Actualitate

Începe vacanța de schi pentru elevii și copiii de grădiniță din județ

Elevii și copiii de grădiniță din județul Bistrița-Năsăud intră, de luni, în vacanță de schi. Se vor întoarce la școală în 19 februarie pentru modulul 4 de cursuri, potrivit structurii anului școlar curent și planificării oficiale a perioadelor de vacanță mobilă.

Așadar, de luni, sunt în vacanță 49.000 de elevi din județ, alături de alți 52.000 din Satu Mare.

În acest timp, ceilalți elevi din țară și din București continuă cu ultima sau cu ultimele două săptămâni din modulul 3 de cursuri, urmând ca 25 de județe plus Bucureștiul să intre în vacanța de schi pe 19 februarie și alte 14 județe să înceapă vacanța de schi pe 26 februarie, ultima săptămână din lună.

Vacanța de schi este stabilită de fiecare inspectorat școlar în funcție de consultările cu părinții, elevii și partenerii instituționali și a fost instituită prima dată în anul școlar 2022-2023 la presiunea patronilor de resorturi de schi și instalații de transport pe cablu, conform surselor Edupedu.ro. Perioada în care este stabilită este într-una din trei săptămâni din luna februarie.

Această vacanță de schi este ”mobilă” și face ca fiecare județ să aibă o structură ușor diferită a anului școlar: modulele 3 și 4 sunt diferite ca durată.

Etichete

5 comentarii

 • Veniți, prieteni, pe pârtii,
  La Bistrița ninge frumos.
  Primarii noștri sunt hâtri,
  Nici unul nu-i caraghios.
  Sau visați numai Veneții,
  Sau colindați prin Paris?
  Veniți la noi căci nămeții
  Pe vale nu s-au prescris,
  Iar gașca noastră tribală
  Va merge sus, pe Cocoș,
  Că vine Răcirea Globală
  Cu « Eldorado Dragoș »
  Presa va trage rapoarte.
  Struți vor țâșni din coteț.
  Heniul va da cotă-parte
  Cocoșului pentru nămeți.
  Veniți, prieteni, pe pârtii,
  Cu steaguri de la partid,
  Că lupii stau la răspântii
  Iar Turcul plătește lichid.
  Veniți, prieteni, pe pârtii
  Va ninge cu flori de cais.
  Să ne ținem de năzbâtii
  Cât încă ne este permis.

  21
  4
 • Multumim stimabile pentru versurile exceptionale si perfect valabile care descriu viata si apucaturile strambe din acest oras drag noua.
  Invatamantul esuat a reusit sa dea de pereti pana si cu vacantele incat nimeni nu mai intelege nimic pe regiuni, aflate si ele pentru experimentele facute de repetentii politicii romanesti.

  26
  13
 • Dacă primul profesor al patriei e schior,doamna cordonatoare a ,,României educate” in amintirea plecăciunilor de la primirea funcției ,proclamă o săptămână de skiat in toată țărișoara ,nu contează că nu- i zăpadă ,că amărâții din cătune n au nici ghete să meargă la scoală si se culcă flămânzi…Musai sa skieze.Cel mai tare ar fi să se înființeze firme agreate politic la nivel de viitoare directii judetene de învățământ care sa dea echpament de ski la tot elevul,casca ,ski uri,clapari firme care sa primească subvenții de la stat..Mai stii…Tot o vacanță si 3 zile libere in fiecare lună a anului scolar inafară de week end uri.Și apoi se plâng toți cât e de greu la scoală,profesori si elevi.Unii că muncesc prea mult și ca elevii sunt tolomaci ,ceilalți că sunt prea surmenați de stat cu ochii beliți pe tik tok.Sigur ca excepțiile există si întăresc regula.

  12
  1
 • Sa nu uitati dragi schiori sa aduceti si cate o vidara de zapada cu voi de pe varful Pietrosul sau Bistriciorul de la 2.000 metari ca la 600 cat are Newarlandul acolo infloresc ghioceii.

  4
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS