Economie

Încep sejururile pentru pensionari. Ce hotelieri din Bistriţa-Năsăud îşi freacă mâinile de bucurie

Proprietarii hotelurilor din staţiunea Sîngeorz-Băi, preferată mai nou doar de pensionarii care merg la tratament, au toate motivele să-şi frece mâinile de bucurie. Începând cu jumătatea acestei luni, vârstnicii pot beneficia de primele sejururi de tratament balnear. Ministerul Muncii mai are o veste bună.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice informează că, începând cu data de 16 februarie 2015, pensionarii vor putea beneficia de primele sejururi de tratament balnear.

Anul acesta vor fi disponibile aproximativ 220.000 locuri în staţiunile balneare. Este vorba despre 220.000 locuri în staţiunile balneare pentru pensionarii din sistemul public de pensii, cu 10.000 mai multe decât anul trecut.


Pot beneficia de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate în baza criteriilor stabilite, anual, printr-un ordin comun al Casei Naţionale de Pensii Publice şi al caselor de pensii sectoriale (MAI, SRI şi MAPN). Cererile se depun la casa de pensii din raza de domiciliu a solicitantului. Durata unui sejur este de 16 zile.

Suma alocată anul acesta pentru cele aproximativ 220.000 bilete este de 308.069.000 lei.

Începând cu anul 2013, contribuţia pentru un bilet este 50% din valoarea acestuia.

Compania Hebe SA din Sîngeorz-Băi, deţinătoarea hotelului cu acelaşi nume, a reuşit să ocupe locul doi în Topul Firmelor 2014 secţiunea turism – întreprinderi mijlocii, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, ştiut fiind faptul că hotelul este preferat aproape în exclusivitate de pensionari.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS