Actualitate

”Grădină verde înmiresmată” la Grădinița nr. 6 Bistrița

Asociația Inventis, în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița, inaugurează joi, 27 iulie, spațiul verde realizat în cadrul proiectului educațional ”Grădina verde înmiresmată”, Programul Spații Verzi, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

 

Proiectul finanțat se numește ”Grădina verde înmiresmată” și a avut drept scop amenajarea și reabilitarea spațiului verde aflat în incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița și educația ecologică a copiilor.

În urma implementării proiectului peste 200 de preșcolari au participat la acțiuni de educație ecologică organizate în incita grădiniței cât și activități de ecologizare.

În perioada aprilie – iunie 2016 au fost realizate următoarele obiective:

 Reabilitarea și amenajarea parcului din incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița.

 Creșterea gradului de educație ecologică a 200 de preșcolari.

 Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 200 de preșcolari.

 Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 300 persoane din comunitatea bistrițeană

 

”Mă bucur că am reușit să implementăm proiectul ”Grădina verde înmiresmtă” care s-a născut din dorința de a realiza  un spațiu verde de relaxare pentru copiii din grădinița noastră, un loc atractiv pentru părinți și vizitatori. Mulțumesc partenerilor pentru buna colaborare pe care am avut-o, părinților pentru sprijin și implicare în derularea activităților și în special copiilor și educatoarelor, care cu entuziasm și pricepere au contribuit la succesul acestui proiect” – Liana Monica Moldovan, director Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Bistrița.

Asociația Inventis este o organizație non-guvernamentală fondată în anul 2014.Obiectivele strategice ale Asociației Inventis fac referire la dezvoltarea sustenabilă prin implementarea de proiecte care sprijină creșterea inteligentă, dezvoltarea durabilă și promovarea unei economii cu o rată ridicată a ocupării forței de muncă, care să asigure coeziunea socială și teritorială.

Programul Spaţii Verzi finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat încurajează organizarea activităților de educație ecologică, a acţiunilor creative și interactive menite să stârnească interesul membrilor comunităților locale şi să îi determine să se implice în activități din domeniul protecției mediului. În cadrul componentei Spaţii Verzi Urbane sunt finanțate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe înverzite pe lângă desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologică în rândul comunităţilor locale. Proiectele finanțate prin această componentă pot fi implementate de ONG-uri în parteneriat cu organizații sau instituții publice .

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.