Primăria Bistrița intenționează să amenajeze alt teren de sport în cartierul Subcetate după ce vechiul, de lângă biserică, a fost desființat în urma unei sentințe judecătorești.
”Terenul de sport din Subcetate a fost amenajat de administrația precedentă. Chiar dacă risc spunând acest lucru, apreciez că a fost îndreptățită – din punctul de vedere al oportunității – amenajarea acelui teren de sport. E regretabil faptul că ajuns, legal vorbind, la dezafectarea acelui teren. O parte dintre costuri au fost recuperate, aici discutăm despre materiale care au fost putut fi reintroduse în circuitul econbomic, iar o parte din sumă, nu s-a mai putut recupera. Mă preocupă și pe mine problema din Subcetate, acolo unde încercăm să identificăm o locație pentru amenajarea unui teren de sport. După cum bine se știe, în Subcetate există tensiuni inclusiv legate de faptul că se joacă copiii între blocuri, rezonanța e mare, sunt tineri care satau până târziu și bat mingea, dar, categoric, nu sunt copiii de vină atâta timp nu există un teren de sport amenajat. Încercăm să rezolvăm această problemă într-o modalitate pe termen lung, fără să mai avem probleme de natură legală”, a spus primarul, răspunzând unei interpelări a consilierului USR PLUS Nicolae Pavelean care a vrut să știe cine se face vinovat de faptul că a fost desființat acel teren și cum se plănuiește recuperarea a 65.000 de lei care a fost cheltuită pentru amenajarea lui.
Primăria Bistriţa a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Cluj, procesul cu un cetățean care a solicitat desființarea terenului de sport din cartierul Subcetate pentru amenajarea căruia municipalitatea a cheltuit peste 65.000 de lei.
Florin Cionca are o casă fix lângă teren și a cerut, în 2015, Primăriei Bistrița să nu înceapă lucrările la acest teren fiindcă nu respectă legile în vigoare. Întrucât nimeni nu l-a luat în seamă, i-a dat în judecată pe primarul de atunci Ovidiu Creţu, Primăria Bistriţa, Direcţia de Servicii Publice şi Municipiul Bistriţa, obţinând câştig de cauză. El s-a judecat timp de doi ani atât la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cât şi la Curtea de Apel Cluj.
”Nu trebuie să-l desființăm. Noi suntem în regulă. Am avut un proces, suntem în prelungiri dar nu va fi niciun fel de problemă, acel teren de sport va rămâne în continuare acolo unde este, lucru deosebit de benefic pentru copiii care sunt în zona Subcetate. Cred că ar trebui să avem astfel de terenuri peste tot”, a afirmat primarul Ovidiu Crețu în mai 2018, așa cum Timp Online a scris AICI.
Iată și istoria celor întâmplate în cartierul ANL, reamintită de noi AICI.
Terenul de sport din Subcetate a fost realizat în 2016 pe 720 mp și cu 65.591 lei. Pentru gazonul sintetic monofilament, de culoare verde cu linii de demarcație albe, inclusiv transport și montaj, s-a organizat licitație, valoarea estimată a achiziției fiind de 45.000 de lei fără TVA.
Lucrările au fost realizate de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Nu cumva să faceți un teren de sport pentru fotbal ăsta este sport pentru lose-ri. Faceți un teren de sport de baschet, rugby sau hochei pe iarbă , etc. dar nu de fotbal . Nu stricați zona cu un teren de fotbal. Fotbalul este pentru amărăşteni din Sudul oraşului acolo puteți face câte terenuri de fotbal vreți voi, cocalari de acolo se vor bucura că vor avea încă un teren de fotbal ha, ha
Faceți terenul de fotbal pe Valea Jelnei pe strada Fotbaliştilor ha, ha,
acolo sa răsturnat căruța. Nici nu mai are nevoie de parcare că primarul le face parcare acolo unde sa surpat valea. Acolo nici nu o să fie nevoie ca terenul de fotbal să fie curățat că îl va curăța apa la prima viitură.
O şcoală când se va face în cartierul Subcetate ?
Pentru cine? Pentru aia care oricum nu merg?