Actualitate

Horea Toniuc, media 10 la Bacalaureat după contestaţii

Elevul Horea Toniuc de la CN ”Liviu Rebreanu” Bistriţa a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat în urma contestaţiilor. Procentul de promovabilitate la nivel judeţean a crescut de la 70,92% la 71,63% după ce din totalul de 647 de cereri depuse pentru recorectarea lucrărilor au fost admise 213. Dintre acestea, 129 de note au crescut şi 84 au scăzut.

Horea Toniuc (foto Facebook) a absolvit CNLR Bistriţa la clasa XII C de Ştiinţe ale naturii bilingv engleză. El a susţinut examenul de Bacalaureat la română, matematică şi fizică. Iniţial a fost punctat cu 9.80 la matematică, dar a contestat nota şi a obţinut 10. Este al doilea elev din Bistriţa-Năsăud care ia la examenul maturităţii media maximă după Ioan Scurtu de la Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa, care a obținut acest rezultat înainte de contestații.

Horea Toniuc, nepotul lui Alexandru Toniuc, este olimpic naţional la matematică. În clasa a IX-a, el a intrat al patrulea la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” cu media de admitere 9,83.

În Top 10 rezultate din Bistrița-Năsăud, Carmen Roxana Cîmpan (Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean), care obținuse media 9.91, a ajuns la 9.93 după contestații. În schimb, Vlad Mihai Dănilă (Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud), a treia medie din județ, a rămas cu 9.96 după contestații.

Un număr de 647 de contestaţii au fost depuse după afişarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat, elevii nemulţumiţi de notele iniţiale cerând recorectarea lucrărilor. Cele mai multe contestaţii s-au înregistrat la limba română (233), disciplină urmată de matematică (119), biologie (94) şi geografie (88).

Din totalul de 2.569 candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat în Bistrița-Năsăud, înainte de contestaţii 1.697 au fost declaraţi reuşiţi. Procentul de promovabilitate la nivel judeţean a fost iniţial de 70,92%.

Anul trecut, la prima sesiune a Bacalaureatului, procentul de promovabilitate în Bistriţa-Năsăud a fost de 62,41% înainte de contestaţii şi 64,14% după soluţionarea acestora.

17 comentarii

  • Felicitări Horea!
    Felicitări „școlii” de la Liviu Rebreanu!
    Mi-aș dori să înceteze miza cu sau fără meditații, rezultatul este cel care contează!

  • Ei, Cristiana, cum rămâne cu lecția de viață? Măcar recunoaște că te-ai pripit. Partea frumoasă a lucrurilor e că a luat 10 la bac tocmai elevul de la CNLR care ți-a desființat articolul cu pata de pe obrazul liceului.

    • Lecţia de viaţă este valabilă. Un copil de la ţară, care munceşte, a demonstrat că poate fi cel mai bun, din prima, fără să înveţe la un liceu de fiţe, să ia tone de meditaţii şi să fie obligat să-şi conteste nota.

    • Matematica e o știință exactă, deci a fost greseala profesorului corector, sesizată de elevul de 10. Sau profesorii nu greșesc niciodată, dna Sabau ?

    • Nu stiu de ce este atata rautate in doamna Cristiana Sabau sa zica ca a fost obligat sa conteste nota. Ar trebui sa se uite la evolutia lui Horea in liceu si la cate olimpiade si concursuri de matematica a participat la nivel national

    • Doamna Sabau,
      Nu cred ca un examen de bacalaureat ierarhizeaza elevii. De altfel toate facultatile serioase nu acorda atentie notelor luate la examenul de bacalaureat. Nu vreau sa minimalizez reusita elevului de la Infoel. Bravo lui! Insa sub nicio forma nu se poate spune ca este mai bun decat alti elevi care s-au concentrat mai mult pe examenele de admitere la o facultate buna. De altfel nici subiectele de examen nu au fost la fel pentru toata lumea. As vrea sa vad de exemplu unde este baiatul de la Infoel peste 10 ani si unde va fi Rares Buhai, elev care nu a obtinut media 10 la bac.

    • Dna Sabau a fost profesoara și trebuia să știe ca notele unui examen sunt cele de după soluționarea contestațiilor. Ce vina are elevul de la CNLR că cei care au corectat prima data au greșit? Ar trebui să ne bucurăm ca avem doi elevi de nota 10, nu să susținem aberația că unul dintre ei a fost primul, din moment ce examenul l-au dat deodată!

    • Eu am răspuns unui cititor care m-a luat la rost în legătură cu „lecţia de viaţă”. Susţin în continuare ideea că băiatul de la InfoEl a servit o lecţie de viaţă altora ca el, copii simpli, de la ţară care nu au bani de meditaţii, care se simt inferiori altora de la licee de fiţe care vin cu maşina la şcoală. Lor le-a demonstrat că oricine poate obţine media 10 dacă munceşte, chiar dacă nu e în şcoala cu cei mai buni profesori şi cu cele mai înalte pretenţii. Elevii de la CNLR nu au ce lecţie să ne înveţe. E de aşteptat ca dintr-un liceu ca acesta să se obţină rezultate bune mai ales că, se ştie, aproape toţi elevii iau meditaţii cât e liceul de lung.

    • Treaba cu cei mai buni profesori ….sper că vă referiţi la modul general, nu la colegiul liviu rebreanu, doamna sabau. Sunt profesori buni la liviu, dupa cum sunt si profesori care nu pot fi incadrati în această categorie; mai mult, sunt profesori buni si la alte licee din judeţ.

  • Domnule ,,dan” , se vede ca sunteti profesor (in Liviu, ma insel cumva??) si nu ziarist, informatia de presa se cere a fi actuala, articolele despre elevul de la infoel au redat situatia din acel moment cum e firesc, ar fi fost culmea ca toate ziarele din judet sa nu scrie nimic despre bacalaureat sau despre primele rezultate pana după contestatii. Da, ne bucuram ca avem doi elevi cu 10, bravo lor, nu a susţinut nimeni că unul a fost primul, vorbeam doar de actualitatea evenimentelor. Felicitari celor doi elevi şi familiilor lor. Dacă aveti ceva frustrari, domnule aşa-zis Dan, nu lasati să se vadă atât de evident, folositi alte ocazii de a refula

  • Domnule ,,Dan”, lasaţi elevii sa se bucure, au muncit mult pentru rezultat, sunt convinsa de asta, in cazul ambilor elevi.
    Ps1. Scuzaţi că nu pot sta sa va raspund, domnule ,,Dan”, in urmatoarele ore si zile voi fi foarte ocupat si fara acces la internet.
    Ps2. Imi cer scuze pt. repetarea comentariului de mai sus, a fost din greseala.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS