Politică

Incendiu puternic la Maieru! Un atelier de prelucrare a lemnului s-a făcut scrum

Incendiu puternic duminică dimineaţa la un atelier de prelucrare a lemnului din Maieru. O hală în care lucrau zece oameni a luat foc, arzând ca o torţă. Echipaje de pompieri voluntari din Maieru, Sîngeorz-Băi, Rodna şi Lunca Ilvei au intervenit la stingerea focului care i-a îngrozit pe localnici. Din fericire, nimeni nu a păţit nimic, iar casele din jur nu au fost afectate.

Primarul comunei Maieru, Vasile Dumitru, a declarat pentru Timp Online că incendiul a izbucnit la atelierul lui Petrică Ilieş, o persoană fizică autorizată care prelucra lemn într-o hală în formă de „L” de circa 50 de metri lungime. Nu se ştie exact de la ce a pornit focul, dar acesta a fost unul foarte puternic, spune primarul care a alertat toate echipajele de pompieri voluntari din zonă.

„Am intervenit noi, cei din Maieru, am chemat colegii din Sîngeorz-Băi, din Lunca Ilvei şi Rodna. Au venit şi pompierii din Năsăud. Din păcate, nu am reuşit să salvăm mare lucru din hală, dar am putut proteja casele din jur. A ars tot din atelier, inclusiv instalaţia de uscare, utilajele. Intervenţia rapidă a pompierilor a dus însă la salvarea depozitului de cherestea şi a unei clădiri în care dormeau oamenii care lucrau aici. Din câte ştiu erau 7  până la 10 muncitori”, a spus primarul Dumitru Vasile.

Edilul a adăugat că s-a putut interveni în condiţii foarte bune fiindcă, din fericire, nu a bătut vântul. „Dumnezeu a ţinut cu noi şi nu a bătut vântul. Am mai avut un incendiu zilele trecute de vegetaţie, dar l-am stins cu greu fiindcă sufla vântul. Nu înţeleg oamenii cât de periculos este”, a spus Vasile Dumitru.

Deocamdată, nu se ştie la ce valoare se ridică pagubele însă primarul din Maieru estimează că acestea sunt mari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, proprietarul atelierului, un bărbat de 31 de ani, a suferit un atac de panică şi i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj SMURD.

Foto: arhivă

1 comentariu

  • Trazni-i-ar Dumnezeu sa-i trazneasca ! pe toti „patronii” care-si aduc angajatii, prin amenintari si injuraturi, la munca in Sfanta zi de duminica. Si carora, daca !, le dau niste firimituri drept „recompensa”.
    E plina Bistrita de afaceristi, cu alura de camatari ordinari, care-si trateaza angajatii ca si cum i-ar fi cumparat din piata de sclavi. Dar pe care cei de la protectia muncii, sau cum s-o mai fi numind, ii ocolesc cu orice tip de control tocmai datorita spagilor luate in avans de la bisnitarii creatori de locuri de munca…
    In schimb, Camera de Comert – neaparat in prezenta cate unei petarde ordinare gen andaadam – gireaza si valideaza cu toata legalitatea ei realizarili pe toate directiile ale unor slugi ochioase satanic si care vor deveni cei mai bogati din cimitir…
    Stabilita este o lege: banii veniti pe pluta, pe pluta se vor duce !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS