Actualitate Economie

Încă un zid ridicat la Centrul Misionar pentru Tineret Sîngeorz-Băi. Autorităţile şi preoţii au făcut donaţii

Peste 300 de persoane au participat la Hotel Metropolis la un dineu caritabil organizat pentru finalizarea lucrărilor la Centrul Misionar pentru Tineret din Sîngeorz-Băi. ÎPS Andrei, preşedintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean, generalul Dan Grecu, şefi de instituţii, primari şi preoţi au luat masa împreună, nu înainte să doneze bani. (GALERIE FOTO)

La dineul caritabil de la Hotel Metropolis au participat ÎPS Andrei Andreicuţ – Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean, protopopii Bistriţei, Becleanului şi Năsăudului, Alexandru Vidican, Doru Zinveliu respectiv Ioan Dâmbu, vicepreşedinţii CJ Alexandru Pugna şi Dorin Popescu, subprefectul Ovidiu Frenţ, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, al Năsăudului, Mircea Romocea, preşedintele Asociaţiei comunelor din România, filiala Bistriţa-Năsăud, Romeo Florian (Lechinţa), viceprimarii Bistriţei, Ioan Peteleu şi George Avram, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, general de brigadă Dan-Florin Grecu, numeroşi primari de comune, şefi ai instituţiilor descentralizate, oameni de afaceri, consilieri judeţeni şi locali, preoţi parohi şi misionari din tot judeţul.

Atmosfera a fost întreţinută de Ansamblul Profesionist ”Dor Românesc”, dirijor Ştefan Cigu, de Matilda Pascal Cojocăriţa, dar şi de mici muzicieni de la Liceul ”Tudor Jarda”.


”Am mai adăugat o cărămidă la această primă investiţie socială începută în Bistriţa-Năsăud după preluarea conducerii Arhiepiscopiei de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. Discuţia despre acest proiect a început în primăvara-vara anului 2012. I-am spus atunci că îi voi sta alături pentru ca acest prim proiect să prindă viaţă într-un timp cât mai scurt. În aceste vremuri, când copiii noştri au în faţă tot felul de tentaţii, un astfel de edificiu este binevenit. Sunt onorat că Arhiepiscopia este condusă de un asemenea ierarh, care pe lângă misiunea pastorală a început să dezvolte şi o latură foarte importantă de care lumea are nevoie, cea socială. ÎPS este foarte legat de judeţul nostru. Mai avem şi alte proiecte, prin prezenţa atâtor invitaţi am devenit mai încrezător că putem fi solidari atunci când e nevoie, că putem arăta comunităţii întregi că putem pune umărul cu toţii. Suntem creştini de mai multe confesiuni, politicieni de mai multe culori. Am încredere că putem trăi în linişte şi pace cu toţii. Sperăm ca până la finalul anului viitor Centrul pentru Tineret de la Sîngeorz-Băi să fie inaugurat. Mi-aş dori ca aceste întâlniri să aibă loc măcar o dată pe an, pe lângă scopul caritabil e bine să ne mai întâlnim, să mai schimbăm impresii. Cred că plecăm de aici mai bogaţi decât am venit” – Radu Moldovan

”ÎPS Andrei şi-a asumat un proiect de mare răspundere, un proiect însemnat pentru judeţ. Comunitatea dispune de resurse imense, aş putea spune că dispune de un tezaur, de o comoară, una sufletească, pe care o poleim cu implicarea noastră. Cred că am reuşit să dovedim că această comoară va face mult bine oamenilor care au nevoie de ea, celor care îşi vor petrece la viitorul centru momentele plăcute” – Ioan Țintean

Preotul Tudor Mudure a reamintit că, la iniţiativa ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, în data de 26 aprilie 2012 a fost pusă, la Sîngeorz-Băi, piatra de temelie a Centrului Misionar pentru Tineret ”Preot profesor Ioan Bunea”. Lucrările propriu-zise au început în noiembrie 2012, construcţia fiind acum la nivelul acoperişului. Investiţia se ridică la peste 520.000 de lei.

„Scopul acestui centru este de a oferi tinerilor un climat corespunzător în vederea desfăşurării de activităţi non-formale care să permită o perpetuare a educaţiei spirituale. De asemenea, prin organizarea de tabere, conferinţe, sesiuni de comunicări, se urmăreşte o reconfigurare a intereselor tinerilorprin relaţionarea cu alţi tineri într-un mediu care îmbină jocul, comunicarea, învăţarea şi spiritualitatea”, se arată în broşura de prezentare a proiectului care a fost înmânată participanţilor.

Preotul Tudor Mudure a declarat pentru Timp Online că până acum în centru s-a investit circa 40% din valoarea totală a lucrărilor mai fiind necesare două milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. „Au fost fonduri alocate de Mitropolia noastră, am fost sprijiniţi îndeaproape de domnul preşedinte Emil Radu Moldovan şi de mulţi oameni cu suflet mare care au venit şi mai vin şi acum pentru a pune o cărămidă la acest centru care va dispune de 64 de locuri de cazare, 55 de tineri, respectiv nouă voluntari care se vor ocupa de ei. Centrul va avea regim permanent, nu numai pe timp de vară. Nu putem construi o clădire în care să investim atât de mulţi bani şi să o folosim doar vara şi în vacanţă. Avem în plan o grădiniţă lângă centru. Va fi un complex frumos pe care, până la anul, vrem să-l finalizăm. Ne dorim ca aici, tinerii să stea în mod gratuit, nu le vom cere bani pentru tabere. De asemenea, vrem să le dăm o masă caldă tinerilor nevoiaşi din Sîngeorz-Băi, tot gratuit, şi să creăm un centru after school. Este primul centru din judeţ de acest tip construit de Arhiepiscopie, mai sunt două care se fac la Cluj, dar ne mândrim că noi suntem cei mai avansaţi cu lucrările”, a spus pr. Tudor Mudure, coordonatorul proiectului.

Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea o galerie foto de la dineul caritabil!

1 dineu nov 2 dineu nov 3 dineu nov 4 dineu nov 5 dineu nov 6 dineu nov 7 dineu nov 8 dineu nov 9 dineu nov 10 dineu nov 11 dineu nov 12 dineu nov

3 comentarii

  • gunaoiele astea din BOR o facut si la Cluj un “stabiliment” de ingrijire a bolnavilor. Auziti aici: o costat cca. 1 milion de euro, bani veniti de la guvern, CJ si primaria cluj. Are 3 medici… cativa asistenti.. in total vro 30 de angajati… Si acum BOMBA: are 20 DE PATURI 🙂 )))))))))))))))))))))) 20 de paturi de LUX pe care sa isi hodineasca moastele batranii BOR… in conditii de lux. Bravo prostime!!!!!!!!! Sa vad io cati oameni amarati de la tara o sa ajunga sa primeasca asistenta la spitalul de LUX al BOR – SFANTU NECTARIE – din Cluj

    Costurile Centrului de Îngiriji Paliative Sfântul Nectarie au ajuns la aproximativ 4 milioane de lei, bani proveniţi din donații, sponsorizări, respectiv din partea autorităților locale și centrale.
    Personalul este constituit din trei medici, patru asistente medicale, şase infirmiere, asistenţi sociali, preot, psiholog, bucătar, personal administrativ. În cadrul aşezământului lucrează şi mai multe măicuţe. Aşezământul dispune de 20 de paturi pentru bolnavi, două camere cu câte două paturi pentru aparţinători, grupuri sociale, ambulatoriu de specialitate, centru de zi, paraclis, spaţii administrative. Pacienţii beneficiază de tratament medical dar şi de consilierea spirituală şi psihologică. De consiliere pot avea parte și familiile bolnavilor.
    FOARTE TAAAAREEEEEEE! 20 DE PATURI la 1 milion de euro si vro 30 de angajati 🙂 )))))))))))))))))))))))))

    • Acolo, la centrul Sf. Nectarie, în care am fost de câteva ori, ca voluntar, sunt, din păcate numai oameni necăjiţi. N-am văzut nici un preot, în afara celor care acordau asistenţă bolnavilor aflaţi în STARE TERMINALĂ (pt. tine, care nu şti şi nu poţi sau nu vrei să înţelegi ce lucru mare a făcut Biserica pentru acei oameni şi familiile lor, urmau să moară în următoarele minute, ore sau zile, nicidecum săptămâni).
      Poţi să fii rău cu Preşedenţia, Guvernul, Autorităţile civile, Biserica sau orice altă instituţie, dar numai atunci când trebuie. Atunci când comentezi lucruri aiurea, mai bine taci. Totuşi, îţi doresc ca NICIODATĂ să nu ai nevoie să te „bucuri” de luxul din Centrul „Sfântul Nectarie”, nici tu, nici familia ta. Pe viitor, fi mai potolit!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS