Actualitate

Hrănitori pentru păsările din Parcul Municipal

Elevi din două clase de ştiinţe ale naturii de la Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa au sărbătorit Ziua Mondială a Zonelor Umede amplasând hrănitoare pentru ajutorarea păsărilor sălbatice, ca să poată supravieţui în anotimpul rece atunci când nu găsesc hrana necesară.

Acţiunea a avut loc marţi cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede – 2 februarie, tema de anul acesta fiind ”Zonele umede pentru viitorul nostru! Mijloace de existență durabile”.

hrana pasari 2 hrana pasari 3 hrana pasari 4 hrana pasari 5

Acţiunea programată pentru ziua de 2 februarie a fost precedată de un atelier de lucru desfăşurat la Şcoala Verde, unde elevii clasei a XI-a B de la Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa au învăţat de la reprezentantul Asociaţiei Harta Verde, dr. biolog Ciprian Samoilă, să construiască hrănitori pentru păsările sălbatice.

Tot la atelier, elevilor le-au fost explicate o mulţime de amănunte interesante despre biodiversitatea din Parcul Municipal, despre speciile de păsări sălbatice care populează iarna Parcul Municipal (piţigoi de brădet, piţigoi albastru, sticletele, cinteza sau vrabia de câmp), dar şi despre importanţa hrănirii păsărilor sălbatice atunci când acestea nu au posibilitatea să-şi găsească singure hrana.

Hrănitorile pentru păsări au fost realizate din materiale reciclabile – ustensile şi linguri de lemn, recipiente de plastic – urmând să fie umplute cu seminţe de floarea soarelui şi instalate în Parcul Municipal marţi, 2 februarie, pentru a marca astfel, Ziua Zonelor Umede. 

hrana pasari 6 hrana pasari 7 hrana pasari 8 hrana pasari 9

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.