Actualitate

În județ au sosit materiale pentru protecția celor din prima linie și dezinfectanți

În județul Bistrița-Năsăud au ajuns noi materiale de protecție pentru personalul din prima linie, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița. Acestea sunt destinate pompierilor, personalului de la Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, de la Direcția de Sănătate Publică, precum și cadrelor medicale din Spitalul de Urgență Bistrița.

”Cel de al treilea transport de materiale pentru protecție și dezinfectați a sosit în această dimineață. Este vorba de noi materiale de protecție pentru personalul medical din prima linie, materiale de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus ce vor intra în folosința pompierilor, personalului de la Serviciului de Ambulanță Bistrița-Năsăud și DSP Bistrița – Năsăud, precum și cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Este vorba despre 1380 combinezoane complete de unică folosință, dotate inclusiv cu glugă și protecție pentru încălțăminte, un filtru pentru camerele de izolare și transport cu presiune negativă, precum și zeci de litri de dezinfectanți TP 2 de nivel înalt pentru suprafețe critice, echipamente medicale critice și instrumentar medical”, a informat ISU Bistrița-Năsăud. 

Materialele sunt de proveniență sud-coreeană și fac parte dintr-un lot achiziționat de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Annabella Muzsi, a informat la rândul ei: ”Stocurile SAJ BN au fost completate azi (vineri – n.r.) cu: 300 bucăți de combinezoane de protecție (+100 de bucăți pe drum din Cluj, în mașina unității), 50 de litri de dezinfectant TP2 concentrat; 1000 perechi de mănuși și viziere de protecție pentru personal.

”În plus, a venit și uscatorul de rufe, electric, achiziționat de unitate pentru personal pentru a se putea usca mai usor și eficient uniformele de lucru care se poartă în misiuni”, a informat dr. Muzsi.

https://www.facebook.com/isubistrita/posts/2662164634005722

7 comentarii

  • Hai sa lasam rautatea deoaprte. Peste tot in Europa aceste materiale nu se gasesc din motive firesti: Se cumpara si acum in cantitati mari pentru protectia oamenilor. Nu as vrea sa am ghinionul de a ajunge in spital si personalu sa nu fie bine pregatit. Un personal medical neechipat nu poate asigura un proces sanitar complet. Bradisteanu cu Lucan si Irinel Popescu nu te mai pot ajuta daca au avut contact cu ceva bolnav doar ca spitalul nu a avut materiale. Din acest moment nu se mai pune problema pretului. Se pune problema timpului pentru ca e vorba de oameni. La un moemnt dat o sa se apeleze si la rezerva de bani a bisericii ortodoxe. Sunt lucruri care se fac pentru noi, oameni de rand. Hai sa ramanem noi sanatosi si sa incercam macar sa speram ca vom trece repede si cu bine prin asta. Problemele sunt mai mari. De ani de zile din cauza politicienilor pleaca personal medical, doctori, medici…lucru pomenit doar in ziare si la tv. Noi am ridicat din umeri. Acum se vede clar ce politicieni avem si cat valoreaza oamenii. Va ro sa cititi despre situatia din Suceava – doctorii (6-10 de studii) ingramaditi la un sinur wc….si un politician e cazat in spital in ceva garsoniera. Ce spun studenti care vor fi viitori doctori?! Inclusiv in asemenea situatii cei care au invatat ani de zile sunt umiliti de unu cu o facultate facuta in fuga calului…care castiga de 4 ori mai mult. Deja e vorba de oameni. de semenii nostri. Hai sa lasam rautatea pentru dupa. Nu e greu deloc. Hai sa fim macar o vreme uniti si sa ne gandim si la cel de lana noi.

  • Poate face cineva un video similar în limba română ca să explice populației se ce e importantă spălarea cu săpun pe mâini.

    E arma cea mai accesibilă împotriva COVID19.
    Ieftină eficave pentru a preveni transmiterea şi autoprotejarea.

    Trebuie coborât din turnul comunicării de tip comunist într-o comunicare cu efecte eficiente în rândul oamenilo, bazată pe ştiință.

    https://youtu.be/ls8P68lqwWQ

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS