Actualitate

Încă un contract de lucrări din Master Planul de apă-canalizare, scos la licitație

Luna trecută s-a dat startul Master Planului de apă-canalizare în Bistrița-Năsăud, Etapa a II-a, fiind scos la licitație primul contract de lucrări.

Zilele trecute a fost pus în licitație încă un lot. Șieu Măgheruș, Budacu de Jos, Mărișelu, Șieu și Șieu Odorhei sunt comunele pentru care tocmai a intrat în licitație contractul de lucrări, o investiție de 27,47 milioane lei (5,8 milioane euro), care duce la realizarea a: 61.86 km rețele de distribuție și aducțiune apă; 1.544 branșamente; 160 cămine de vane; 54 hidranți supraterani; 1 stație de pompare nouă; 1 stație de clorinare și rezervoare de înmagazinare; modernizarea stației de tratare.


Cele 11 localități unde se vor face lucrări sunt: Valea Măgherușului, Podirei (comuna Sieu Măgheruș), Jelna (comuna Budacu de Jos), Mărișelu, Măgurele, Domnești, Bârla, Sântioana (comuna Mărișelu), Ardan, Posmuș (comuna Șieu), Șieu Cristur (comuna Șieu Odorhei).

În luna martie s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Bistrița-Năsăud (Master Planul de apă și canalizare – etapa II), proiect în valoare de 239,2 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Vor fi reabilitate, extinse și dezvoltate noi facilități de captare și tratare a apei, aducțiuni și rețele de distribuție a apei potabile, stații de epurare și rețele de canalizare.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/3197231610330364

VEZI ȘI:

4 comentarii

  • In cartierele Bistritei nu se doreste ca multe terenuri sa aiba utilitati, pt a concentra cumparatori de locuinte in oras in complexele de blocuri private care se construiesc acum…cui ar vinde ei grozavele apartamente din zonele cu malluri? daca terenurile ar avea utilitati multi ar cumpara , si asa vin, dar multi si-ar face casele lor in regie proprie.
    Pt cei de la tara: nu trebuie sa va infierbintati, orice regiune trebuie sa inceapa reconstructia cu capitala lor, e firesc, fiecare incepe sa-si renoveze casa de la fatada, nu?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS