Actualitate

Hotărâre CJSU. În ce comune se aplică noi măsuri

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 187 din 18.10.2021, se introduc măsuri suplimentare de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în comuna Silivașu de Câmpie, unde incidența este mai mare de 6.

Deoarece incidența a scăzut la 5,5 la mia de locuitori, restricțiile de circulație pe timp de noapte nu se mai aplică toată săptămâna în comuna Șintereag, însă rămâne în vigoare carantina de noapte în week-end.

În comunele Telciu, Chiuza, Spermezeu, Milaș se instituie măsuri pentru incidență peste 3.

Prevederile hotărârii intră în vigoare în 19 octombrie.

În continuare, carantina de noapte pe tot parcursul săptămânii se aplică în municipiul Bistrița, unde incidența a trecut de 9.

În localitățile unde incidența este mai mare de 6 accesul la competițiile sportive, săli de cinema, săli de spectacole, evenimente culturale în aer liber, nunți, botezuri, mese festive (la aceste evenimente private nu mai mult de 200 de persoane), restaurante, cafenele, terase, săli de fitness, săli de jocuri, piscine interioare, locuri de joacă se face, numai între orele 05.00-24.00, până la 50% din capacitatea spațiului și este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului digital, nefiind permisă intrarea pe bază de test. Purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele au program până la maxim ora 22.00, iar circulația persoanelor este interzisă pe timp de noapte, excepție fiind persoanele vaccinate sau trecute prin boală, plus cazurile de urgență cunoscute. La incidență mai mare de 7,5, carantina de noapte se aplică în toate zilele săptămânii.

Aici măsurile pentru incidență peste 6 / Aici măsurile pentru incidență între 3 și 6

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS