Actualitate

Iată declarația și adeverința cu care puteți ieși din casă noaptea. Ce variante aveți

Începând de luni 9 noiembrie, cei care vor circula între orele 23.00 și 05.00 vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere sau adeverință eliberată de angajator, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sau profesional.

Autoritățile au făcut publice modelele declarației și adeverinței. Documentele pot fi redactate/completate de pe telefon/PC/laptop în câmpurile predefinite, în format PDF.


Aici puteți completa și descărca modelul declarației pe propria răspundere

Aici puteți completa și descărca modelul adeverinței eliberate de angajator

Declarația pe propria răspundere poate fi scrisă de mână, cu condiția preluării tuturor elementelor prezentate în model. Declarația trebuie să conţină numele, domiciliul, adresa de reşedinţă în fapt, data şi locul naşterii, precum şi motivul deplasării (în interes profesional, pentru asistenţă medicală, pentru îngrijirea unui minor sau a unor persoane aflate în dificultate, sau în cazul decesului unui membru al familiei).

Declarația pe propria răspundere poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă (n.r. – de mână) a persoanei care folosește declarația și data pentru care este valabilă declarația.

Adeverința de la angajator poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactată adeverința.

Adeverința pe care angajatorii trebuie să o completeze pentru cei care se deplasează în interes profesional conţine numele, data şi locul naşterii angajatului, numele şi sediul angajatorului, precum şi adresa la care salariatul şi desfăşoară activitatea. Angajatorul trebuie să precizeze perioada de valabilitate a adeverinţei, iar documentul trebuie să fie datat şi să poarte datele de identificare şi semnătura reprezentantului legal al angajatorului.

Aici puteți afla câteva metode de a semna documentele direct pe telefon sau calculator.

Hotărârea luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prevede:

Art. 4 – (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara
locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și
locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura”.

CITEȘTE ȘI:

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3202160146580120

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS