Actualitate

În zona Bistricior din Munții Călimani au început să apară viperele

Salvamontiştii din Bistriţa-Năsăud anunţă că în Munţii Călimani, în zona Bistricior, au început să apară viperele. În acest context, salvatorii recomandă turiştilor care ajung în această zonă să fie extrem de precauţi şi să nu se apropie de reptile.

”Vă informăm că în Munţii Călimani, în zona Bistricior, au început să apară viperele. Recomandăm tuturor turiştilor să fie extrem de precauţi în timpul explorărilor lor în această zonă. Viperele sunt creaturi minunate, dar şi veninoase, iar întâlnirea cu ele necesită atenţie şi respect faţă de habitatul lor”, a transmis Serviciul Județean Salvamont Bistriţa-Năsăud.

Salvamontiștii le recomandă celor care ajung pe munte să păstreze o distanţă sigură şi să evite să deraneze sau să provoace reptilele. ”Siguranţa turiştilor şi protejarea naturii sunt priorităţi absolute. Vă rugăm să fiţi conştienţi de această informaţie şi să vă planificaţi excursiile în consecinţă, luând măsurile necesare pentru a evita orice incident nedorit. Cu toate acestea, nu uitaţi să vă bucuraţi de frumuseţea şi diversitatea peisajului montan din Munţii Călimani, respectând natura şi toate fiinţele sale”, este mesajul Salvamont.

Vf. Bistricior din Munții Călimani, aflat la o altitudine de 1.990 metri, este unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere, supranumit ”perla Călimanilor” pentru priveliștea deosebită pe care o oferă asupra lacului Colibița și a Vf. Pietrosul Călimanilor.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.