Actualitate

Înlăturarea vechilor stâlpi și a cablurilor aeriene de pe str. Năsăudului și A. Mureșanu, la final

A fost finalizată înlăturarea stâlpilor vechi de iluminat și a cablurilor aeriene de televiziune, telefonie și internet de pe străzile Năsăudului și Andrei Mureșanu din Bistrița.

La începutul acestei luni, pe străzile Năsăudului și Andrei Mureșanu au fost puși în funcțiune noii stâlpi de iluminat, echipați cu corpuri de iluminat de tip LED integrate în sistemul de telegestiune.

Pe traseu au fost introduse canalizații subterane pentru rețeaua de fibră optică necesară sistemului de management al traficului și pentru noile conexiuni de televiziune, telefonie și internet.

Primăria Bistrița derulează proiectul cu bani europeni ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului”, în valoare totală de 14,2 milioane euro.

22 comentarii

 • Oare coșurile de gunoi stradale când o să fie montate sau sunt și alea îngropate ? Aleile între blocuri și care se intersectează cu noile trotuare au fost sparte și lăsate vai mama lor, cu denivelări și pavaj lipsa.

  29
  3
  • @Cetățeanul
   n-ai unde s-arunci gunoiul?
   îți recomand să-l arunci acasă nu pe spațiul public
   NU PUNEȚI NICIUN COȘ DE GUNOI!
   PĂSTRAȚI BISTRIȚA CURATĂ!
   bă PESDEȘTILOR ..nu vreți voi să vă mutați pe Bistrițeanu (în comă)?
   e mai liniște și n-aveți concurență prostacilor de circ ce sunteți

   13
   37
 • se misca bine lucrurile la noi in Bistrita. deja se vede la tot pasul cate ceva nou, iar cei care comenteaza contra sunt doar ciudosi.
  jos ochelarii de cal, priviti ce e la vedere pentru tot omul de rand!

  19
  41
  • Toți cei care comentam contra partidului în numele căruia postați suntem ciudosi. Mă bucur că ați observat.

   10
   14
  • Așteptăm să planteze copacii tăiați( chiar și cei tăiați și nereplantati în ultimi 34 de ani) din 4 in 4 metri pe marginea străzilor, chiar daca s-a pavat locul unde au fost, tot are aspect urat fără copaci lipsa. Și sunt câteva locuri in care s-au pavat trotuarele foarte generos, intersecția interioara a străzilor A.Muresanu cu Năsăudului , Bistricioarei cu Dornei….zone unde nu s-a amenajat nimic verde, copaci, gazon sau este parcare camuflata…

   19
   1
  • Se mișcă, într-adevăr mai bine. Dar nu am înțeles de ce in ultimul an de mandat. Dacă o să fie reales, o să urmeze din nou 3 ani fără realizări?

   18
   3
 • Multumesc domnule Primar ca ati eliberat cxopacii de droadele mizerabile si avem acuma o vedere de strada civilizata.

  7
  25
  • Dom’ Balan, aveti idee cam cat au cheltuit firmele alea de cablu ca sa-si mute retelele in subteran? Totul s-a facut cu fonduri proprii, primaria nu a pus la dispozitie nici macar un metru de tub iar voi il laudati pe dom’ primar ca a dat jos cablurile. Pai ce, el le-a dat?
   Daca creste abonamentu’ la internet cu doi lei sariti toti in sus ca „vai ce scump e”. Nu zic, e foarte bine ca au disparut cablurile de pe stalpi dar terminati odata cu ridicatul in slavi…

   25
   2
  • Gogule ,total de acord cu lăudatul primarului ,dar nu cred că trebuie să plîngi de mila firmelor ălora ( eu știam că e doar una ). Cu timpul î și recuperează investiția și mai mult ca sigur că vor scoate și profit .

   9
   5
  • Tot respectul dl. Balan pt dumneavoastra,dar v-at uitat cum Au strans droadele? Peste tot spanzura pe copaci! Ín seara asta venind spre casa am vrut sa trec pe trecerea de la lama ( ín fata la cofetaria Christina) ,treceam de puteam cablurile fix acolo spinzura de pe un copac la altul aprox la 1m de sol, de parca asteptau alaiul de nunta,sí au legat drumul. Exact asa spanzura si pe G G Balan. Nu e lucru de calitate deloc ,doar fusereala.nu mai sunt pe stalp ca is ín copaci cablurile.

   12
 • Timpule ,mai așteaptă și tu încă 2 mandate de a lui Turc ( să fie egalitate cu fostu’ ) și după aia tragem linie și analizăm realizările.

  7
  9
  • Nu știu a cui este meritul ,dar, bună treabă a făcut că ne a scăpat de ciori .De fapt de rahatul lor .

   7
   7
 • Rage măgăran că vrea sa rămână doar el să posteze laude la adresa șefului.Poi băi măgăran ,tu vrei să ne bucurăm că ținta limbilor tale e mai bun decât Crețu care a fost lamentabil ? Ce tot îl dai exemplu pe Crețu? Turc a iesit primar pe lehamitea oamenilor de Crețu și pe promisiuni cu organigrama primăriei redusă si modernizarea orasului la fel ca Oradea,nu motroșirea si întârzierea cu costurile
  pe bugetul public ale proiectelor aiurea ale lui Crețu care au bulversat orasul,l-au aglomerat si o sa creeze probleme si disconfort cetătenilor ,din lipsa locurilor de parcare ,ingustarea la o singură bandă pe sens ale arterelor principale .Zici că îi mai trebuie lui Turc două mandate să facă parcări și sa reducă numarul imens de pierde vară din primărie? Cetățenilor li s-a promis un fel de Bolojan sau Boc și când colo …un Crețu mai filozof.

  18
  2
 • Inlaturarea stalpilor vechi si inlocuirea lor cu cei noi, care inseamna iluminat LED plus o retea 4G sau 5G… pe banii cetetenilor fara informarea si consimtanantul acestora.
  Stalpii de iluminat cu LED formeaza o retea 5G foarte nociva., care poate fi folosita ca arma.
  Nu ma credeti?
  Vedeti in link-ul de mai jos semanul retelelor de telefonie care se suprapune peste strazi si stalpii de iluminat.
  https://www.nperf.com/ro/map/RO/684657.Bistrita/-./signal/

  0
  6
 • In curtea Spitalului JUD. ca si in curtea privata a mai multor institutii nu este domeniu public si nici arbori de aliniament care intra sub protectia legii 24 Spatii Verzi.
  Este terenul Ministerului Sanatatii alaturi de politicile administrative din CJ si cum isi comanda lucrarile asa le au.
  Desigur ca taierile sunt total necorespunzatoare.
  Despre cablurile ramase in copaci fiti siguri ca DIS-ul din Primarie nu le va lasa asa.
  Aveti si voi un pic de rabdare !

  3
  11
 • Cat timp cablurile spanzura in copaci , ar trebui schimbat titlul din ,, a fost ” in vor fi .
  In rest nu inteleg, de ce atata lauda pentru un proiect nefinalizat la timp , executa prost si la care mai este mult de lucru , cum ar fi :
  – groapa din Decebal
  – punerea un functiune a intersectie din Decebal
  – legaturile cu strazile adiacente
  – plantatul copacilor scosi cu ocazia lucrarilor la ,, Axa verde ” care au inlaturat tot ce era verde
  Sa nu uitam, ca nu au fost inlocuite conductele vechi , care vor genera probleme in ani ce vin.

  6
  1
 • Stațiile de autobuz sunt amplasate în așa fel încât circulația pietonilor sa fie obturată ,mai ales varstinicii cu căruciorul de cumpărături și mamele cu căruciorul de copii,in rest, dragi contribuabili , e bine…

  1
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.