Sănătate

Informarea medicală în țara noastră

Informarea medicală a unei populații joacă un rol important în evoluția și dezvoltarea normală a populației respective. Nu de puține ori în practica medicală m-am confruntat cu situații în care pacienții nu știau nimic despre boala pe care o aveau, ba mai mult se tratau sau erau tratați necorespunzător. Împreună cu câțiva colegi medici de la Cluj vom încerca în următoarele ediții să informăm cititorii despre patologii care amenință viața oamenilor.

De ce am ales orașul dumneavoastră? Răspunsul este simplu: deoarece am întâlnit aici oameni care doresc să facă ceva pentru semenii lor. Este foarte important să știți cum să vă monitorizați sănătatea să recunoasteți câteva semne care pot duce la un tratament adecvat și la o evoluție favorabilă a bolii. Nu de puține ori am remarcat faptul că populația este puțin informată din punct de vedere medical lucru care poate afecta luarea unei decizii terapeutice adecvate.

Aș dori în acest sens să dau un exemplu. Pacient tânăr de 30 ani cu litiază renală este operat clasic într-un serviciu medical. Acest pacient nu știa că există și posibilitatea unor manopere minim invazive adică fără tăietura pentru rezolvarea problemei medicale pe care o avea.

Cei care ne vor urmări în continuare vor ști să ia decizii importante în ceea ce îi privește pe ei și pe apropiații lor. Va exista o legătură între cititori și medic astfel încât cei dintâi vor beneficia de informații medicale și vor putea lua legătura cu respectivul medic.

Cine sunt eu ? Sunt un medic tânăr care lucrează la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca și la clinica Lukmed sub conducerea prof dr. Mihai Lucan.

În dorința de a schimba ceva în acest sistem am început cu începutul, iar acesta este un început. Numărul meu de telefon este 0740816727, iar adresa de mail suciu_umf@yahoo.com

Vom discuta despre patologia urologică și anume patologia renală (piatra la rinichi, tumori, infecții), patologia ureterală (îngustări ale ureterelor, piatră, tumori), patologia vezicii urinare (infecții, tumori) patologia prostatei (cancer, adenom, prostatite), patologia uretrei și multe alte patologii.

În colaborare cu alți colegi vor fi dezbătute probleme ginecologice, digestive, pulmonare, dar și stomatologice.

prep univ. dr. Mihai Suciu 

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS