Recomandări Social

Încep lucrările de cadastru cu bani europeni în 7 comune. Care este situația în alte 14

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Bistrița-Năsăud anunță începerea lucrărilor de cadastru în șapte comune din județ. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe. ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitației.


Printre acestea se numără și șapte comune din județul Bistrița-Năsăud: Budacu de Jos, Budești, Ciceu Giurgești, Dumitra, Mărișelu, Negrilești și Nimigea.

În Bistrița-Năsăud, dintre cele 21 de comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, una este finalizată (Lechința), iar alte zece sunt în lucru (Bistrița Bârgăului, Dumitriţa, Feldru, Petru Rareş, Rebrișoara, Salva, Târlișua, Teaca, Tiha Bârgăului, Zagra). Pentru celelalte trei comune care au rămas neatribuite (Ciceu Mihăiești, Șintereag și Uriu), ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație.

ANCPI este beneficiarul proiectului ”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informaţii despre proiectul ”Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” puteţi găsi accesând: http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

Etichete

2 comentarii

  • Interesant că în zona de câmpie a județului și în zonele cu teren agricol mare nu se zice nimic de cadastrare în comune… Încă nu s-a rezolvat vânzarea marilor suprafețe agricole?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS