Actualitate

Întâmplare în parcare. Ce a păţit un şofer căruia altul îi ocupase abuziv locul plătit

Un bistriţean care locuieşte pe strada Constantin Romanu Vivu, unde plăteşte pentru două locuri de parcare de reşedinţă, a fost amendat de Poliţia Locală după ce îl reclamase chiar cel care i-a ocupat în mod abuziv locul. Iată cum s-a petrecut totul relatat chiar de el:

„Am două locuri de parcare de reşedinţă plătite. Când am venit acasă, unul era ocupat fiindcă soţia ajunsese deja acasă, iar pe celălalt loc de parcare era o altă maşină. Nu era prima oară când parca pe locul meu. Nu ştiu cine este persoana respectivă. Eu nu am făcut plângere niciodată când mi-am găsit locul ocupat. Mai bine mi-am lăsat maşinile în stradă. Nu am făcut reclamaţii ca să vină Poliţia şi să stau acolo şi să fac scandal. Având în vedere că era şi maşina vecinului meu parcată tot acolo în faţa maşinilor din parcare şi aveam şi nişte probleme de sănătate, la fel am parcat şi eu. Am blocat maşina soţiei mele şi maşina parcată pe locul ce îmi aparţine. Dimineaţa cînd am ieşit, am găsit o hârtie de la Poliţia Locală să mă prezint între 21.00 şi 23.00 la Poliţia Locală. Cum eu am ieşi dimineaţa la ora 8.00, abia atunci am găsit hârtia. Am mers până la Poliţia Locală să prezint situaţia, dar agentul constatator era ieşit din serviciu. Nu a rămas nicicum”, a relatat şoferul.


Miercuri, bărbatul s-a trezit din nou cu Poliţia Locală la uşă, un agent aducându-i procesul verbal. „M-am trezit amendat. Mi se reproşează că de ce nu am sunat eu la Poliţia Locală să raportez că locul e blocat. Eu mă întreb de ce agentul de circulaţie nu l-a întrebat chiar el pe cel care parcase pe locul meu dacă a plătit el locul de parcare. În altă ordine de idei, ştiu că Poliţia Locală nu e îndreptăţită să facă procese verbale contravenţionale decât în prezenţa Poliţiei Rutiere. Din câte ştiu, la Înalta Curte s-a discutat problema respectivă şi sunt şi cazuri în justiţie care au fost câştigate pe tema respectivă. Nu e problema de amendă, ci de atitudine. Eu am preferat să evit probleme de genul acesta, dar până când să tot tăcem? Un semianalfabet – după scrisul de pe procesul verbal – vine şi întocmeşte un proces verbal de doi bani care nu are nici cap, nici coadă. Dacă autoturismul meu era parcat neregulamentar, de  vecinul meu care parcase în aceeaşi manieră ca şi al meu şi a rămas la fel şi dimineaţa, că i-am făcut poze autoturismului, nu a fost amendat?”, a spus el.

„Pe mine m-a reclamat cel care mi-a ocupat abuziv locul. El nu a fost amendat, doar el a fost cel care a sunat la Poliţie. Agentul a putut da telefon la Poliţie să afle cine e proprietarul maşinii, adică cine sunt eu, dar nu trebuia să-l întrebe pe cel care mi-a ocupat locul de parcare nimic? Sigur că are tot dreptul să facă reclamaţii, dar când şi se ştie cu musca pe căciulă?”, a mai spus şoferul, care a plătit amenda de 400 de lei fiindcă e îngrozit de ideea de a deschide un proces în justiţie: „Chiar dacă aş câştiga, ce rost ar avea să plătesc avocaţi şi să dau 3000 de lei într-o judecată?”.

Întrebarea care se impune este dacă poliţistul local a procedat corect.

53 comentarii

 • Pai de ce sa fie amendat respectivul daca nu ai facut o sesizare la Politia Locala ca ti-a ocupat „abuziv” locul !? El a vrut sa iasa probabil , tu l-ai blocat parcand ilegal si din aia a sunat si ai fost amendat.

  • Dacă o persoană nu scoate mașina din parcare și ține de 2 saptamâni locul de parcare ocupat, ce s ar putea face?? Nu cred că are mare nevoie de mașina! Menționez că nu este o parcare cu plata! Fără comentarii răutacoiase! Va mulțumesc!

  • In seara asta o patesc si eu , intr-un cartier asa zis cochet parchez masina pe un loc nesemnalizat a unui idiot , imbecil care, dupa ce reusesc sa ii tavalesc spatiul verde si sa scot masina mai apare si cu o gura mare. Norocul idiotulul ca nu aveam ce trebuia la mine. Idiotul in incercarea lui de a-si marca locul ca un caine, mai trage si de un stergator pe care il rupe , repet idiotul nu avea vreo placuta , vreun marcaj de loc particular ci doar o gura mare . Din ce stiu in orasele civilizate locul de parcare e marcat cu dispozitia locala si cu orele in care locul de parcare e inchiriat. Cand il gasesti ocupat chemi frumos politia locala care ridica masina , Ma gandesc daca incercand sa scot masina julesc masina unui idiot de genul cine este vinovat , nu mai pun la socoteala ca poate agitat cum este ii scao una in legitima aparare filmat totul cu camera din masina nu??!

  • „Cand il gasesti ocupat chemi frumos politia locala care ridica masina”
   Eu in sector 4 am chemat politia locala de 3 ori saptamana asta.
   Nici pana acum nu a trimis vreodata vreo masina.
   In Bucuresti mai ales sector 4 iti faci dreptate singur.

 • Daca unu a facut o marlanie, nu mai bine suni tu la Politie si lasa-i pe ei sa aplice legea? Nu faci tu ce crezi de capul tau ca asa ti se pare tie „corect”. Si tocmai tu vorbesti de ATITUDINE, cand tu ai dat dovada de atitudine gresita in cazul de fata. Imi pare rau, dar sanctiunea e aplicata corect. Ce-i drept ca si cel care a parcat pe locul platit de tine trebuia amendat. Politia trebuia sa se autosesizeze, dar asta e o alta speta.

  • Fii sigur dl Floryn ca si celalalt a fost sanctionat. In sfera contraventionala nu exista desistarea, care este specifica domeniului penal, unde faptuitorul este absolvit de raspundere daca denunta fapta mai inainte ca organele de cercetare penala sa constate infractiunea .

 • „Chipiasi”i locali trebuie desfiintati ca si institutie. Toaca degeaba bani de la buget, de ani de zile nu fac nimic sa il scoata pe Costan de pe Pietonal, mai nou nu fac nimic nici cu aurolacii care isi fac veacul in parculetul de vizavi de Domus. Plus ca atunci cand „chipiasii” locali stationeaza cu masinile lor in locuri interzise (azi in jurul orei 16.00-16.15 stationa o masina a lor in sensul giratoriu din intersectia Grigore Balan – Stefan cel Mare, pe zona hasurata) nu e nimeni sa-i amendeze.

  • Vezi ca poate ai facut un scurt și vorbește gura fără tine arfi mai ok sa îți vezi curentul pe care îl furi tu domnul electrician ….

  • pai daca si Costan a murit putem desfiinta lejer politia locala.
   aia sunt o adunatura de necalificati care abia stapanesc alfabetul, altundeva nu se pot incadra in munca ca nu-i vrea nimeni, habar n-au de nimic.
   si pentru ala amendat, data viitoare desumfla-i toate rotile la nesimtit sa aiba handicapatul de lucru daca tot e comod si nu-si poate lasa masina la 30 de m pe strada principala unde gaseste loc de parcare, iar daca nici asa nu se civilizeaza atunci fa-i tu reclamatie ca nu-i nici un pacat, stii doar ca drumul spre iad e pavat cu intentii (si fapte) bune…

