Social

Începe instalarea barierelor la Livezile și Susenii Bârgăului. Simionca: Legea pe care am inițiat-o dă roade

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA București a semnat ordinul de începere a lucrărilor de instalare a barierelor la trecerea la nivel cu calea ferată în trei locații: două în Livezile și una în Susenii Bârgăului, spune secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, președintele organizației județene Bistrița-Năsăud.

”Munca mea dă roade. În baza legii pe care am inițiat-o, încep lucrările de instalare a barierelor la nivel de cale ferată în comunele Livezile și Susenii Bârgăului. În baza aceleiași legi, în 2019, a fost instalată bariera de la Viișoara, într-un loc în care s-au pierdut vieți omenești nevinovate. Iată că legea mea, care prevede instalarea de bariere și semnale luminoase pe drumurile principale, va aduce un plus de siguranță celor aflați în trafic în județul Bistrița-Năsăud și va contribui la salvarea de vieți omenești. Cred că valoarea unui om este definită de lucrurile bune care rămân în urma muncii sale. Mă bucur să văd că am reușit să aduc valoare calității vieții și siguranței bistrițenilor.

Legea nr. 154 din 26 iunie 2018, pe care am inițiat-o în calitate de deputat de Bistrița-Năsăud, impune Ministerului Transporturilor obligativitatea efectuării unor lucrări pentru creșterea siguranței traficului rutier și feroviar. Conform actului normativ, toate trecerile la nivel de cale ferată care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere trebuie să fie prevăzute cu bariere sau semibariere. În plus, administratorii căilor ferate sunt obligați să asigure vizibilitatea trecerilor la același nivel cu calea ferată prin curățarea vegetației pe o rază de 150 de metri”, a postat Ionuț Simionca pe Facebook.

Lucrările vor fi realizate de asocierea San Electroterm Grup Constanța & SC GDO Mov Impex SRL Baia Mare, care a câștigat toate cele trei contracte:

  • Pentru trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în Livezile, km 68+071 – 3,9 milioane de lei
  • Pentru trecerea la nivel cu calea ferată de la ieşirea din Livezile, km 70+906 – 4,2 milioane de lei
  • Pentru trecerea la nivel cu cale ferată de la km 80+971 – Susenii Bârgăului – 3,1 milioane de lei

1 comentariu

  • Era si timpul pentru aceste lucrari.
    Bine ca mai sunt oameni care se gandesc la cetateni.
    Il felicit pe dl.Ionut Simionca pentru aceasta realizare ! Omul chiar a arātat cā e capabil si cā daca vrei se poate!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.