Sport

Gloria, victorie de serviciu în Liga Florilor

Echipa de handbal feminin Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a învins pe teren propriu, la TeraPlast Arena din Unirea, ocupanta locului 11 în Liga Florilor, Dacia Mioveni, într-un meci contând pentru etapa cu nr. 21, și rămâne pe locul 3 în clasament.

Gloria s-a impus cu scorul de 24-19 (12-11).

Au marcat: Cristina Laslo – 7, Sonia Seraficeanu – 4, Nicoleta Dincă – 3, Nina Zulici – 3, Florina Chintoan – 3, Bianca Bazaliu – 2, Paula Posavec – 1, Tamires Frossard – 1.

”A fost un meci exact așa cum mă așteptam, complicat, știam că se apără avansat. Am avut ceva probleme în atac și eram sută la sută convins că așa va fi pentru că nu am avut viteză de joc și am plătit tribut și meciului jucat acum trei zile împotriva CSM-ului. Oboseala s-a văzut în primul rând și sper să ne recuperăm cât de repede putem. În multe momente apărarea a funcționat, mai ales în a doua repriză, am reușit să luăm puține goluri însă am și marcat puține, cred că este primul joc în care marcăm mai puțin de 30 de goluri. Nu sunt mulțumit de ce am văzut în atac. Ne așteaptă două meciuri extrem de importante pentru tot ceea ce înseamnă configurația finală a clasamentului și va trebui să schimbăm ceva. Se joacă până la final, e un campionat în care se poate întâmpla orice, toate echipele mai au meciuri grele. Dacă vrea să termine pe podium și să joace în cupele europene, Gloria mai are de jucat patru finale: cu Buzău acasă, la Rapid, cu Târgu Jiu și la Cisnădie. Probabil că acest campionat se va juca până în ultima etapă”, a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

Mai sunt patru runde până la finalul campionatului. În etapa următoare, Gloria o va întâlni, tot acasă, pe Gloria Buzău (locul 4), sâmbătă 29 aprilie, de la ora 17.30.

Clasamentul la vârf în acest moment: 1. CSM București – 67 puncte (23 jocuri, matematic campioană), 2. Rapid București – 52 puncte (21 jocuri), 3. Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – 52 puncte (22 jocuri), 4. Gloria Buzău – 49 puncte (22 jocuri), 5. Dunărea Brăila – 43 puncte (22 jocuri).

1 comentariu

  • Aportul la victorie al Cristinei Laslo (chiar daca a ratat o lovitura de penalitate) a fost concludent. Nina Zulic a facut azi un joc mai slabut , chiar daca a marcat 3 goluri.La dansa , deja , se simte atmosfera de vacanta. Mi-au placut mult golurile Soniei Seraficeanu si munca depusa in aparare de Laura Pristavita , Tamires Frossard , Bianca Bazaliu si Roza Florina Chintoan. Victorina Bora , noua antrenoare a echipei din Mioveni , a adus intr-un timp scurt un suflu nou si benefic echipei din Mioveni. Ar fi bine daca ar scapa de retrogradare. Au jucat foarte eficient extrema Roxana Nicolae si mai vechea noastra cunostinta Stefania Lazar. N-am vazut-o jucand pe bistriteanca , Cristina Boian. Urmeaza un meci decisiv , pentru un loc pe podium , impotriva echipei din Buzau. Am observat in timpul partidei ca echipa noastra nu a fortat , antrenorul odihnind mereu jucatoarele si introducand „forte” proaspete pe teren . Am remarcat insa ca daca mai marca 2 goluri echipa bistriteana ar fi trecut (temporar!) pe locul 2 in clasamentul Ligii Florilor , in fata Rapidului (echipa cu un joc mai putin). Ar trebui ca in zilele ramase pana sambata antrenamentele sa fie la un nivel ridicat astfel incat sambata sa putem spera (cu adevarat) la un loc pe podium. Hai Gloria!

    8
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.