Înălţimea blocului de pe L. Blaga, măr al discordiei. Răspunsurile arhitectului şef la întrebările liberalilor

Holistic

Primăria Bistriţa a emis o autorizaţie de construire legală pentru blocul care se construieşte pe strada Lucian Blaga, colţ cu Calea Moldovei. „Dacă s-a respectat sau nu, nu este de competenţa arhitectului şef să verifice şi nu vă pot spune lucrul acesta”, a spus Monica Pop, luată la întrebări de consilieri locali liberali care au spus, în ultima şedinţă a Consiliului Local Bistriţa că au suspiciuni că nu se respectă PUG aprobat în 2013 şi nici Regulamentul local de urbanism în zona respectivă.

Consilierul PNL Ioan Peteleu a cerut informaţii despre regimul de înălţime prevăzut în PUG pentru strada Lucian Blaga şi a întrebat de ce a fost eliberată autorizaţia de construire pentru un imobil care depăşeşte regimul de înălţime specificat în documentul aprobat în 2013, suspiciunea sa fiind aceea că nu se respectă reglementările urbanistice şi că s-ar lucra după cu totul alt PUG decât cel aprobat atunci de Consiliul Local pentru care s-a cerut prelungirea: „Acum câteva luni, un grup de arhitecţi au depus o petiţie către Primărie şi Consiliu Local prin care au cerut să li se comunice în baza cărui Regulament de urbanism se lucrează în municipiul Bistriţa. Arhitecţii au întrebat. Eu cu atât mai mult, când am o planşă pe care scrie M1 şi văd că se ridică un bloc de şapte etaje, chiar nu înţeleg unde s-a greşit. Probabil la eliberarea autorizaţiei de construire. Nu aţi mai verificat. Sau probabil că s-a greşit”

Filip Moisil (PNL) a întrebat dacă PUG-ul dat publicităţii de Primăria Bistriţa corespunde cu documentul care s-a votat în 2013 în CL: „În momentul de faţă, ce există public ca planşe diferă de ceea ce ni s-a pus la dispoziţie nouă, consilierilor, pe CD. Vreau să ştiu dacă corespunde cu ce am aprobat în 2013”.

Diana Morar (PNL) a spus că secretarul municipiului Floare Gaftone a transmis consilierilor locali prin e-mail că există diferenţe între varianta PUG de pe hârtie şi cea de pe suport electronic, lucru anormal.

Viceprimarul Cristian Niculae (PSD) i-a cerut la rândul lui arhitectului şef să spună dacă dezvoltatorul imobiliar a respectat autorizaţia de construire şi dacă Primăria Bistriţa a emis autorizaţia conform procedurilor: „Eu ştiu că nu faceţi acte ilegale, nu emiteţi autorizaţii în afara legii. Explicaţi cu subiect şi predicat, să nu ne mai tot uităm la planşă. Eu ştiu că acea autorizaţie unde construieşte Marius Negrea, că ştie toată lumea că el este, este legală. Întăriţi şi dumneavoastră şi alte instituţii să verifice dacă este legal. Nu ne putem sub semnul întrebării aici la masă. Haideţi să răspundem pe faţă să nu ne mai tot întindem. Aici nu suntem la proces, la Primăria Bistriţa nu se semnează autorizaţii ilegale şi sunt instituţii care pot verifica acest lucru. Nu mai aruncaţi suspiciuni şi nu mai daţi impresia că aici se petrec tot felul de fapte ilegale. Nu se semnează aici acte ilegale. Haideţi să terminăm mascarada şi circul”.

Chemată să dea explicaţii, arhitectul şef Monica Pop a spus: „PUG are o parte scrisă şi una desenată, iar în plus un Regulament de urbanism, iar în partea scrisă este regimul de înălţime pentru toate zonele M1, M1A, M2, toate care sunt stabilite. Se aplică şi Regulamentul local de urbanism. Dacă intrăm pe partea scrisă la M1 sunt toate utilizările permise, tot ce se poate construi în zona respectivă şi toate reglementările pentru această zonă.  Într-un certificat de urbanism, se preiau reglementările din Regulamentul local. (…) Lucian Blaga colţ cu Calea Moldovei la care faceţi referire face parte din zona cu instituţii şi servicii cu regimul M1. La M1 este 15 metri înălţime maxim admisă, număr de nivelul P+4, iar la utilizări admise scrie ce se mai poate construi în zona respectivă. Cu privire la autorizaţia care s-a emis, eu consider că s-a emis legal după regulile şi reglementările care sunt în zonă respectivă. Dacă s-a respectat sau nu nu este de competenţa arhitectului şef să verifice şi nu vă pot spune lucrul acesta”.

