Economie

Încă un pas spre pasajul subteran Gării – Tărpiului

Primăria Bistrița a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud să dea aviz Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Pasaj rutier subteran strada Gării str. Tărpiului, Bistrița, str. Gării.

Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în zilele de luni-joi, între orele 900 – 1500 şi vineri între orele  900 – 1300.

Observaţiile/comentariile şi sugestiile se primesc în scris la sediul A.P.M. Bistriţa-Năsăud, în termen de 18 zile  de la data publicării anunţului.

Altemis SRL Dej a realizat PUZ pentru suma de 472.728 lei, fără TVA. În cadrul investiției se vor realiza următoarele:

1. Realizare pasaj rutier subteran pe sub calea ferată;
2. Realizarea sensului giratoriu de pe str. Gării la intersecție cu b-dul Decebal;
3. Modernizarea pasajului pietonal existent sau integrarea acestuia în pasajul rutier pentru asigurarea traversării pietonilor și bicicliștilor, în vederea asigurării continuitații pistelor de bicicliști care se creează prin alte proiecte;
4. Realizarea legăturilor din pasaj cu strazile laterale;
5. Modernizarea parcării publice situate pe str. Gării lângă magazinul Carrefour Market, după conceptul ”Park&walk”, inclusiv dotarea acesteia cu stații de încărcare electrice;
6. Asigurarea iluminatului public inteligent, modern și eficient, cu sistem de telegestiune aferent pasajului și zonelor adiacente, atât pentru infrastructura rutiera, cât și pentru cea pietonala și ciclistică;
7. Implementarea unor măsuri destinate creșterii siguranței în trafic (inclusiv camere de supraveghere) pentru bicicliști și pietoni în zona de acțiune a proiectului;
8. Extinderea sistemului de management al traficului din Municipiul Bistrița în zona de acțiune a proiectului.

Finanțarea pentru această investiție, cca. 8,5 mil. euro, a fost aprobată de Guvern prin Programul ”Anghel Saligny”

16 comentarii

 • Cea mai buna investitie din ultimii 30 de ani este redeschiderea circulatiei auto care elibereaza ambuteiajul de la Piata Decebal in dreptul trecerii liniei ferate.
  Astfel se reda circulatia Garii, Tarpiului, Rodnei in linie dreapta scurtand patrunderea spre B-dul Decebal a masinilor care trec peste linia ferata.

  9
  65
 • Aici, cu Mediul, scapa usor. Sa vedem cu avizul de la CFR cum se descurca, daca pentru strada Colibitei a durat o eternitate. Asteapta rotativa sa preia ei Ministerul Transporturilor si pe urma vom vedea daca liberalii sunt mai tari si obtin avizul mai repede ca pesedistii de pe vremuri.

  15
  6
  • Odată început înseamnă că există și finanțare pentru acest proiect. Ar fi foarte bine, pentru că s-ar mai decongestiona traficul în zonă. Sunt lucrări necesare și nu are de ce să se opună CFR-ul, mai ales că acolo există un pasaj pietonal.

   7
   65
 • Aşa cu este făcut de ” marea firmă de reputație internaționslă ” din marele oraş Dej cu zrci de pasaje subterane 🤣 această bazaconie este o nouă GAURĂ la buget . Am avut o grămandă de bani Europeni pentru ceva de calitate şi util la care am dat cu piciorul pentru a realiza cu bani pe care nu îi avem o porcărie de pasaj subteran care mai mult încurcă circulația în Bistrița şi asta numai pentru ca amicul liberalilor să pună mãna pe clădirea Autogării.

  63
  1
 • M-am uitat pe ” fabulosul ‘ site al Primăriei Bistrița unde nu am găsit nimic despre această nouă ” capodoperă” urbanistică cu acest PUZ al ” pasajului ” sunt convins că nu a fost pus pe site fìndcă le este şi lor ruşine cu ce au putut să facă 🤣😂🤣😂🤣.

  56
  1
  • Ciucă a amânat şdința de astăzi fiindcă mai are nevoie de timp să caute bani pentru acest pasaj 😂

   49
   1
 • Să bagi tot traficul de pe toate străzile într-un singur sens giratoriul şi să-l supraglomerezi înseamnă că eşti prost rău de tot. La sensul giratoriu de la Măgura va fi ca la Verdun: şoferi de tot felul, benzi de autobuze, benzi de biciclete etc oare unde încap toate acestea în spațiul ăla mic ?! În loc să deviezi traficul care nu are ce cãuta acolo prin altă parte exemplu traficul de pe Rodnei care merge pe Arțarilor sau traficul de pe Republici ce poate merge pe împăratul Traian etc….
  Vorba ai facă eşti prost stai acasă !

  52
  1
 • Nu se gândește nimeni și la alte parcări etajate în zonele aglomerate (cum se dorește a se construi lângă prefectura)?
  La parcarea de lângă acest pasaj (de pe Gării) se dorește doar înnoirea marcajelor ???

  1
  48
 • Oare câte pasaje subterane sunt în Dej ?! De ce nu face acest SF etc.. o firmă de mare calibru dintrun oraş care măcar să aibă un pasaj subteran ?!

  46
 • Este necesară consultarea unor specialişti veritabili din străinătate care au proiectat multe pasaje subterane şi intersecți complicate pentru ca rezultatul să fie unul funcțional şi durabil nu o improvizație fuşărită rapid .

  40
 • Păi ăştia nici nu au reuşit să pună nişte semnale luminoase şi acustice la trecerea de cale ferată Slavici însă visează pasaje subterane !

  30
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.