Actualitate Recomandări

Încep lucrările pe DJ 172 D între Ilva Mică, Poiana Ilvei și Măgura Ilvei

În 1 martie, constructorul va primi ordinul de începere a lucrărilor pe Lotul 4 din DJ 172 D ”Poarta Transilvaniei”, Ilva Mică / int. cu DN 17 D – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei (18,8 km), investiție derulată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

”În ultima lună, împreună cu departamentul tehnic din subordine și cu toți factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, am reușit deblocarea și urgentarea procedurilor de obținere și eliberare a autorizației de construcție pentru Lot 4 din Drumul Județean 172 D, pentru modernizarea drumului între localitățile Ilva Mică și Măgura Ilvei. În data de 1 martie, constructorul va primi ordinul de începere a lucrărilor și va trece la treabă pe acest tronson. Voi urmări personal ca termenele de execuție și calitatea lucrărilor să fie respectate cu sfințenie”, a anunțat vicepreședintele CJ Ciprian Kecskes Simionca.

Contractul de proiectare și lucrări pentru Lotul 4 a fost semnat în 20 martie anul trecut. Licitația a fost câștigată de asocierea MIS Grup SRL – LDP SA – Diluca Project SRL, valoarea investiției ridicându-se la 50,6 milioane lei (10,5 milioane euro) fonduri europene prin Programul Operațional Regional. 

Ce se va realiza: 7,3 km trotuare; 1,7 km pistă pentru cicliști; 14 stații de transport public cu alveole; 25 km șanțuri pereate și rigole carosabile; 80 de podețe; 4 poduri; 13,6 km ziduri de sprijin; 64 de intrări pe drumuri laterale; 562 de indicatoare, 44 de semnalizatoare cu avertizare luminoasă pentru trecerile de pietoni și 6,5 km parapet de siguranță.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=119883370139086&id=102316291895794

5 comentarii

  • Adica mărimile de la județ sunt fix acolo unde erau în urmă cu trei ani de zile. Trei ani de zile, cu finantarea asigurată specialistii n-au facut nimic. Poate că nu s-au hotarât cum să imparta cascavalul. Acum s-a asezat si cumnatul-vicepresedinte si s-a rezolvat. Mai au tupeu sa se si laude dupa ce au facut praf si pulbere drumul ala si si-au batut joc ani de zile de cetatenii de pe Ilve. Daca ar fi lumea lume ar trebui sa dea cu susbsemnatul pentru porcariile facute si nefacute dar decontate generos pe banii Uniunii Europene. Domnii sefi de la județ, care n-au facut nimic, dar NIMIC timp de trei ani de zile pentru ca lucrarile sa avanseze, inteleg ca au luat luna de lună bani in plus la salariu pentru acest proiect. Nu i-ar ajuta Dumnezeu!
    https://timponline.ro/ordinul-incepere-lucrarilor-172-poarta-transilvaniei/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.