În discuţie a intervenit şi primarul Ovidiu Creţu: „PUG a fost discutat în nenumărate instanţe. Atunci când autoritatea refuză un document, o aprobare, autorizaţie sau certificat, drumul este direct către instanţele de judecată. Ca dovadă faptul că doamna secretar care a dat acea informare are nişte procese în penal de la cei la care le-a refuzat în baza PUG să le dea documente pe care legea ne obligă să le dăm. Sunt absolut convins că, dacă erau probleme de diferenţă între PUG aprobat de CL şi cel pe baza căruia se emit autorizaţiile, eram demult în instanţă cu doamna secretar. Nu s-a întâmplat şi nu se întâmplă. Noi respectăm legislaţia, ca dovadă că nu am niciun proces cu cineva care ne-a solicitat documente în baza PUG. Acest PUG este şi la Prefectură, şi la instituţiile celelalte, şi este şi pe site. Însă să-şi închipuie cineva că primarul, directorul juridic, arhitectul şef îşi permit să se joace cu astfel de documente care înseamnă puşcărie imediat, cred că acel cineva nu ştie pe ce lume trăieşte”.

Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Bistriţa şi Regulamentul local de urbanism a fost aprobat în anul 2013, fiind elaborat de către SC Blom SRL. Cu votul majorităţii PSD-UDMR – ALDE, a fost prelungit acelaşi Plan Urbanistic General, realizat şi votat în urmă cu cinci ani.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. A

  Doamna Pop, stiti ca in Europa Exista o tendinta de limitare stricta a constructiilor noi la regimul de inaltime existent ?
  Daca cineva vrea sa construiasca o cladire noua inalta trebuie sa se orienteze spre o zona cu un regim de inaltime adecvat. Voi ati vazut cat de rau arata blocul de pe L. Blaga intre celelalte constructii.
  Ceea ce ati permis sa se construiasca pe Crinilor, de catre acelasi dezvoltator va pare a fi estetic si fara fortarea regulilor urbanistice ?
  Doamna Pop, macar daca ati avea bun gust si ati respecta regulile !
  Treptat veti distruge orasul asta cu blocurile vopsite in culori intense si cladiri cu regim de inaltime peste ceea ce ar fi permis, cele din urma permise in functie de influenta dezvoltatorului.

  (0)
  • Mihai

   aaaaaaaaaaaaaaa……….te trezesti si tu vorbind….ca altceva nu prea ai de facut…..

   (0)
  • ion

   Mai dar ce te pricepi la urbanism…..de unde sti tu ca nu se respecta regulile si ca sint fortate? Te pricepi si tu la estetica ca maimuta la moda….sau ca secretara la urbanism……voi chiar credeti ca sinteti capabile si pricepute. Exista in Europa tendinte…..mai sa fiu al dracului ce informata si cultivata esti cu tendintele continentelor. Sa-ti spun eu ce tendinte sint in Europa….sa trimita prostii acolo unde le este locul, nu sa bintuie pe internet vorbind despre tendinte….si despre culori…..Vei fi vreo Levintza de Bistrita si nu stim noi….doar tu.

   (0)
 2. DORU

  Chiar nu se gasea un arhitect de meserie sa fie angajat la primarie in locul acestei incompetente? Cred ca nu s-a vrut. Stau si ma intreb, daca ea poate fi arhitect eu dece nu pot fi doctor, doar e tara tuturor posibilitatilor.

  (0)
  • Dinu

   Nenea Doru, asta e si inginera si arhitecta si jurista si … tot ce vrea primaru. Nu poate fi schimbata.

   (0)
 3. Arhitectu

  Pentru cine nu cunoaste, in primarie exista deja 2 arhitecti cu diplome, insa sunt dati la o parte, iar la concursurile organizate se evita angaharea adevaratilor arhitecti, din motive lesne de inteles.
  Negrea primeste ce autorizatii doreste muschii lui, atata timp cat si cadourile acestuia, catre aceasta vorba vine, arhitect, sunt colosale.
  Nu ati vrea sa stiti ce buchete de flori primeste aceasta duduie, de 8 Martie din partea “ imobiliarilor”- ca abia incap pe usa!!!
  Este persoana nr. 1 agreata de acest primar, urmata de “altele”…..Guta, Cocisiu, Fechete…..
  Judecati si voi preferintele acestui arogant primar, si nu va mirati de nimic de ceea ce se intampla, atata timp cat incompetenta este prezenta la cel mai inalt nivel.
  Rusine!!!!!

  (0)
  • ion

   Esti fantastic prietene…ce treaba ai tu cu buchetele de flori care le primesc femeile de 8 martie. Esti misogin…sau in urma esecului referendumului esti invidios. Gaseste-ti si tu un imobiliar care sa-ti aduca flori, sa te iubeasca…..nu-ti fie rusine de preferintele tale, este o tara libera. Exprima-te liber, fa ceva……sau frustrarea te retine…cumparati singur florile….un buchet mare de tot….ce dobitoc!!!!!

   (0)
  • Bistritean

   Ion-dezvoltatoru’ , s-a patruns in zona ta de interes si ripostezi rudimentar.
   Cand Dezvoltatoru’ are un interes nu mai exista regula si apeleaza la orice mijloace ? Buchete imense de flori, hartii inscriptionate cu cifre ….
   Dezvoltatoru’ lu peste cu ochi imprumutati de la un broscoi al carui paravan esti !

   (0)
 4. Gânditorul de la Hamangia

  Discuţiile ar fi putut să înceteze prin simpla confruntare între planul de construcţie aprobat (care presupun că se ataşează dosarului prin care se cere avizul) şi situaţia reală a imobilului construit, iar dacă se găsesc diferenţe, nu mai este nevoie de discuţii interminabile, ci de luarea măsurilor legale rezultate din această confruntare, fără atâtea presupuneri. Dovezile trebuie să existe atât la dosarul de avizare, cât şi la dezvoltatorul imobiliar. Diferendele au apărut ca urmare a suspiciunilor, fără a se recurge la analiza dovezilor. Consider că avizul, legal trebuie dat de către arhitectul şef, care trebuie să cunoască legislaţia şi reglementările din domeniu, iar eliberarea avizului se face prin secretariatul primăriei.

  (0)
 5. pentru Doru

  Ai dreptate, daca si ca jurist poti fi mare urbanist atunci eu ca si doctor pot fi secretar la primarie. Si credeti-ma ca ar fi mult mai bine pentru oras. Secretar fiind voi sti care PUG l-am votat si nu ma voi face de ris, cel putin, sustinind ca sint doua PUG-uri. Este unul singur…acela aprobat prin HCL 136 din 14.11.2013, cum bine spun inspectorii de la urbanism in fiecare certificat de urbanism.

  (0)
 6. un cunoscator

  Blocurile care se construiesc in oras se fac din bani privati, asa rele cum zic unii ca sunt. Macar au tinerii unde sa locuiasca. Sau ati vrea sa extindem orasul cu blocuri prin Unirea, in Viisoara langa statia de epurare? Fara asfalt, fara utilitati, ca doar Primaria nu e in stare sa peticeasca bulevardele centrale, d’apoi sa faca strazi noi…
  Bani privati, spre deosebire de banii publici dati pe partia de schi, de Parcul Industrial, de asa-zisa reabilitare a centrului vechi si cate si mai cate… Acolo toti contribuim si as vrea sa ne explice si sa dea socoteala alesii cu gura mare cum le-au votat cand erau in cardasia USL impreuna cu Cretu.
  Consilierii ce au fost in stare sa faca in afara de a toca banii contribuabililor pe niste proiecte nefezabile, dle Peteleu??? Dle Peteleu, acum ca sunteti tare in gura, ne spuneti daca investitiile la partia de schis si parcul industrial sunt legale??? In afara ca ati indatorat orasul pe urmatorii 20 de ani cu proiecte nefezabile (apropo, cate firme mari functioneaza in Parcul Industrial? Cumva niciuna??? Cate zile s-a schiat pe partie? Cumva 5 zile intr-un an???) Ati indatorat acest oras pe urmatorii 20 de ani! Acolo au nevoie contribuabilii de explicatii!!! Oare chiar nu sesizeaza cineva DNA-ul pt asemenea furaciuni??
  Stiu din surse sigure ca Negrea a fost la nuntile copiilor doamnei secratare Gafone, la una personal, la alta a fost doar plicul. Pe atunci doamna secretar nu trimitea note interne despre Negrea ca acum ?? Sa intelegem ca daca nu mai cotizeaza Negrea , a intrat in dizgratia doamnei Gaftone ?? Lasati doamna ca dupa nunta vin botezurile si cotizeaza iar!

  (0)
  • DORU

   Cunoscator in ce? Te abati dela subiect, nimeni nu are treaba cu banii cuiva sau dorinta altcuiva de a avea o casa. Cu banii tai e corect sa faci ce vrei, dar cel care-ti foloseste banii e obligat sa se supuna unor reguli. Problema e a celui care construieste, cum construiesti si unde construiesti si a celor care dau aprobari sa verifice respectarea conditiilor impuse si din pacate atunci cand nu se respecta nimic si nimeni nu verifica se instaureaza haosul. Probabil ca unii asta si doresc.

   (0)
 7. Spaga strica treaba

  Atentie la blocuri care se vor construi si in zona podului berariei. Istoria se poate repeta oricand si oriunde. Blocul de pe Lucian Blaga ar trebui demolat pana la nivelul imobilului din spatele lui. Autorizatiile astea sunt date pe spaga. Spaga strica treaba.

  (1)
 8. Prosti, dar multi

  Atenție și la prostie! Cum ne pricepem noi la toate… fotbal, politica, urbanism. Plin de habarnisti pe net care se dau specialiști .

  Cum sa fie etalon blocul ăla din spate? Ăla care a fost construit Ilegal fara acces la un drum de 4 metri cum zice legea? Care nu respecta limita de proprietate?
  Dacă tot s-a spart buba cu blocul lui Negrea , ar trebui verificat cum s-a autorizat și Recepționat blocul din spate ! Erau aceiași funcționari pe funcții . Aaa , dar aici de incriminează singura DnA Gaftone!
  Aceasta Dna Gaftone ne zice după 5 ani ca PUG-ul pe care la votat nu e bun! După 5 ani??? Serios? Mergeți la procuratura doamna Gaftone! Dacă nu, vorbiți cu dovezi ca sunteți in ditamai funcția! Cum adică sa zici ca bănuiești ?
  Impresia pe care ne-o lasăti e de răfuiala intre funcționari: Gaftone cu Monica pop de ciuda ca secretara n_o mai are in subordine pe Monica Pop. Gaftone cu Primarul, PSD cu PNL.

  (0)
 9. ion

  Eu nu inteleg cu ce o incurca pe secretara blocurile (construite in oras). Oare dinsa a uitat ca nu mai este secretar la Vatra Dornei? Oare dinsa stie prin ce este caracterizat un oras? Oare dinsa considera oras numai zona de linga pompieri unde se construiesc 12 etaje? Acolo nu incurca? Acolo de ce a semnat autorizatiile de construire? Pentru unii muma si pentru altii ciuma? Are oare vreun interes acolo? Dezvoltatorul din zona respectiva este bun? Atatea intrebari…la care trebuie sa raspunda aceasta secretara….De ce oare ceilalti dezvoltatori pe care dinsa considera ca sint prietenii primarului nu sint buni? Oare acolo nu exista restrictie de inaltime. Tendinta nu este aceeasi si acolo ca in Europa? Si mai sint o gramada autorizatii si certificate semnate de gaftone pentru blocuri in acesti 5 ani. Acum in 2018 dinsa a realizat ca PUG nu este bun. Dar ce a facut in acesti 5 ani, a dormit?

  (0)
 10. pentru prosti de multi

  Pentru prosti da multi.
  Blocul din spate are acces dar blocul lui Negrea are acces???
  Documenteazate mai intai .
  Accesul pare de 2,5 m cu intrare in demisol la parcari se vede cu ochiul liber din drum. Oare se poate asa ceva.
  Amplasarea pana in strada, unde se mai face linia verde cu care ne tot laudam,? Ca se mai adsuga un etaj nu zic urbanisti, inspectia , politia nimic???

  (0)
 11. ion

  Si apropo de lupta asta interna din primarie….gaftone se cam lupta cu toti…ca o mitza ranita. Si mai este ceva….ca si calitate profesionala, nu stiu ce cauta dinsa in urbanism. Si postarile de mai sus ale dinsei dovedesc carente grave umane. Oricum arhitectul sef este cu mult peste secretar, din toate punctele de vedere. Ce sa mai vorbim din punct de vedere profesional, si chiar ca si pregatire juridica…Se vede dupa cum vorbesc si se comporta. Gaftone a semnat HCL prin care se aproba PUG nu Pop Monica. Ea doar pune in aplicare reglementarile PUG. Gaftone este aia care nu stie ce a semnat. Dovada bilbielile ei cu pretenti de cunoscatoare in ale urbanismului. Crede ca daca da telefoane la arhitecti din cluj a devenit peste noapte si ea arhitecta. Si aia s-au saturat de ea. De ce nu-si vede de meseria ei…apropo, care este oare? Sa mearga la Telciu inapoi si acolo numai case sa semneze.

  (0)
  • Ana

   Mda… Monicuta e mai mult peste primar decat peste secretar. Dintr-un anumit punct de vedere: veverita rosioara din poza umbla numai cu coada pe sus.

   (0)
 12. Prosti, dar multi

  Alo , blocul lui Negrea are acces la 2 străzi (calea Moldovei și Lucian Blaga) . Intrarea in demisol e altceva , prietene. Confunzi grav lucrurile ! Blocul ăla din spate e ilegal amplasat , nu are retrageri de la limita de proprietate, nu are acces la drum de 4 metri conform legii !
  Problema e la funcționari , nu la constructori ! Ei trebuie sa vegheze sa nu se încalce legile , fie ca-i cheamă Negrea sau alții !!!
  Sa ne explice Gaftone și restul cum au semnat autorizația pt blocul din spate ??? Și câte și mai câte alte blocuri !
  Pușcărie scrie pe mulți funcționari !!! O ancheta ar trebui făcută la toate blocurile ! O ancheta jurnalistica ar face presiune și pe procurori , Dna Cristiana Sabau ! Pe când ???

  (0)
 13. Va rog anchetati

  De msbdardarea blocurilor cu 2’etaje in plus ce zice primaria ,? Pt str sieului zona Gari se construiesc 2 etaje oeste blocul de nefamilisti . Fara locuri de parcare , fara spati verzi , fara ca locatarii din bloc sa primeasca un leu . Cum sa dat autorizatie ? Cine a semnat nu.raspnde ? am scris si la ziar si nu intereseaza pe nimeni .am rugat ancheta si nimica . Si oameni amarati care locuiesc acolo conteaza . Galagie, infiltrati de apa de la mansardare . Va rog faceti. Ceva

  (0)
 14. pentru ion

  Ioane, Ioane….prost mai esti….ca noi toti de altfel. Ce zici tu de blocurile italienilor de pe Sucevei (in spate la Piata Rushilor, si in spatele bisericii). Gaftone a semnat in totala cunostinta de cauza stiind ca aia nu au parcari. Unde crezi ca sint propuse parcarile? Pe domeniul public!!!!!!!!!!!!Hotarire de consiliu semnata pentru legalitate de gaftone! Incet incet se leaga lucrurile….uni dezvoltatori sint buni altii sint rai. Pina acuma doi dezvoltatori buni: cel; din zona pompierilor si italienii de la piata rushilor. Umbla zvonul ca pe linga pasarela a semnat un bloc fara distante, fara probleme. Trei dezvoltatori deja….Oare de ce cei trei purcelusi sint buni? oare de ce? Numai tovarasa gaftone ne poate lamuri. Si mai umbla un zvon….ca unii dezvoltatori (de care ea si o inspectoare de la urbanism si-ar fi batut joc cu eliberarea autorizatiilor) au actionat-o in instanta, in penal si in civil. La multi bani! Toate plicurile se vor intoarce la bugetul statului. Oare procuratura pe cind va venii la primarie?

  (0)
 15. pentru dezvoltatorii frustrati se stiu ei.

  Frustrati sunteti unii care de fapt sunteti in mare ilegalitate.
  Nu primiti autorizatie de blocuri intre case si asta va roade
  Vreti sa faceti haos din orasul asta, sa construiti cum vreti voi si unde vreti voi blocurile sa fie ca MATUL doar voi sustineti campaniile electorale.
  Si apropo locuiesc in blocul de pe Somesului in care ploua la fiecare ploaie, tavanul era pzrtial picat, tencuiala picata, curgea apa pe pereti, iar acum ca se face ceva pentru noi locuiesc la mansarda ,ca se izoleaza blocul se face acoperis nou, iar investitorul a cumparat podul de la noi.
  Vorbiti cei ce stati in bloc nu din exterior niste frustrati matul porcului, .Iar autorizatia este semnata tot de gaftone si monica pop si altii. Iar cei care vorbiti cate locuri de parcare aveti??
  Cum se intra in blocul de pe Lucian blaga la parcarile de la subsoll din cele doua accese pomenite?
  Sa i ajute fumnezeu la Negrea la dat mai multe, este loc pentru toti.Unii isi cumpsrz blocuri bune la trznsmixt unde nu se aude apa lz bsie si cearta, slti in alte blocuri unde auzi tot, dar dupa bani este loc pentru toata lumea.
  Si apropo noi am vandut podul si ne bucursm ca se izoleaza si si face a operis noi pe Somesului.
  Si sa sti drag comentator ca nu am platit nimic, nici excurisii in strainatste, nici euroi, nici apartamente prin alte mari orase, nici buchete de flori nici alte atentii la nimeni, nici la gaftone, pop monica, inspectorul de zona, primar etc.
  Stiu ca unii va cam stau in gat ca matul, dar nu mor caii cznd vor caini, inzadar incercati cu denigratile. Dupa acelas Pug lucreaza toti inspectori nu numai unii pe care boi nu ii aveti la suflet. Dar cine stie roata se invarte

  (0)
  • pt inspector putin nervos

   OK. Am inteles. Un locatar fericit. Bravo. Ai dreptate, sa se construiasca, sa se supraetajeze doar este oras nu sat. Dar ca un fapt divers…pe Somesului dezvoltatorul are locuri de parcare? Cite apartamente face? 10? Are 10 locuri de parcare pe terenul proprietate? Italienii au locuri de parcare pe terenul proprietate? Nu de alta ..dar daca nu au poate stie cineva de ce nu au.
   Si apropo daca locuiesti in blocul de pe somesului de ce ar fi trebuit sa platesti excursii si euroi, ca nu inteleg? Doar esti un simplu locatar. Dar sti ce cred….ca tu vorbesti ca un inspector de la urbanism care a eliberat autorizatia si este putin speriat….asa… de vreo 10 locuri de parcare…ce zici? Am dreptate? Eu cred ca am.

   (0)
 16. Functionar

  S-au rupt lanțul de iubire dintre negrea și gaftone?
  Dna gaftone erau bune blocurile lui negrea când ea îl rugatu să intervină la Kalman sa_si retragă plângerea penală împotriva dvd legata de blocul de pe republicii Dna gaftone , de autorizațiile fara parcări de pe Sucevei date împreună cu monica pop ce ziceți?
  De petelei, cum ati plantat_o pe nevasta la ANAF dintr_o purtătoare de hârtii la notariat?
  Dna gaftone de ce cereti părerea urbaniștilor de la Cluj unde se construiesc blocuri cu 10-12 etaje in centru și chiar 22_25 în Mănăștur și piata abator și ziceti că la Bistrița nu se poate???daca tot se va luați după clujeni, cum de acolo se poate și la Bistrița se poate doar pt investitorii dvd preferați?
  Până una alta, investitorii plătesc autorizații, impozite, dau de lucru la altii. Ea cu ce_si justifica funcția și salariul? Cu povesti,,?Bistrita e oraș mic și poveștile circula despre toți, mai ales despre personajele importante!!! Aviz

  (0)
 17. pentru comentatorul de mai sus fara nume

  Da ai dreptate este sperist de nu mai poate, doar acea autorizatie a semnat o singur din dispizitia lui , sa cred ca ia obligat pe delalti responsabili sa o semneze.
  Intrebarea cu locurile de parcare trebuie sa o pui si altor dezvoltatori, nu crezi??
  Nu iti mai arata ura si frustrarea fata de anumite persoane ca nu pot face ce vrei, sub nume false ca se stie clar cine esti.
  Eu ju cred ca autorizatiile se semneaza numai de inspectori asa cum doresc ei, iar ceilwlti factori raspunzatori semneaza cu ochi inchisi.
  Cred ca tu ar trebui sa comentezi cel mai putin si sti de ce.
  Sa ai o zi buna.

  (0)
 18. mircea pop

  Dezvoltatorul de pe Somesului o sa inchirieza locuri de parcare pe domeniul public ca si Negrea pe Crinilor. Face si primaria bani la buget.

  (0)
  • pt mircea pop

   diferentele sint clare: pe crinilor este o parcare subterana de cca. 50 locuri pe somesului este….nimica. Care este diferenta? 50 locuri de parcare!!!

   (0)
 19. nistor gavril

  Cred ca esti un frustrat ca nu ai obtinut cum ai vrut autorizatie de la primarie si improsti cu noroi pe vine nu ti a cantst in struna.
  Daca ai dubii cu blocurile italienilor si de pe Somesului fa sesizare sa se faca verificari dar nu improsca cu noroi sub nume false.
  Eu cred ca acele autorizatii sunt semnate de toti factori responsabili care isi asuma ce fac.
  Ne cred ca au semnatura numai a inspectorilor .
  Fi barbat si nu mai arunca vorbe ca poate tie nu ti a iesit cum ai vrut.
  Blocul de pe somesului era un real pericol. E bine ca se face, iar locuri de parcare se vor inchiria asa cum au facut si altii, pe CRVivu, Crinilor, St.O Iosif etc.
  Din pacate te ai dat singur de gol.

  (0)
  • pt inspector nistor gavril

   Foarte bine ca se face. Asta ziceam si eu. Bineinteles ca toti factorii responsabili au semnat…si asa ar trebui sa semneze si autorizatiile care asteapta de luni de zile….nu este asa. Cu blocurile italienilor este HCL daca sti citii, unde srie „parcari pe domeniul public”. Am gresit eu cu ceva? Nu scrie asa? Si da, ai dreptate, blocul de pe somesului era un real pericol….ati decis voi. Dupa cum te-ai atacat de tare, sint tot mai convins ca am dreptate. Dar nu asta este important…important este sa-si faca fiecare treaba pentru care este platit, sa nu luam decizii partinitoare cum de altfel se iau, sa-si vada fiecare de oala lui. De blocurile de pe Zavoaie nu am nimic de zis. Bravo. Vedeti ca se poate. Putina concentrare in a citii regulamentul si bunavointa in al respecta si toate sint unde trebuie sa fie. O zi si mai buna.

   (0)
 20. inspectorul

  Nu sunt inspector de la urbanism ,domnule.
  Intr o zi ai sa ma cunosti si nu cred ca o sa ti faca placere nici tie nici altora.
  O zi buna.

  (0)
 21. Pt toti de mai sus

  Concluzia e clară: sa vina parchetul sau DNA sa investigheze toate blocurile. Și de pe crinilor, st.o Iosif, ale italienilor , alea de la pompieri , ăla de pe colț cu Lucian Blaga. Sa verifice și dacă au respectat PUG-ul și dacă au dat mai mult sau mai puțin decât scrie sau au blocat investiții ca așa au vrut Mușchii unor funcționari !!!
  De ce nu sesizează funcționarii parchetul dacă au suspiciuni ? Cumva sunt mânjiți și le e frica ca se descoperă și altele ?
  Unii se dau sfinți acuma , dar știu ca trecutul le e pătat rău și frica cartușelor e mare !
  Cum poate un constructor sa facă abuzuri fără complicitatea funcționarilor ??? Acolo e buba și chiar ar trebui investigate toate , nu doar unele !!! Tic-tac, tic-tac…

  (0)
 22. Aa

  Pai daca aveti atatea locuri de parcare de ce ati inchiriat pe domeniul public?
  Daca aveti locuri de parcare pe StO Iosif de ce se cearta locatarii care ajung primii in cele cateva locuri de parcare??
  De aceia va sta in gat investitorul de la transmixt care are locuri de parcare suficiente iar calitstea blocurilor este de necontestat.
  Legat de abuzurile inspectorilor faceti plangere domnilor asa cum ati fost sfatuiti, nu mai insultati degeaba.
  Sa aveti spor.

  (0)
 23. Miorita

  Circula vorba prin targ ca in spatele lui negrea este altcineva si ca el este doar de paravan si ca si el are pe altul de paravan :))) in fata primarie asa se aude.

  (0)
  • Misu

   Poi da unde sa bage banii de la CRINUTA? Daca tot i-au facut cu atata truda prin curtile manastirilor si bisericilor, sa-i bage in ceva sa produca … pentru sarmanii mexicani, costaricani si alte specii rare.

   (0)
 24. Jianu

  Niste slăbănogi investitorii . Frate că dincolo. Nu vrei sa semnezi in instanță cu despăgubiri. Va zic funcționării ce puteți face pe teren și ce nu? Voi sunteți analfabeți? Nu citiți pug? Clujul poate, in tara se poate, la Bistrița nu! DNA la primărie! De jos în sus, sa vedem atunci ce specialiști sunt. Funcționari pe banii noștrii! Secretar retard face legea? Suntem în togo? Unde-i legea?

  (0)
  • Adrian

   Nu vrei sa te muti tu dincolo? Sau pe malul Jiului. Eu n-am chef de bloc in fata casei mele. Nici langa.

   (0)
 25. George

  Cum mama lu’ proces verbal sa nu construiasca etaje in plus si unde vor muschi lor cand pentru fiecare etaj in plus parandaratu este de cel putin doua apartamente: unul pentru el si unul pentru ea. Se stiu ei care. Sa vina DaNA sa-i lege pe toti.

  (0)
 26. costel

  e groasa rau pentru unii si incearca sa scoata castanele …
  s-au facut o groaza de ilegalitati si acum cand ies la iveala e nasoala rau.
  – tot odata refuzul unuia sau altora din primarie de a elibera autorizatii de constructii pe baza unor documentatii intocmite in baza unor certificate de urbanism eliberate cu respectarea pug-ului de catre aceiasi fuctionari ai primariei se numeste abuz in serviciu…
  drept dovada numarul mare de plangeri penale indreptate impotriva functionarilor primariei .
  Doar in Bistrita se poate elibera un certificart de urbanism favorabil unei investitii si nu se mai elibereaza autorizatia de constructie …conform LEGII 50/1991 actualizata 2018.,
  Se vor vedea toate pe masura ce anchetele penale vor inainta si vor scoate la iveala toate matrapazlicurile..unor functionari .

  (0)
 27. Ema

  Blocul nou de pe Lucian Blaga este PERFECT LEGAL. A fost deja demolata partea din fata blocului vechi, din motive pur morale, fata de locatarii aceia. Cineva va plati toata cheltuiala asta. Nu e „marul discordiei” ca in titlu. Aici vor iesi la iveala toate neregulile din primarie. Stiu toate astea pentru ca m-am informat, si la primarie si la dezvoltator, intrucat doresc sa cumpar apartament in acel bloc.

  (0)
 28. constat cu uimire

  Constat cu uimire cat de josnici sunteti cei 2,3 comentatori sub diferite nume, alimentati de o anumita doamna din interiorul primariei, este vizibil cine sunteti numai un prost nu si da seama si de ce va sta in gat sabinas de la primarie, doar alti inspectori va canta in struna.
  Asa cum va sfatuit marea doamna stiti voi care, fiti barbati si mergeti in instanta daca aveti dreptate nu mai jigniti ca nu pacaliti pe nimeni.
  Astazi s a zjuns ca cei cu mai multe bube in cap sa aiba coada sus.
  Succes in instanta si la DNA
  Si apropo, este loc pentru toti investitorii, oricum lumea cumpara in functie de posibilitati, apartamente mai bune sau mai putin bune facute pentru castig.
  Nu este cazul sa mi dati replica , nu va obostiti degeaba.

  (0)
 29. pentru doamna Ema cu respect

  Vai doamna Ema ce priceputa sunteti, sunteti jurist sau inginer constructor de va pricepeti ssa bine?
  Va intreb daca tot sunteti asa priceputa, oare trebuia autorizatie pentru demolarea aia din respect pentru vecini??
  Va intreb ca sunt mai ptost si as vrea si eu sa cumpar daca mai sunt apartamente dar vreau in partea cealalta sa ma pot uita direct in intersectie.
  Este evident ca este in regula, doar aia din primarie sunt niste prosti si vreau si eu sa dea socoteala.

  (0)
  • pentru demolare?

   pentru demolarea care s-a facut la blocul de pe strada lucian negrea trebuie autorizatie de demolare partiala eliberata in baza unei expertize si in baz aunui proiect verificat

   (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.