Actualitate Social

În cât timp i s-au vindecat plămânii afectați de noul coronavirus unui pacient internat la Bistrița

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany, a explicat, într-o emisiune televizată, că a discutat cu un fost pacient infectat cu noul coronavirus încă de la începutul pandemiei – care a fost în stare gravă – despre perioada de recuperare, iar acesta i-a spus că a avut nevoie de patru luni ca să-și refacă plămânii.

”Screeningul radiologic – pe radiografie clasică sau CT – este una dintre principalele metode de diagnosticare a Covid-19. Apare aspectul acela de sticlă mată. Exact așa se vede plămânul ca și cum ar fi sticla mată. Am avut pacienți care s-au recuperat foarte bine. După ce se vindecă, ei trebuie să facă exerciții de recuperare pulmonară, să-și crească capacitatea pulmonară. Specialiștii spun că refacerea totală a plămânului poate dura până la un an de zile. Depinde de organism. Am discutat cu o persoană care a fost foarte grav în terapie intensivă și s-a recuperat total după aproximativ patru luni”, a spus Lazany.


Managerul SJU a explicat că s-au făcut câteva autopsii și la Bistrița ale unor pacienți care au decedat având Covid-19 și ”nu s-au observat modificări ale altor organe, dar plământul era complet distrus”.

”Părerea mea este că autopsiile ajută în înțelegerea acestei boli complet necunoscute despre care nu știm cum reacționează, cum se manifestă. Cu cât îl cunoaștem mai bine, cu atât ne putem apăra mai bine”, a spus el.

Potrivit managerului SJU, cea mai bună metodă pentru determinarea anticorpilor sunt testele imunologice.

”Vorbim de analiză imunologică, făcută din sânge în laboratoare de specialitate. Și testele rapide determină prezența anticorpilor, nu și nivelul, cantitatea lor. Sunt asimptomatici care nu dezvoltă anticorpi. Dacă nu ai nicio stimptomă, organismul nu produce anticorpi fiindcă nu are cu ce lupta”, a spus Gabriel Lazany la emisiunea Bistrița Express.

13 comentarii

 • Domnul Lazany inventeaza povesti vanatoresti. Dansul se crede tot cu Radu Moldovan la vanatoare si cand da interviuri. Pacientul despre care vorbeste dansul s-o fi imbolnavit inainte sa apara Coronavirusul. Pai daca a fost atat de grav a stat o luna jumate in spital si cu 4 luni recuperarea pulmonara ajungem cu calculul prin 4 februarie. Logic ar fi ca purtatorul de cuvant al spitalului sa fie medic, nu merceolog, ca sa stie exact despre ce vorbeste, nu sa debiteze aiurea povesti din auzite. La PSD nimic nu-i logic, totul e impostura.

  • Din cauza „inteligentilor” ca tine care dezinformeaza si cred ca stiu ei cum e mai bine, am ajuns sa avem un numar de alti „inteligenti” care au fost „informati” de cei ca tine si un numar tot mai mare de cazuri de infectati.
   In cazul in care nu e adevarata prima afirmatie, s-ar putea sa fii un politician ticalos, care ataca politic utilizandu-se de aceasta boala.
   Lasa matematica si medicina ca nu sunt pentru tine. Sa iti vezi de treaba ta si sa muncesti ceea ce esti calificat (in cazul in care ai asa ceva), nu sa te apuci sa emiti pareri

  • Parerea unuia „dus cu pluta” si licentiat in asta (sau ma rog acum asa sustine) saptamana trecuta, acolo unde este internat, se credea Napoleon… 🙂

 • Florene da de noile mașini ale poliției vopsite în culorile voastre ale ciumaților galbeni-albaștri ce ne zici, or fi oare înregistrate ca model?nu vezi că pe zi ce trece o dați tot mai tare cu stângu-n dreptu și mandolina e tot mai dezacordată,chiar ti-ai pierdut și urechea muzicală,tot Gică contra ai rămas?

 • Postacii PSD îl atacă pe Florean. Măi analfabeților, voi nu aveți în tot partidul un om cu școală cât Florean. Vă ascudeți sub nume false fiindcă sunteți niște nimuruci lași de 2 bani, toți laolaltă. Vai de neamul vostru de idioți!

  • Pai tocmai asta este problema, a facut numai scoala , nu a muncit nimic in viata lui… si nici nu are de gand. Viseaza un post caldut cu munca putina pe lipit afise… online. Decat un om ca el (si sunt mult mai multi in politica) mai bine unul cu 4 clase care a facut ceva in viata. Macar ala a muncit… Daca esti un ratat in cariera (nu este cazul lui Florean el nu a avut nici macar asa ceva) esti un politician model 🙂

 • Zsolt dragă, tu ești un postac PSD-ist de 2 bani. Florean face bani pe bursă din 1994 de 100 de ori mai mulți decât câștigi tu cu neamul tău la un loc. Oamenii ca Florean sunt foarte rari, de aia un amărât ca tine n-are cum să înțeleagă. Voi doar atât puteți: să trăiți din salariul de la CJ. Vai de capul tău de ungur tâmpit!

  • Precoce dl Florean, s-a antrenat singur vreun an de zile la Nica pe str. Alba Iulia, a vaslit din 1994 pana in 1995 cand s-a deschis bursa. Apoi vreun an sau doi a croazat asa de unul singur ca abia se listau companiile. 🙂 Mai stiam cativa ( un ex este Guse mogulul presei romane) care „cabotau pe bursa” sa-si poata justifica spagile si escrocheriile, dar orice asemanare este pur intamplatoare. Noi , p*limea traim din salariu in mediul privat si ne chinuim sa facem treaba intr-o lume imbecila creata si sustinuta de voi, spagarii astia care jucati la bursa si castigati averi imense si va mai declarati si liberali, da va iese maieul rosu cu secera si ciocanul de sub camasa!

 • Tuloaie domn FLOREAN ce ati patit ? Sunt alaturi de d-vs pt. cele 35 de minusuri primite de la cititorii grabiti si am diminuat cu un plus numarul mare de minusuri. Ne mai distram pe ploaia asta dar ma mir cum Alan-Dala colegul nostru a devenit subit un comentac de DREAPTA. Sa fie de vina oare izolarea ?

 • Zsolt , tu lucrezi la privat cand oi fi eu Papa la Roma. Tu esti Bogdan sau Dorin, unul dintre catelusii lui Radu Moldovan si stai bine mersi intr-un birou la CJ. Exista si alte burse, nu numai in Romania, dar la Apollo n-ai avut cum afla. Secere si ciocane gasesti doar la PSD, si mai gasesti ceva acolo: hoti, parveniti, diletanti, analfabeti si oligofreni. L-am citat pe Florean care e singurul care vi le spune in fata.

  • Da, da, erai unul din mogulii care tranzacționa fondurile din vânzarea României pe bursa din New York/Londra/Frankfurt/Tokio. Ești patetic d-le Florean. Iar cu fratia rosie, este destul sa amintesc de USL unde erati frati de cruce cu dujmanu’. De asemenea daca esti din aripa PDL „a fost odata o guvernare comuna PDL+PSD” acolo v-ați aruncat toți „cămeșile” si v-ați arătat tatuajele cu secera si ciocanul . Sunteți mai comuniști decât PSD. Măcar aia au acceptat mai ușor stigma. Voi încă sunteți in negare, dar ieșiți voi din dulap, din nou, curând.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS