În dosarul 1463/33/2012 înregistrat în data de 16 octombrie 2012 la Curtea de Apel Cluj, Grigore Avram a dat în judecată Ministerul Mediului şi Pădurilor şi a cerut, în baza Legii nr.188/1999, anularea ordinului de suspendare a raportului de serviciu. În luna noiembrie, instanţa a amânat cauza de mai multe ori pentru administrarea de probe, dar în decembrie a dat soluţia respingând cererea de suspendare formulată de Grigore Avram.
Potrivit site-ului Ştiri de Cluj, inspectorul şef al ITRSV Grigore Avram, a fost suspendat din funcţie din cauza unor nereguli descoperite în cadrul instituţiei în urma unui control.
Potrivit sursei citate, în 2005 Grigore Avram a fost numit inspector-şef adjunct al instituţiei, fiind desemnat coordonator direct al activităţii de control silvic. Ulterior, în anul 2009 a fost avansat pe postul de inspector – şef, dar a preluat şi prerogativele de control.
„Odată văzut şef, Grigore Avram şi-a numit, fără respectarea reglementărilor în materie (organizarea de concursuri), persoanele apropiate în funcţiile de şefi de compartimente. Astfel, Radu Bodin a fost instalat şef al compartimentului de control, iar Dănuţ Ghiran la cel de avizare. Acesta din urmă a creat un mecanism prin care a obţinut beneficii materiale de la solicitanţii de avize sau acorduri ale instituţiei, în contextul amânării intenţionate a emiterii documentelor. Ghiran se ocupa direct de soluţionarea cererilor de autorizare adresate instituţiei, majoritatea acestora nefiind repartizate angajaţilor din cadrul biroului specializat. El prelua personal cererile de la secretariatul instituţiei, le tria şi le propunea spre aprobare inspectorului-şef numai pe cele care se încadrau în criteriile P.C.R. (pile, cunostinţe, relaţii). Pe de altă parte, Ghiran invita la sediul ITRSV Cluj pe reprezentanţii entităţilor care urmeau să-şi autorizeze diverse activităţi, în majoritatea cazurilor insistând ca aceştia să-l contacteze în prealabil, ca nu cumva să nu fie bine ,,consultaţi” de ceilalţi angajaţi. În cadrul consultaţiilor, acesta le dădea de înţeles că un document (chiar refăcut după placul şefului compartimentului avizare) nu e pe deplin ok, dacă nu e ,,condimentat” şi cu alte documente mai mici de culoare roşie, vişinie sau verde sau măcar care au inscripţionate chipurile lui Lucian Blaga, Ion Luca – Caragiale etc. De altfel, o consultaţie la Ghiran se derula întocmai ca la medic, doar că tarifele pentru eliberarea de avize/acorduri erau mult mai mari, costul unei ,,operaţii pe codru deschis” variind între 500 lei – 1000 lei”, scrie stiridecluj. Potrivit sursei citate, Ghiran aproba ilegal scoateri din patrimoniul silvic sau acte de punere în valoare, neefectuand verificările documentaţiilor din teren. (…)”.
Pentru astfel de nereguli care se derulau în instituţia condusă de Grigore Avram, inspectorul şef a fost suspendat. El a acţionat Ministerul în judecată, dar nu a avut succesul de care s-au bucurat, până acum, Valentin Pop Mititean şi Emil Scurtu, care au învins Ministerul Agriculturii la Curtea de Apel Cluj.
ITRSV este o instituţie formată din nu mai mult de 50 de persoane care asigură supravegherea modului de exploatarea a patrimoniului silvic din judeţele Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, respectiv circa 800.000 de hectare de pădure. Acum, el e condus de Istraţe Şteţco, susţinut de USL.
bravo lui
Voi, ziaristii, sunteti niste mercenari. Scrieti, fara sa verificati, tot felul de minciuni. Ca sa ucideti moral. Bravo voua! Dar pe voi cine va plateste si, mai ales, cu cat? Intre voi si Ghiran nu este nicio deosebire.
Şi dumneavoastră care scrieţi cu pseudonim tot felul de aberaţii ce sunteţi? Pe cine ucideţi moral? Demnitatea umană şi curajul de a-ţi asuma spusele indiferent dacă sunt „de bine” sau de „de rău”? Mai meditaţi înainte să daţi cu parul dacă aveţi dreptul moral să-l ridicaţi.
Cristina nu stie ca nu are de unde sa stie, deoarece este un jurnalist de campanie. Parerea lor conteaza, a celorlalti nu? Numirile despre care dvs. vorbiti au fost facute in urma unor concursuri date, va rog sa va documentati. Dar vai, numirile actuale sunt fara concurs, doar interimare, si tare ma tem ca sunt si cam ilegale, comisia de disciplina de la Bucuresti a uitat sa se mai pronunte. Actiunile facute vor avea repercursiuni grave pentru cei in cauza, acum sau mai incolo. La Dumnezeu nu ii este tarziu niciodata.
Cu aleasa consideratie, un bou al sistemului care isi permite sa cugete. Trebuie sa fiu eliminat pentru acesasta nerozie.
V-am mai spus NU MĂ CHEAMĂ CRISTINA. Nu ştiu cu cine vorbiţi, despre cine vorbiţi. Am decis să nu îmi mai bat capul cu cei care nu-mi reţin nici măcar numele.
Asa este. Aveti perfecta dreptate. De data asta. :)))
Apropo, Cristina Sabou, dar US(euro)leii cum promoveaza? A, te-ai prins. Esti fata isteata. Dar n-am vazut nicio remarca din partea voastra, a jurnalistilor. Sa inteleg ca si tacerea are pretul ei?
Mai terminati cu prostiile, mai.
Stiti cred ca pana la urma a castigat la recurs domnul Grigore Avram. Masina de partid insa a reusit rapid sa bage o sentinta prin faimoasa comisie de disciplina, astrel incat acesta sa fie revocat urgent, ca Stetco sa poata domnii in continuare. Abuz in serviciu grav. Sa nu vrei sa respecti o sentinta ramasa definitiva. Dar ce este mai ciudat ca tot ministerul nu se prea sfieste sa tina interimar peste orice termen prevazut de lege, pe acest domn. Sa vedeti asta ABUZ. Sa fi sef, dar nu acoperit de lege. Nu as vrea sa fiu in pielea lui Stetco. La momentul potrivit va raspunde in fata legii, inzecit. Asta doar ca sa stea sef sa se razbune. Ai cules vant, vei culege furtuna.