  • Lipite de gardul de la Transmixt stau vreo 3-4 cocioabe pline cu rromi! Pe troctuarul de lângă tot vreo 3-4 masini lasate acolo , pietonii sunt nevoiți să meargă pe sosea că nu au loc pe troctuar! Vă imaginați că si nevoile si le fac tot acolo , nu? Unde este Politia Locală ? Cu ce drept locuiesc acolo acele păsări colorate ? Eu dacă îmi construiesc un gard sunt amendat de vorbesc singur….ăștia si-au făcut case si loc de domiciliu dar nu-i intreaba nimeni ce cauta acolo! Bistrița orasul de trăit cu cortul…

 • legile si institutiile de forta din aceasta tara sunt concepoute pentru a favoriza contravenientii si infractorii! cum p..ana mea sa-l amendezi pe unul ca si-a pus masina langa locul lui de parcare platit? a, era acolo o masina stationata ilegal? ghinion! avea ala o urgenta? iar ghinion! n-avea decat sa-si lase masina la 5 km distanta, dar nu pe locul meu! daca eu am chef sa-mi pun masina in fata locului de parcare platit ai ce-mi face? n-ai! gardienii astia publici (care asta au fost, asta au ramas) sunt complet inutili; in instanta, omul va castiga, dar eu as cere si despagubiri pentru stresul de a mirosi prostia cu chipiu.

  • E amenda pt.parcare neregulamentara, desteptule si nu ai decat sa faci si tu la fel pt.ca vei avea aceeasi soarta…poate asa vei fi si tu „favorizat”, precum chiar tu o spui. Aici nu e vorba de bocteri si cine da amenzile alea, e vorba de incalcarea legii.

  • cum e aia parcare neregulamentara în parcare ?!? tu te auzi ce debitezi ?
   sau esti si tu de la pulitia locala?

  • Ai invatat alfabetul, dar la un IQ <70 (cu indulgenta, cam asta e valoarea ta) nu am cum sa ma supar pe tine, bosulica ! Te uiti prea mult la plasma !
   Iti recomand sa pui mana pe Monitorul Oficial si sa citesti nitel legile care guverneaza in tarisoara aceasta.
   Sunt informatii publice ( daca stii ce inseamna acest lucru ) .
   Si inca un aspect : Politia locala este o institutie noua , componenta a sistemului de ordine si siguranta publica, reprezentand una din fortele coercitive ale statului de drept . Ea functioneaza in temeiul legii nr 155/2010, iar personalul este compus din functionari publici cu statut specific. Conditiile de ocupare a unei functii publice sunt prevazute in legea 188/1999 – Statutul functionarului public.
   Iar acum o sa raspund si d-lui Surubelnita Electricocean : faptul ca acel cetatean care l-a blocat in parcare pe celalalt care ii ocupase abuziv locul de parcare cesionat sau inchiriat cu contract valabil, a gresit enorm, in acest caz restrictionand dreptul de folosinta a unui bun proprietate personala. Vezi tu neica, daca ai vrea sa actionezi matale intrerupatorul acela, sa aprinzi nitel beculetul cela de 5 w din tartacuta, ai putea realiza ca fapta cetateanului sanctionat cu amenda este la limita ( foarte fragila) dinte contraventie si infractiune ! Ma urmaresti ? Poti face diferenta dintre cele doua fapte ilicite ?
   Si vis-a-vis de masurile luate de politist, acesta nu este obligat sa comunice partilor sanctionate decat sanctiunea aplicata fiecaruia in parte, respectiv persoanei "X" I se aduce la cunostinta doar sanctiunea aplicata lui "X" , nu si cea aplicata lui "Y". Si viceverso. Ok? Iti spun sigur ca in aceasta situatie au fost sanctionate ambele parti .
   P.S. : In ceeace priveste nivelul de pregatire profesionala, sa stii nene sarmulita, ca acest "chipiasi" cum ii numesti matale, au cel putin studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat iar o buna parte dintre ei au chiar studii superioare absolvite cu diploma de licenta. Dupa cum vezi, retoric vorbind, nu stiu daca poti realiza diferenta dintre scoala profesionala absolvita la saiba intre doua fumuri de chistoc la posta din spatele atelierului scolar si cel putin un liceu la zi, cu teze si examene de absolvire, ca sa nu mai vorbesc de studii universitare si post universitare !

  • @citizen E parcare neregulamentara pt. ca parcarea propriu-zisa de care vorbesti tu se considera doar spatiul special semnalizat pe asfalt…ala a parcat de capul lui, blocand locul respectiv de parcare.

 • Indiferent de motivatie, NU AI VOIE sa blochezi o alta masina sau accesul in parcare. De asta a fost amendat. Gasesti locul de parcare ocupat, suni la politia locala (sau daca esti de treaba, ridici stergatoarele si parchezi in alta parte), DAR SUB NICIO FORMA nu blochezi masina parcata abuziv pe locul tau. Aici vorbim de legi, nu de pareri personale.

 • Eu îți dadeam și un toc de bătaie să mă ți minte și data viitoare să parchezi ca oamenii, nu ii terenu tău și nu ești tu în măsură să faci legea

 • Buna seara. Credeti ca nenea cu BN10YYY e la prima abatere de genu, doar prima data cand ia amenda ca priveaza pe cineva sa-si „miste” propriul autovehicul.
  Dupa mine, legal ar fi fost sa ia fiecare amenda din cei implicati (unul ca a blocat si celalat ca a parcat dupa ora stabilita prin lege).

  P.S. Nu este in masura „nenea” cu ML-ul sa-si dea cu parerea despre cine este „semianalfabet” -> sa fiu politist la locala l-as da in judecata pt calomnie.

 • Da! A procedat foarte corect agentul constatator. A raspuns unei sesizari de blocare a accesului/iesirii dintr-o parcare. NU ai voie sa blochezi masina cuiva sub nicio forma. Trebuia sunat la politia locala si amenda o primea cel care a ocupat abuziv locul de parcare.
  Altfel, azi blocam, maine rupem stergatoarele, poimaine spagem parbrize…

  • De accord cu Marius, persoana care a gasit locul de parcare ocupat ar fi trebuit sa sune la Politie, nu sa blocheze masina. In acest fel cel pedepsit ar fi fost cel care s-a parcat pe locul care nu ii apartine. Un alt lucru ma socheaza insa in ceea ce priveste locurile de parcare din Bistrita. Exista un loc de parcare chiar si in fata usi blocului, blocand accesul serviciilor de prim ajutor, pompieri etc. Imaginati-va ca o persoana trebuie scoasa de urgenta pe targa din acel bloc si o masina este parcata in fata usii blocului? Sau ca pompierii trebuie sa intervina din cauza unui incediu? Sau mamele cu copiii in carucior care trebuie sa se strecoare printre doua masini parcate avand grija sa nu le strice oglinzile laterale … in fine, inca o aberatie specifica orasaului nostrum sau tarii noastre ???

 • Așa se întâmplă când toți membrii familiei au mașini ! Orașul e sufocat de rable din germania, ar trebui descurajată circulația mașinilor în oraș.

  • Descurajarea se poate face numai prin majorarea pretului la combustibil. Sa puna o acciza suplimentara de 25-50% si se rareste bine circulatia, numai parcarile o sa ramana pline. La fel si preturile pentru parcare ar trebui cel putin dublate.

 • Faceți un exercițiu: Luați un cărucior de copii și încercați să mergeți pe bulevardul Republicii ! O să vedeți mașini parcate până în perete de care e imposibil să treci.

 • Am păţit la fel ca domnul în cauză! Am sunat la Poliţia Locală, deoarece îmi era ocupată parcarea…… Au venit după circa 35 min de la apel…. Prima întrebare a poliţistului a fost, dovediţi că este parcarea dvs? Cum?!!! Tot eu, cu parcarea plătită cu taxele la zi, trebuie să dovedesc că sunt în legalitate. Poliţistul mi-a spus cu nonşalanţă că, ei nu au acces în baza de date să vadă cine e la zi cu plata parcărilor de reşedinţă…. Prostie şi incompetenţă cât cuprinde! 🙁

  • Teritoriu(ca tara nu-i, altii au tari: ungurii, cehii, slovenii, croatii…) de kkat. PoPULAta de niste gunoaie bipede. Sa speram ca-si fac unii un plan cum sa ne desfiinteze, sa ne rada, ca facem umbra degeaba pamantului …

  • Andrada, plăcuta de înmatriculare a fost şi este pe locul de parcare. Aveam maşina acolo cu numărul respectiv, dar a trebuit să le dovedesc că, am parcarea plătită prin chitanţa eliberată. Nu sunt copil de câţiva anişori să vb prostii! Am relatat un incident prin care am arătat incompetenţa şi prostia!

 • din cate stiu, aceste locuri inchiriate, platite acopera doar un anumit interval orar nu? adica doar intre orle 15-07 parca si sambata si duminica toata ziua! deci intre aceste ore poate parca oricine fara sa incalce nici o prevedere. Asa este?

 • Pe timpul zilei este loc de parcare public, normal ca cel care plateste are intaietate, dar daca este liber, liber de ocupat 30 minute

  ora 9 seara daca stau pe locul cuiva 5 minute las avariile astfel omul stie ca vin la masina repede

  AMANDOI 2 IMBECILI, ASTIA

  eram la bucuresti si asa mi-o blocat unu masina, am Cayenne, statea la etaju 4 si ma pandea, radea
  i-am spart geamu lateral si pe liber i-am mutat masina, asa se face; i-am lasat 100 lei in parasolarpoket si un mesaj RESTUL PUI TU !!

 • Sa sune la Politia Locala sa vina sa iti zica ca ei nu pot face nimic sa iti elibereze locul de parcare si sa parchezi in alta parte, ca nu au voie sa ridice masinile, nu au voie sa deranjeze oamenii acasa, practic ii chemi si nu rezolvi nimic, daca macar ti-ar diminua abonamentul anual din amenzile care le dau pe locul tau … cacat in ploaie, la pretul care il platim pentru locurile de parcare o sa se ajunga cu cauciucuri taiate, stergatoare rupte si altele, aviz amatorilor si vizitatorilor !! DUPA ORA 17 SA FACETI BINE SA ELIBERATI LOCURILE REZERVATE !!

 • Pot sa zic ca voi toți care plătiți locuri de parcare sunteți niște fraieri.
  Eu de exemplu am mașina și nu plătesc loc de parcare. Cum adică, în fata blocului meu unde pana acuma doi ani puteam sa las mașina fără nicio problema acuma trebuie sa plătesc? Uite ca n-am loc rezervat și tot am loc sa o las undeva.
  Ar trebui sa lăsați naibii orgoliul asta cu „locul meu de parcare” și sa nu mai plătească nimeni nimic. În fond cu ce va încălzește asta? Ca e pusa acolo o plăcută cu nr vostru de înmatriculare? Ca sunt trase niște dungi albe pe jos?

 • In urma cu 30 de minute am gasit locul de parcare (de resedinta) ocupat. Coborand vadit deranjat, prezumtivul proprietar al unui Logan albastru cu numar de Galati refuza eliberarea locului ce-mi apartine, sustinand ca nu este semnalizat si ca nu are certitidinea ca eu as fi posesorul acelui loc. Oare problema locurilor de parcare ramane la latitudinea unei persoane lipsite de spirit civic?

  • Ovidiu Ioan ,ești un dobitoc! Ești chiriaș.
   Facultăți fac și eu , trei odată! Retardule

 • nu ar ttrebui sa primeasca o placuta ceva de atestare ca e a lor locul de parcare, ce dreaqu tara e asta, platesti iti da ceva la mana nu ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS