Actualitate

Incendiu devastator la Albeștii Bistriței. Un tânăr de 28 de ani a murit

Pompierii militari au intervenit la un incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Albeștii Bistriței, comuna Galatii Bistriței, în urma căruia un tânăr a decedat.

Incendiul cuprinsese întreaga construcție formată din casă de locuit și anexă pe o suprafață de cca. 250 mp. La o distanță de circa 20 de metri de casa cuprinsă de flăcări a fost găsit un tânăr în vârstă de 28 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Din păcate, acesta nu prezenta semne vitale, echipajul de terapie intensivă mobilă fiind nevoit să îi declare decesul la fața locului.

Pompierii militari au reușit împiedicarea propagării incendiului la o altă anexă și mai departe la o fermă de bovine. Pentru gestionarea situației, au fost mobilizate trei echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere, precum și două echipaje SMURD: terapia intensivă mobilă, precum și un echipaj de prim ajutor SMURD.

După finalizarea intervenției, care a durat 3 ore, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat în urma încercării de a pune în funcțiune un sistem de încălzire prin utilizarea unei surse de aprindere (foc deschis), informează ISU Bistrița-Năsăud.

Prima intervenție a fost asigurată de SVSU Dumitrița, iar la scurt timp au ajuns pompierii militari cu două autospeciale de stingere. Incendiul a distrus acoperișul casei și bunurile din interior, pe o suprafață de cca. 80 mp.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind utilizarea unui coș de fum defect, deteriorat.

“Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că la imobilul unui bărbat de 43 de ani din Albeștii Bistriței a izbucnit un incendiu. În urma primelor verificări efectuate, în incediu ar fi fost surprins un tânăr de 28 de ani, din Urmeniș, care era îngrijitor la ferma de animale a bărbatului de 43 de ani. Din nefericire, în urma leziunilor suferite, acesta a decedat. În cauză va fi dispusă necropsia, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă și continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Incendiu și la Ragla

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița și SVSU au interveniot la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit pe raza localității Ragla, comuna Dumitrița.

Incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și în interiorul casei, nivel de înălțime parter. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Intervenția a durat aproximativ 3 ore, focarele au fost localizate și lichidate înainte de extindere la anexe și baloți de fân (20).

Prima intervenție a fost asigurată de SVSU Dumitrița, iar la scurt timp au ajuns pompierii militari cu două autospeciale de stingere. Incendiul a distrus acoperișul casei și bunurile din interior, pe o suprafață de circa 80 mp.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind utilizarea unui coș de fum defect, deteriorat.

Foto: ISU BN

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS