Economie

Înscrieri în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 pentru Regiunea Nord-Vest

ACTUALIZARE Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că înscrierile pentru Regiunea Nord-Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat, iar bugetul disponibil a fost rezervat integral în primele trei minute.

”În 6 iunie 2023 a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord Vest – judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş. Bugetul de 240.020.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.001 persoane fizice”, a transmis AFM într-un comunicat de presă.

ȘTIREA INIȚIALĂ Locuitorii județului Bistrița-Năsăud care vor să își instaleze panouri fotovoltaice cu bani de la stat pe pot înscrie începând de marți, 6 iunie, ora 10.00 când se demarează etapa pentru Regiunea de Nord-Vest din care mai fac parte județele Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş. Înscrierile se pot face până în 08.06.2023 ora 23:59.

De asemenea, în perioada 27 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 23:59, se vor putea înscrie în program şi bisericile.

Potrivit AFM, înscrierea solicitantului se face prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea documentelor necesare. Acestea din urmă sunt:

 • actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicaţie;
 • certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie;
 • certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie; extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie;
 • copia cărţii funciare colective, din care să rezulte maximum două unităţi individuale trecute pe aceeaşi carte funciară care adunate să fie egale cu un întreg, în cazul imobilelor-construcţii, dintre care unele părţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi câte o carte funciară individuală.

AFM menționează că solicitantul persoană fizică se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni. În cazul în care se depun două sau mai multe cereri de finanţare pentru acelaşi imobil identificat cu număr cadastral, este considerată eligibilă prima cerere de finanţare care îndeplineşte criteriile de eligibilitate. Pentru solicitantul persoană fizică, este eligibil proiectul care se implementează la adresa menţionată ca domiciliu în cartea de identitate. Detalii înscriere AICI

Mai multe informații despre cine poate beneficia și în ce condiții AICI.

2 comentarii

 • Inscriere a fost pozibil doar in primele minute dupa ora 10. La ora 10 si 7 minute deja era inchis si epuizat buget.

  4
  1
  • la 10:03:52 s-a epuizat. Eu la 10:01:49 l-am depus si dupa am tot dat refresh sa vad cat timp mai sunt fonduri.

   3
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS