Actualitate

În a doua zi de proteste, de trei ori mai multe TIR-uri, în coloană, pe centură

Pentru a doua zi consecutiv, transportatorii protestează și la Bistrița. Peste 70 de mașini au pornit în jurul orei 12.30 de la Viișoara, în coloană, blocând centura orașului. Șoferii își exprimă astfel de nemulțumirea față de birurile mari pe care Guvernul le-a pus pe umerii lor.

Reamintim că unele dintre nemulțumirile protestatarilor: creșterea necontrolată a tarifelor la RCA, proasta gestiune a ASF a sistemului de asigurări RCA, timpii extrem de lungi de așteptare în frontiere, care aduc zilnic pierderi de câteva sute de euro pentru fiecare camion transportatorilor români – și care nu sunt influențați doar de neaderarea la Schengen, ci și de controlul greoi al autorităților române în frontiere și mai ales al CNAIR – nereguli privind acuratețea cântăririlor din frontiere, scumpirea vinietei din următorii ani și valoarea mare a accizei la motorină, care nu se poate recupera, ca în alte țări.

Etichete

18 comentarii

 • Le dau dreptate parțial!
  Statul trebuie să asigure o mai ușoară trecere a frontierei!
  La RCA nu le dau dreptate. Nu e corect să plătești 1000 euro/sn RCA și s-ar putea să distrugi tirul personal de 70.000 euro și o mașină privată .
  Daună de 100.000 euro.
  RCA trebuie să asigure dauna , 1000 euro nu e suficient.
  Companiile de asigurări sunt private, statul să-și vadă de treaba lui, să nu intervină, ca distorsionează piața.
  Nu vedeți ca și dat faliment i mulțime de companii de asigurări, pt ca aveau încasări mici și cheltuieli cu reparațiile mari.
  Mașinile sunt din ce în ce mai scumpe, salariile mecanicilor sunt din ce în ce mai mari deci RCA trebuie să crească.

  Asta este politica UE, de combatere a schimbărilor climatice
  – taxe mari pe combustibili
  – taxe de intrare în oraș
  – taxe de poluare pe bilețele de avion
  – taxe de reciclare a uleiului ars și a anvelopelor uzate
  – taxe de înmatriculare mari
  – taxe pe înnoptarea turiștilor în hoteluri (pt a descuraja turismul în Amsterdam, Barcelona, Veneția)
  Taxe mari pt vasele de croazieră care poluează și aglomerează orașele aducând 5.000 de pasageri .
  Taxe aplicate fabricilor pt CO2 emis în atmosferă ( preturi mai mari ale produselor).
  Taxe pe lapte, carne, pe pungile de plastic etc
  Scoaterea terenului agricol din folosință și lăsat nelucrat, pt a crește biodiversitatea. Agricultura poluează !
  Ce nseamna asta? preț mai mare al alimentelor, pt ca producția scade, cererea rămâne la fel.
  Să nu mai zburăm de la Cluj la București, să mergem cu trenul!

  Combaterea schimbărilor climatice COSTĂ și produce inflație.

  Toata lumea vrea climă stabilă, dar nimeni nu vrea să plătească !

  Aveți grijă cu cine votați la Europarlamentare. Sunt mai importante ca locale le, prezidențialele și parlamentarele.

  Eu votez cu cei care sunt împotriva dezindustrializării Europei. Cu cei care NU sunt fanatici, spălați pe creier, sau radicalizati.
  Ce partid politic se opune nebuniei de sărăcire a oamenilor, îngrădirii drepturilor de libertate, dezindustrializării și distrugerii agriculturii?

  27
  26
  • La RCA problema e simplă . Firmele de asigurare au profit de 70% . Un transportator neamț plătește 1000 de euro asigurarea per auto . La noi e peste 10000 lei .
   Sustenabilitate ?

   17
   2
  • Dr.Acula tin sa va contrazic..chiar acuma a prezentat la tv ..tarifele RCA…din Germania…is duble fata de cele care protesteaza acesti soferi acuma….deci…

   4
   7
 • Adrian … o singura intrebare am stii cumva cate tiruri au facut accident in care sa distruga din vina lor o masina ? Soferii profesionisti au altfel de pregatire si 90% din cazuri evita chiar daca inseamna sa intre ei in sanț dauna la un tir nu e asa de mare pe cat se plang asiguratorii sunt putine elemente (vitale) si ca idee protestul e si pt cei cu masini mici pt ca si la ei au crescut enorm asigurarile

  28
  5
  • Exceptând faptul că au facut cozi interminabile prin oraș si pe centură cam ce au crezut ei ca rezolvă cu protestul pe centura Bistriței? Sincer, chiar au crezut că pe vreun politician îl doare in pl de ei? Nu au rezolvat nimic decât să chinuie alți muritori de rand ca si ei care au aceleași nemulțumirei. Felicitări!

   15
   39
 • corect..ne blocheaza pe noi ceilalti..ii injuram de numa ca merita…dute ma peste parlamentari…NU IMI BLOCA TU MIE ACCESUL PE TEREN…idiotilor

  38
  28
  • Cand iti vor creste preturile la toate produsele pe care le transporta, pt ca absolut toate produsele necesita transport, ai sa iesi tu pe strada sa tipi din gura de sarpe…. Sa vedem atunci

   27
   3
  • las sa dati faliment toti…o sa vedeti ca apar altii..ca toti patronii fac sute de mi de euro profit….daca nu va convine plecati in Germania si gata…lasati pe altii..nu va cacati pe voi si blocati accesul pe proprietate…ca maine v-a sparg rotile in fata portii mele…chiar as vrea sa mai veniti

   24
   21
 • Stimați căruțași (transportatori) cred ca ar trebui să reveniți la meseria prestată înainte să aveți permis (căruțași) văd ca nu vă place să plătiți taxe cea ce e și normal la voi ca nu vă puteți obișnui și ieși la cerșit pe centură!Nu vă obliga nimeni să dețineți camioane dacă nu sunteți competenți.

  14
  29
 • Fara carutasi acestia bonghină nu ai avea ce sa pui pe masa
  Ne cerem scuze se la Dvs noi căruțași romani pt ca platim taxe si impozite la statul roman
  Ardealul nu este ungaria

  21
  8
 • Dacă vreți protestați atunci de ce nu mergeți cu tir-urile pe strada Liviu Rebreanu unde stă primarul Turc că doar el este preşedintele PNL Bistrița Năsăud . Pe celelate străzi nu faceți decât să enervați oameni cumsecade din oraş pe politruci îi doare undeva de protestele voastre inutile aşa cum spunea un antivorbitor.

  37
  6
  • Dar cand au facut profesorii greva v a placut ca nu ati mai trimis copii la scoala si ati economisit benzina!!!

   4
   7
 • Din păcate apar unele comentarii idioate! Tocmai ca să apară,, disconfort,, se fac aceste proteste!!! Vedeți Franța, Germania etc! Am vrut democrație, o avem! Mai mult sau mai puțin!!! Sper să nu apară anarhia! La ce se întâmplă pe glob, să ne rugăm la ,, divinitate,, ! Oricum viitorul nu va fi,,roz,, ! Politicienii sunt aleși de peste 34 de ani de,, noi,,! Așa va fi și pe viitor! Cum ne așternem așa dormim! Ar fi bine să,, căscăm,, ochii mai bine, să nu punem,,botu,, la promisiuni aiurea!!!

  11
  16
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS