Actualitate

Încă o amendă de 10.000 lei pentru abandonarea deșeurilor în natură

Încă o persoană a fost sancționată cu 10.000 lei pentru abandonarea deșeurilor în natură. În urma acțiunilor de control periodice derulate de Corpul de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul de Județean, pe raza comunei Petru Rareș s-a descoperit o cantitate însemnată de deșeuri abandonate în zona Poienile Reteagului.

B.I. din localitatea Reteag, comuna Petru Rareș, persoana care a aruncat deșeurile pe câmp, a fost identificată și amendată cu suma de 10.000 lei.

Cine aruncă deșeurile în natură riscă amenzi foarte mari: 10.000-20.000 lei persoanele fizice și 50.000 – 70.000 lei persoanele juridice.

”Cine își bate joc de natură, merită sancțiuni drastice! Colectăm deșeurile de la poarta casei în tot județul, avem campanii gratuite desfășurate periodic pentru colectarea deșeurilor voluminoase și vegetale, deșeurile provenite din constructii se pot preda gratuit (în limita a 200 kg/an/gospodărie) în centrele de colectare, deșeurile electrice și electrocasnice se preiau gratuit tot în centrele de colectare, ce motive mai avem să ne batem joc de mediul în care trăim? Haideți să le punem pe toate la locul lor și să facem din Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, spune directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

4 comentarii

 • Felicitari directorului Cristian Marius Niculae si echipei de baieti de la ADI. Oameni de isprava cu care colaborez excelent. Bravo!

  10
  13
 • A fost amendata asta am inteles. Dar de platit acea amenda o va plati oare? Regulat citim ca a mai fost prins cate unul pentru aruncarea deseurilor in natura si a fost amendat. Din cei amendati oare cati au platit amenda de 10000 de lei?
  Nu ar fi mai bine sa fie pusi sa stranga deseurile pe care le-au aruncat si sa li se aplice un numar de „X” zile de munca in folosul comunitatii si trimisi la curatarea albiilor raurilor?
  Daca nu vor sa munceasca in folosul comunitatii..trimisi la balamuc. Contra cost bineinteles.

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.