Actualitate

Gloria, trei victorii și două înfrângeri la turneul din Coreea de Sud. Ce spune Horațiu Pașca

(FOTO) ACTUALIZARE Echipa de handbal feminin CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a participat la Busan, în Coreea de Sud, la ”2019 Busan International Friendly Women Club Handball Tournament”.

Duminică 11 august, în ultima partidă a turneului, Gloria a fost învinsă la limită de echipa gazdă Busan Bisco, scor 27-28.

Au înscris: Vasileuskaya – 9, Dincă – 6, Ilyina – 5, Ardean Elisei – 4, Rațiu – 2, Szabo – 1. În poartă: De Paula – 4/22 intervenții, Nenezic – 4/14 intervenții.

”Mă bucur că am reușit să facem față unui joc disputat la un nivel fizic și tehnic foarte ridicat. Cu un pic de șansă, cred că rezultatul era altul, însă nu pentru rezultate am venit în Coreea de Sud. Am venit un grup și plecăm o echipă în adevarătul sens al cuvântului, cu niște trasee și relatii de joc care încep să se contureze! Felicitări fetelor!”, a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

Gloria încheie turneul de pregătire de la Busan cu trei victorii și două înfrângeri. Echipa bistrițeană a câștigat în fața naționalei Australiei și a echipelor Ringkobing Handbold (Danemarca) și Zvezda Zvenigorod (Rusia), a pierdut cu naționala Angolei și cu Busan Bisco.

Știrea 6 A treia victorie consecutivă

Sâmbătă 10 august, Gloria a obținut al treilea succes consecutiv la turneul de la Busan, 26-12 cu naționala Australiei, calificată la Campionatul Mondial 2019 din Japonia.

Au marcat: Dincă – 4, Todor – 4, Zegrean – 3, Moroianu – 3, Lazăr – 3, Paraschiv – 2, Vasileuskaya – 2, Șamanț – 2, Bloj – 2, Țanc – 1. Portari: Ana Maria Inculeț 6/11 intervenții, Ljubica Nenezic 4/11 intervenții.

”Mâine întâlnim Busan Bisco, campioana Coreei de Sud, 0 formație cu 6 jucătoare în națională, care poate evolua cu succes în orice campionat din Europa și s-ar clasa în prima jumătate. Despre meciul de azi, apărarea din nou punctul forte, 12 goluri primite în fața unei naționale care va participa la Campionatul Mondial. Le felicit pe fete și aștept cu foarte mare interes meciul de mâine”, a spus antrenorul Horațiu Pașca.

Știrea 5 Gloria a trecut de Zvezda Zvenigorod

Vineri 9 august, în al treilea meci al turneului, Gloria a învins formația Zvezda Zvenigorod din Rusia cu scorul de 26-23.

Au adus victoria: Szabo – 6, Dincă – 4, Pristăvița – 4, Ilyina – 4, Vasileuskaya – 2, Moroianu – 2, Ardean Elisei – 1, Teodor – 1, Lazăr – 1, Costa – 1. În poartă: De Paula 13/36 intervenții.

Antrenorul Horațiu Pașca a declarat: ”Un meci în care faza de apărare a funcționat foarte bine, în primele 22 de minute primind doar 3 goluri. Ne-am și creeat multe ocazii de a marca și cred că doar evoluția excelentă a portarului celor de la Zvezda a facut ca diferența să fie doar de 3 goluri. Mai avem multe de pus la punct dar vreau să le felicit pe fete, toată lumea care a intrat în teren a facut-o cu brio!”.

ȘTIREA 4 Prima victorie la Busan

Miercuri 7 august, în al doilea meci al turneului, Gloria a învins formația Ringkobing Handbold din Danemarca cu scorul de 32-22.

Au înscris: Vasileuskaya – 5, Szabo – 5, Pristăvița – 4, Paraschiv – 3, Ardean Elisei – 3, Bloj – 3, Todor – 2, Rațiu – 2, Dincă – 1, Țanc – 1, Șamanț – 1, Ilyina – 1, Moroianu – 1. Portari: Inculeț 5/11, De Paula 7/14, Nenezic 3/11 intervenții.

”Am fost mult mai concentrați pe faza de finalizare. Am reușit să marcăm aproape la orice ocazie clară pe care ne-am creeat-o și mă bucur cā evolutia scorului a fost una care să-mi permită să folosesc tot lotul. Multe momente bune și pe faza de apărare. Sper ca jocul nostru să arate din ce în ce mai bine”, a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

ȘTIREA 3 Înfrângere în fața naționalei Angolei

În primul meci al turneului, echipa bistrițeană a jucat marți 6 august cu naționala Angolei, în fața căreia a pierdut cu scorul de 20-28.

Au marcat: Ardean Elisei – 6, Pristăvița – 3, Rațiu – 3, Vasileuskaya – 3, Paraschiv – 2, Moroianu – 1, Zegrean – 1, Bloj – 1. Portari: De Paula – 6/15 intervenții reușite, Nenezic 5/19 intervenții reușite.

”Cred că diferența de 8 goluri este cam mare, în raport cu realitatea din teren. Am început jocul nu neapărat ezitant, ci cu multe ratări în situații clare. Împotriva unei naționale cu pretenții care a învins și naționala noastră, dacă nu reusești să fructifici tot ce ai este foarte greu. Poate că 28 de goluri par multe la prima vedere, însă cel puțin jumătate au fost marcate din contraatac sau faza a doua, și asta tocmai din cauza faptului ca angolezele au intrat relativ ușor în posesia mingii. Mâine întâlnim o formație daneză, care este obișnuită să joace în cea mai mare viteză, așa că trebuie să ne îmbunătățim eficiența în faza de atac și să nu le dăm danezelor ocazia să folosească arma lor principală, “contraatacul”, a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

ȘTIREA 2 La plimbare prin Busan

”Totul este organizat până la cele mai mici detalii. Gazdele fac totul pentru a te simți ca acasă și pentru a avea cât mai puține lipsuri. Antrenamentul de azi a fost mai mult unul de acomodare cu sala. Aștept cu mare interes debutul competiției unde vom întâlni în primul meci naționala Angolei, care nu este o necunoscută pentru noi românii. E o națională valoroasă, care a crescut foarte mult în ultimii ani și care cu siguranță va fi prezentă la Jocurile Olimpice”, spune antrenorul Horațiu Pașca.

”Am admirat zilele acestea frumusețea pitorească a orașului Busan, cu clădirile lui impresionante, priveliștile spectaculoase, strălucirea oceanului, plajele deosebite, spaţiile verzi şi arhitectura modernă. Busan este cu adevarat ”oraş dinamic, care priveşte spre viitor”, se arată pe pagina de Facebook a grupării bistrițene.

ȘTIREA 1 Prima zi în Busan

”Ziua de astăzi a fost rezervată odihnei, urmând ca mâine să avem și primul antrenament în sala care va găzdui ”2019 Busan International Friendly Women Club Handball Tournament”. Primul nostru meci aici e programat marți în compania naționalei Angolei”, informează gruparea bistrițeană pe pagina sa de Facebook.

Busan este a doua metropolă a Coreei de Sud după Seul, având o populație de 3,6 milioane de locuitori. Este totodată cel mai mare oraș port al Coreei de Sud și al cincilea cel mai aglomerat port după tonajul de marfă din lume. Orașul este situat în partea sudica a peninsulei Coreea, fiind divizat în 15 districte administrative și un singur ținut.

Lotul Gloriei pentru noul sezon este format din Darly Zoqbi de Paula, Ljubica Nenezic, Ana-Maria Inculeț – portari, Nicoleta Dincă, Magdalena Paraschiv, Laura Pristăvița, Szilvia Szabo, Maria Țanc, Diana Șamanț, Valentina Ardean Elisei, Teodora Bloj, Daniela Todor, Dziyana Ilyina, Daniela Rațiu, Andreea Tetean, Natallia Vasileuskaya, Ștefania Lazăr, Andra Moroianu, Mariana Costa, Bianca Zegrean.

La revenirea din Coreea de Sud, Gloria va juca o dublă de pregătire, în deplasare, în compania formației HC Zalău.

Debutul în campionat este programat în 31 august, pe teren propriu cu SCM Craiova. În Cupa EHF, Gloria va lua startul în turul 3 preliminar (9/10 noiembrie prima manșă, 16/17 noiembrie manșa a doua), ultimul înainte de grupe. Tragerea la sorți va avea loc în 22 octombrie.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.