Actualitate

În sfârşit! La o lună de la începerea şcolii, au sosit şi manualele pentru clasa întâi

A trecut mai bine de o lună de când a sunat clopoţelul şi abia acum au sosit manualele pentru elevii de clasa întâi. Într-un anunţ sec, postat pe site-ul Inspectoratului Şclar Judeţean Bistriţa-Năsăud, directorii de şcoli sunt invitaţi să le ridice de la sediul instituţiei. Fără nicio scuză, fără nicio altă explicaţie.

În atenţia directorilor unităţilor de învăţământ, manualele școlare pentru clasa I au sosit la ISJ Bistrita-Năsăud. Ele pot fi ridicate începând de astăzi, 17.10.2014″, se arată pe site-ul ISJ.

Manualele digitale pentru clasele I şi a II-a sunt afişate pe site-ul www.manuale.edu.ro. Este vorba despre manualele la disciplinele „Matematică şi explorarea mediului” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba română” pentru clasa a II-a, „Comunicare în limba modernă – Limba engleză” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba maternă maghiară” pentru clasa I şi „Comunicare în limba română pentru minorităţi” pentru clasa I.

„Noile manuale au şi o componentă digitală, însă varianta digitală nu înlocuieşte manualul tipărit. Cele două variante ale manualelor (print şi digital) funcţionează în paralel. Introducerea formatului digital este un pas în plus pe care MEN îl face pentru adaptarea învăţământului românesc la tendinţa mondială de utilizare a tehnologiei informaţiei în procesul de predare – învăţare”, se precizează într-un comunicat al MEN. „În ceea ce priveşte lotul de manuale pentru disciplina «Comunicare în limba română», clasa I, contestat de unii ofertanţi participanţi la licitaţie, MEN aşteaptă decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor”, se arată într-un comunicat al MEN.

Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Acestea nu au ajuns însă în şcoli până în 15 septembrie, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.

1 comentariu

  • pe noi ne-au pus sa cumparam manuale auxiliare( niste prostii) cu bani grei ptr. omul de rind. cind am intrebat ca de ce nu asteptam cele gratuite ,mi s-a raspuns ca nu vor mai veni. deci o ,,afacere,, ptr. cei ce au vindut auxiliarele. oare va fi sanctionat cineva ptr. asta ???? eu nu cred. se merge in ……..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.