Politică

Primarul din Maieru, Vasile Dumitru, face un anunţ surpriză: Va rămâne cu mărul, nu şi cu funcţiile!

Consiliul Local Maieru va discuta, cel mai probabil săptămâna viitoare, "cazul Vasile Borş", actulul lider al Partidului Mişcarea Populară Bistriţa-Năsăud care este, în acelaşi timp, şi consilier local PDL, respectiv viceprimar. După ultimele declaraţii ale lui Borş, care a anunţat că nu va demisiona, primarul Vasile Dumitru a decis să pună piciorul în prag.

Primarul Vasile Dumitru a declarat pentru Timp Online că luni va pregăti actele pentru debarcarea lui Vasile Borş din CL Maieru.

„Există o adresă transmisă de PDL Bistriţa-Năsăud prin care suntem informaţi că Vasile Borş nu mai reprezintă PDL în CL Maieru întrucât a aderat la o altă formaţiune politică. Am primit această adresă de câteva zile, însă nu am apucat să mă ocup de problemă Vasile Dumitru primar Maierufiindcă am avut tot felul de modificări la proiectele pe Măsura 322 ( finanţate cu bani europeni şi care vizează dezvoltarea satelor -n.r.), iar acestea au stat în atenţia noastră cu prioritate. Luni însă, voi pregăti toată documentaţia pentru a o transmite consilierilor care au timp 5 zile să o studieze. Apoi, vom convoca şedinţa Consiliului Local în care aleşii vor putea lua act de situaţia creată şi vor decide în consecinţă. Domnul Borş nu poate să mai fie nici măcar consilier local la Maieru, cu atât mai puţin viceprimar. Consiliul Local Maieru va respecta legea indiferent dacă aceasta îi convine sau nu domnului Borş. E o lege a statului român. Dacă dânsul era nemulţumit de ea, putea să candideze de senator şi să o schimbe, nu?”, a declarat Vasile Dumitru.

Potrivit sursei citate, Consiliul Local Maieru va lua act de situaţia lui Vasile Borş şi va vota încetarea mandatului de ales local al acestuia urmând să valideze următorul supleant de pe listele PDL Maieru.

Vă reamintim că vineri, într-o conferinţă de presă, Timp Online l-a întrebat însă pe Vasile Borş dacă a demisionat din funcţia de ales local al comunei Maieru pe care nu o mai poate ocupa din moment ce a migrat la alt partid. El a răspuns că e “încă două zile în concediu” şi că va vedea ce va face. “Sunt viceprimar în continuare, dar sunt în concediu. Dacă voi demisiona sau nu e o problemă la care mă voi gândi în următoarele 24 de ore”.

Întrebat cum poate da lecţii de moralitate în timp ce încalcă o lege a statului român, Vasile Borş ne-a răspuns: “Vreau să vă întreb de ce nu aţi fost atât de vehementă când s-a adoptat legea? De ce nu aţi protestat dumneavoastră? Un parlamentar e ales de acelaşi popor şi poate trece la cinci partide. Un ales local de cine e ales? Nu de acelaşi popor?”.

Noi am insistat şi am vrut să afle dacă are de gând să demisioneze şi să respecte o lege în vigoare, indiferent dacă este bună sau mai puţin bună, convenabilă sau deranjantă, înainte de a le cere altora, politicieni de la alte partide sau cetăţeni – să respecte la rândul lor statul de drept . Şi am aflat: Niciodată!

“Pot să mă demită ei, Consiliul Local Maieru. Mandatul de aes local mi-l poate retrage partidul (PDL -n.r.), nu a existat niciun demers în acest sens. Asta e problema? De ce un parlamentar poate să migreze şi un ales local, nu? Este o lege nedreaptă. CL Maieru mă poate demite dacă are majoritate. Da? Dacă am încălcat legea, aştept să fiu sancţionat. Eu nu sunt de acord cu această lege şi aşa protestez”, a spus Borş.

Actualul lider al PMP Bistriţa-Năsăud a fost candidatul PDL la funcţia de preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud, iar apoi i s-a propus să candideze pentru o funcţie de senator. El însă a refuzat, dar a defilat toată campania alături de Ioan Oltean şi de staful acestuia.

Cristiana Sabău

dumintraa2 Dumitra 3 Dumitra 4 Dumitra 5

3 comentarii

  • Stabiliți dom primar în legătură cu d-l Borș : „ să se hotărască,ori că că sau ori că că ,să știm și noi ” !

  • O fi Geea piază rea? Botis a a vut ghinion cu Geea lângă el, nici cu Florian nu mi-e rușine! Poate ghinionul lui Oltean se va sparge odată cu plecarea (…)!, dar Bors??? săracul Bors, cu ce e de vina? Va fi looser-ul permanent!? el nici nu mai are nevoie de ghinion!asta e destinul lui! Poate va fi lovita de ghinion Elena? Cum care Elene? Elena Udrea! Sa aibă (…) de la Bistrita asa o putere de mare negativa? Vom vede! :-p (comentariu editat)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS