Actualitate

Încă 106 cazuri și 8 decese. Incidență peste 3 pe județ, peste 8 într-o comună

COVID-19 / Până vineri 24 septembrie, la nivel național au fost confirmate în total 1.180.097 de cazuri de Covid-19, 1.093.151 de pacienți fiind declarați vindecați. Au fost înregistrate 7.116 cazuri noi. 36.109 persoane au decedat. Aici mai multe detalii.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 13.932, cu 106 mai multe ca ieri.

135 de persoane sunt izolate în spital, iar 894 la domiciliu.

1.117 persoane se află în carantină.

S-au efectuat 662 de teste, dintre care 214 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 424 de teste rapide, restul la laboratoare private.

Numărul de decese înregistrate în Corona-Forms ajunge la 707 (8 anunțate astăzi).

Incidența cumulată în ultimele 14 zile în județul Bistrița-Năsăud crește la 3,15. Incidența în municipiul Bistrița urcă la 4,74. Cea mai mare incidență: comuna Negrilești (8,20).

Până în prezent au fost administrate 124.045 de doze de vaccin. Persoane vaccinate cu schemă completă: 69.534. Ieri 23 septembrie au fost vaccinate 353 de persoane.

INCIDENȚA CAZURILOR DE COVID-19 PE UNITĂȚI ADMINISTRATIV-TERITORIALE , 24.09.2021

UATRata de infectare
NEGRILEŞTI8,2
ŞIEU ODORHEI5,69
RODNA5,67
RUNCU SALVEI5,31
BUDACU DE JOS5,04
ORAŞ NĂSĂUD4,82
MUNICIPIUL BISTRIŢA4,74
LUNCA ILVEI4,56
MONOR4,54
CHIUZA3,99
ŞIEU MĂGHERUŞ3,99
ŞINTEREAG3,9
LECHINŢA3,71
MATEI3,67
GALAŢII BISTRIŢEI3,6
CICEU MIHĂIEŞTI3,3
ILVA MARE3,29
TEACA2,99
CETATE2,94
LIVEZILE2,88
REBRIŞOARA2,88
PARVA2,74
POIANA ILVEI2,68
ORAŞ BECLEAN2,45
ŞIEU2,41
MĂGURA ILVEI2,4
PRUNDU BÂRGĂULUI2,33
URMENIŞ2,25
TÂRLIŞUA2,16
MAIERU2,06
MĂRIŞELU1,99
ŞIEUŢ1,98
MICEŞTII DE CÂMPIE1,94
DUMITRA1,89
PETRU RAREŞ1,89
NIMIGEA1,86
SALVA1,85
NUŞENI1,79
REBRA1,78
DUMITRIŢA1,76
FELDRU1,75
LEŞU1,71
MILAŞ1,65
CĂIANU MIC1,61
COŞBUC1,52
TELCIU1,51
JOSENII BÂRGĂULUI1,49
CHIOCHIŞ1,47
ZAGRA1,44
URIU1,32
ORAŞ SÂNGEORZ-BĂI1,31
ILVA MICĂ1,19
ŞANŢ1,14
SPERMEZEU1,1
TIHA BÂRGĂULUI1,04
BISTRIŢA BÂRGĂULUI0,87
CICEU GIURGEŞTI0,69
BRANIŞTEA0,68
BUDEŞTI0,56
ROMULI0,56
SÂNMIHAIU DE CÂMPIE0
SILIVAŞU DE CÂMPIE0
https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4090182587777867

13 comentarii

 • Suntem in rand cu lumea buna.Nu-i de ici de colo sa te iai la „intrecere” cu capitala tarii si cu capitala Ardealului… Ce-ar mai fi de zis ? Cauzele ? Consecintele ? Vinile ? Raspunderile?

 • Trebuie rapid cu tot riscu sa le dea Ivermectina celor dl ATI, nu se poate ca BN sa reprezinte doar 1.5% din populatia tarii dar 5% din decese la COVID.

 • Dragi cititori, pana nu se aproba oficial, acest medicament fie el si de uz animal,nu poate intra intro schema de tratament! Incet ,incet, in functie de fiecare caz in parte, va fi un tratament macar pana la un punct, comun, dupa aceea, individualizat! Nici nu se poate altfel! Cauza majoritatii deceselor… apelare intarziata, lipsa unei imunitati bune,nevaccinare etc…Cu respect,dr.MNPop

  • Luigi, pe ușa de la salonul de intubati ar trebui scris celebrul citat: „Voi care intrați, lăsați orice speranță”

 • Le doresc la toți curajoși vaccinați multă sănătate dar și să aibă ocazia să vadă un caz în care o persoană de 42 de ani,fără nici o boală, moare la două zile după vaccin.Altă persoană de 35 de ani,la fel de sănătoasă, paralizează complet și zace în spital la Cluj iar doctorii spun că se mai întâmplă să ai ghinion.Atunci cum știm care avem ghinion și care nu.În Ungaria se fac anumite analize înainte de vaccin iar la noi nu se spune nimic pentru că ar fi costurile prea mari.Eu nu vreau să fiu cobaiul nimănui pentru că dacă intrăm și la doza 3 apoi 4,5 s.a.m.d. unde se va ajunge? La profituri imense pentru companiile de medicamente!Inca o dată multă sănătate la toată lumea și Dumnezeu să ne ajute că alții nu o fac oricât s-ar lăuda.PS:Eu m-aș vaccina dar după ce nu va mai scrie pe etichetă EXPERIMENTAL și nu mai trebuie să semnez pe propria răspundere.

  • Unde ai citit tu pe etichetă EXPERIMENTAL????? Nu va mai luați după povești. Vaccinul a trecut de faza experimentală când a fost aprobat pe scară largă în SUA și UE. A trecut toate etapele de teste că și celelalte vaccinuri existente. Că există probabilitatea minusculă de a crea probleme vaccinul anticovid, orice vaccin din lume are reacții adverse într-o anumită măsură. Nu exista vaccin perfect. Dar sa te ferești de vaccin și să te lași în mâinile covidului este o nebunie. Probleme care le crează covidul sunt imense și persoanelor sănătoase, sa nu mai vorbim de persoanele cu probleme. In 3-4 ani covidul o să curețe foarte mulți bolnavi cronici. Nu va amăgiți că o să scăpăm repede de această boală. Mai ales în România unde lumea nu ascultă de doctori. Așa că în 3-4 ani de zile toți o să experimentam această maladie. Nu o sa scape nimeni de covid. Cand vezi că răpune bărbați de 30 de ani perfect sănătoși (vezi cazul de la Lunca Ilvei) te gandesti de 2 ori daca sa rămâi nevaccinat și să înfrunți covidul cu „mâine goale”.

 • Mult noroc si imunitate buna daca-l iei. In rest probabilitatea sa mori din cauza vaccinului este de vreo 10 de ori mai mica decat sa fi calcat de masina nevinovat mergand pe trotuar. Dar fiecare isi dozeaza riscurile in mod personal. Din cele vreo 50+ de persoane vaccinate pe care le stiu, cu toate tipurile, una singura s-a simtit rau , din cauza unui atac de panica 😀 In rest cazurile mentionate de tine sunt doar la Romania TV. Trebe sa mananca si gura lor ceva! Nu e nimic senzational daca te vaccinezi si nu ai nimic.

  • Cazurile menționate sunt cunoștințe apropiate,nu văzute la Tv.Da ,poate că sunt rare dar poți să știi care este următorul ,să nu mai vorbim ce va fi peste câțiva ani pt.că totuși alte vaccinuri sau studiat și experimentat mult mai mulți ani.Și vaccinul de poliomelită a făcut ravagii ani întregi până a fost definitivat.Referitor la mine îți mulțumesc pt.urare și eu am trecut prin COVID și prin Gripa chinezească și sunt de acord cu vaccinul antigripal ,care are totuși niște ani de studii în spate.Apropo,vecinul meu era să moară la ATI cu ambele doze făcute și familia lui nu are nimic fără vaccin. Multă sănătate și ție îți doresc.PS:Pt.cei care dau dislike aș vrea să vă faceți analizele peste 5 ani.

 • Nu pot să nu observ agresivitatea de limbaj și întețirea postărilor celor antivaccin în ultimele zile (de când cu anunțarea unor restricții pentru cei nevaccinați), atât în comentariile de pe acest ziar cât și pe facebook. Se pare ca violența de limbaj (cel puțin) îi caracterizează și asta spune multe. Pe de altă parte, ceilalți folosesc în mare măsură un limbaj decent, își explică și justfică opiniile, mai ales domnul doctor Pop Marius Nicolae. Dacă poate unii dau impresia că se bucură când moare câte un nevaccinat, nu se compară cu insistența și răutatea cu care antivacciniștii (fără să dea link sau dovada că e așa) spun că sunt unii care mor la cateva zile după vaccin. Am vazut vreo 2-3 conturi de facebook cu zeci de postari zilnice în acest sens. Oare ăia au serviciu? Copii? altceva de făcut? Sau de acolo vine banul?
  Da, în această lume se moare… cu și fără vaccin, vaccinul nu e elixirul vieții veșnice. Zicea un deștept să îi numărăm pe cei care mod de covid pe stradă sau acasă. Să ne rugăm să nu se ajungă acolo. Față de infarct sau AVC (de care se moare acasă sau pe stradă) covidul provoacă probleme respiratorii care se agravează treptat și vaccinat sau nevaccinat, mergi la doctor și poate ajungi la spital. Să sperăm că vor mai fi locuri și personal sănătos să poată să se ocupe de ei.
  Pe de altă parte, rețineți că antivacciniștii (proști sau deștepți, cu sau fără știință) joacă un joc din care ies sigur câștigători (dacă nu ii răpune covidul sau nu găsește Bill Gates altă variantă să scape de ei): peste 5-10 ani dacă se adeverește ce zic ei, o să se bată cu pumnul în pept că ce deștepți au fost și că ne-au spus ei, că au fost profeți, etc! Daca nu se adeverește, atunci or să zică că e meritul lor că nu s-a întâmplat și noi ceilalți (spălații pe creier) trăim și nu suntem în lagăr datorită meritelor lor.
  Așa că, plătiți sau nu, eu îi înțeleg și „le mulțumesc” că „se luptă” pentru binele meu, dar îi rog să stea în continuare la conectați la sursele lor „sigure” de informare și la latrina3 și să ne lase pe noi să ne bucurăm de libertăți (câte mai avem). Dacă m-am vaccinat, nicio opinie de-a lor nu poate lua doza înapoi, așa că să mă mai scutească. Acum strigă că li se incalcă drepturile și libertățile de parcă ale lor sunt infinite și ceilați nu contează. Libertățile fiecăruia sunt până acolo unde dăunează altuia. Vaccinați sau nevaccinați, trebuie să avem în vedere faptul că virusul are nevoie de cineva să il transporte și transmită, așa că ar fi bine să ne pese și să acceptăm unele restricții când încidența e mare. Va trece valul și va fi bine din nou, fără nici un merit al lătrăilor antivacciniști, mai degrabă datorită celor care aleg să aibă grijă de ei și de cei din jur. Astă vară când incidența era aproape 0 toți ne-am bucurat de libertăți și din nou va fi așa.
  Să nu uităm ca niciun antivaccinist nu a venit cu o propunere concretă care să facă ceva bine, ei doar critică. E clar că autoritățile nu au intotdeauna cel mai bun răspuns la aceste situații, există decizii bune, dar si rele, dar lipsa autorității conduce la anarhie și chiar nu e locul pentru așa ceva în această perioadă, chiar dacă antivacciniștii și-ar dori acest lucru deoarece pentru ei nici un partid/guvern nu e bun, nu propun variante. Din limbaj și agresivitate am dedus că ce le-ar face ei celor „spălați pe creier” (pe care îi consideră mai mult decât inferiori) nu se compară cu ce cred ei ca ne pregătește oculta mondială, așa că să sperăm că nu se va ajunge acolo.
  Sper că nu v-am plictisit și vă doresc sănătate și putere (fizică și mentală) și cu voia Celui de sus și cu grija noastră vom trece și peste asta!

 • Câteva observații personale :după multe anamneze efectuate, am constatat cu surprindere cât de ignoranți sunt mulți dintre pacienți… Cum credeți ca, un vaccin poate ieși pe piața fără studii experimentale de cel puțin 2 ani? Pe voluntari, care accepta contra unor facilitati încercarea unor medicamente, vaccinuri, etc. Este o munca sisifica în laboratoare excepțional dotate, pentru o serie de vaccinuri contra multor tipuri de cancere, multe din ele produse se pare după infecții virotice(Papilloma virus) Și de câțiva ani, avem deja vaccinulHPV.,care se face de la 12 ani, la fetite… dar se poate și la băieți… Aceste vaccinuri cu anumite corecții făcute de cercetători străluciți în ceea ce privește izolarea și transferul unor elemente celulare specifice, realizeaza ceea ce se așteaptă de la ele… Stimularea sistemului imunitar al indivizilor! Firește, nu exista generalizare, cum nu semnam nici unul cu altul… Fiecare are amprenta genetica aparte, dar mecanismul e același… Comportamentul socio-afectiv, alimentar, familial, zestrea genetica, boli dobândite, fac diferența! A doua constatare… – frica… Au auzit ca, x a pățit după vaccinare ceva. ., ca y, a întrat în spital cu ceva psihic, s. a. m. d.! Prefera sa faca teste săptămânal, numai sa nu se vaccineze! A treia categorie este caracterizata printr o reacție de negare totala și nu asculta nici o explicație logica! Se bazează pe hazard, o siguranță de sine uneori ciudata, probabil si un sistem imunitar moștenit, mai bun! Va dați seama ce greu ne este sa lămurim pacienții nevaccinati…Cand se va atinge „masa critica” aprox 80-85% populație vaccinata, vom putea controla și aceasta boala infecțioasă! Pana atunci, stimați cititori, atenție mărită la aglomerații, controale periodice la medicii de familie, apel la rațiune și responsabilitate, fata de voi și aproapele vostru! Cu respect și îngrijorare, dr. MNPop P. S. Vaccinați-va!

 • Dragi cititori, multi dintre dumneavoastra „‘asa zis discriminati”‘, ma doare sufletul de… ignoranta afisata… probabil ca, nu mai aveti nevoie nici de medici… Nici o problema…, prejudecatile, ipohondria si iresponsabilitarea , deocamdata , tulbura ratiunea si intelepciunea! Sa auzim ,numai de bine ! Cu respect, dr.MNPop

 • A propos, sa răspund celui care surâde sau râde, în loc de semnătura…. Niciodată nu am folosit pseudonim! Ca sa fie clar! Îmi asum ceea ce scriu și scriu, ceea ce știu! Nimic mai mult! Regret însă, faptul ca am colegi care nu sunt de acord cu vaccinarea, după ce au învățat în facultate, altceva… Fiți, însă siguri ca, acești colegi sunt în schimb foarte atenți să-și facă periodic testarea anticorpilor, sa respecte toate celelalte masuri preventive și sa caute soluții pentru a diminua dramele!! De noi toți depinde, cand vom putea „domesticii” virusul, sper cât mai curând și să-l transformam într-unul banal, controlabil! Pana atunci, atenție mărită! Cu respect, dr. MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.