Politică

Într-o secție de votare din Bistrița una scrie în procesul verbal, alta apare în sistemul informatic

Într-o secție de votare din Bistrița una scrie în procesul verbal, alta în sistemul informatic, unde practic voturile candidaților PNL și PSD au fost inversate. Este vorba despre Secția nr. 16 de la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” din Bistrița, unde președinte a fost Ionela Floarea Martița, iar locțiitor Aurelia Roșca. De altfel, în această secție s-a cerut renumărarea voturilor, dar președinta nu a fost de acord.

Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorității Electorale Permanente, la Secția 16 din Bistrița, în procesul verbal scris de mână de membrii secției de votare, se menționează că Ioan Turc a obținut 405 voturi, iar Gabriel Lazany un număr de 299.

În sistemul informatic însă au fost încărcate alte date, voturile lui Ioan Turc fiind inversate cu cele ale lui Gabriel Lazany, așa cum se poate vedea din fotografiile de pe site-ul AEP.

Încurcături sunt și în ce privește voturile obținute de ceilalți candidați, însă, dacă această greșeală se confirmă în urma renumărării voturilor, practic numai în Secția nr. 16, Ioan Turc a pierdut peste o sută de voturi dacă pornim de la ipoteza că mai întâi s-a trecut numărul de voturi în procesul verbal scris de mână.

La secțiunea ”Date provizorii”, la aceeași secție, mai sunt încărcate alte două procese verbale unde apar datele din sistemul informatic de data aceasta. Am verificat și alte secții, însă datele coincid în toate cele trei procese verbale, ceea ce înseamnă că la Secția nr. 16, lucrurile nu sunt în regulă și, cel puțin aici, trebuie făcute verificări.

Menționăm că toate aceste documente sunt publice și pot fi consultate la secțiunea ”Date provizorii” pe https://prezenta.roaep.ro

96 comentarii

 • Povesti de adormit copii. Sunt tot felul de falsuri facute cu scop diversionist, asa cum arata inscrisul asta. E imposibil ca Georgeta Dobranis si Calin Stan sa nu aiba nici macar 1 vot. De asemenea si diferenta e prea mare intre Turc si Lazany. Nimeni nu crede in veridicitatea unui asemenea inscris.

  49
  69
  • Stimate domn, acest proces verbal este întocmit de un expert electoral validat de statul român, acesta este președintele secției de votare. Instituțiile statului trebuie să facă verificări și să deschidă dosare penale în eventualitatea în care avem de-a face cu fals și tentativă de fraudarea alegerilor (noțiuni pe care cred că doamna președintă le are fiind absolventă de Drept a Universității Ecologice București), iar statul român să-și aleagă experți în viitor, cu adevărat, nu tot felul de habarniști. Nu de alta, dar noi îi plătim pentru munca lor, nu fac voluntariat. https://timponline.ro/cati-bani-primesc-membrii-birourilor-electorale-ale-sectiilor-de-votare/
   Până una, alta, scrie negru pe alb că datele nu coincid. Doar renumărarea voturilor (cu care văd că dânsa nu a fost de acord) poate scoate la iveală adevărul, nu presupunerile dumneavoastră sau ale mele.

   180
   25
  • De ce să fie imposibil nici una din cele două persoane care nu a obținut nici un vot nu este agreată de Bistrițeni iar la alegerile de primari sunt pe persoană fizică astfel partidu nu te poate trage după el ca la votul de pe listele de partid unde nimeni nu se uită cine candidează ?

   35
   20
  • Nu este imposibil ca nişte candidați să aibă 0 voturi mai ales că nu stau deloc bine la capitolul de popularitate în oraş.

   28
   8
  • Casca ochii și nu dezinforma. Dobranis are 51 de voturi și Stan 47. Doar că pe Dobranis au trecut-o la pnț și pe Stan la USR cu pixul. A fost completat foarte tendențios acest proces verbal.

   28
   26
  • Cetățene pe procesul verbal scrie clar 0. Acum este ca în matematica din contabilitatea românească fiecare înțelege ce vrea în funcție de ce interese are guvernu.

   21
   8
  • DATI-I BEC- u in JUDECATĂ.
   Mergeți până la CEDO – Strasbourg 🇷🇴🇫🇷 dacă vreți justiție corectă.
   Aveți timp până -n toamnă.👍

 • Dar stim cumva unde este corect ? (in procesul verbal scris de mana sau in sistemul informatic scris de alta mana…). S-apoi de unde si pana unde a pierdut d-nul Turc 100 de voturi ? Se ia cumva in considerare doar sistemul informatic ? Adevarul este unul singur , acela ca d-l Turc a pierdut increderea cetatenilor , indiferent cum se va termina „aventura”.

  60
  52
  • O SITUAȚIE SI GRAVĂ, și RIDICOLĂ!!!🤦🤡

   Mai ales că liceul/ secția de vot are numele celebrului „Grigore C. Moisil-
   Matematician român”
   (1+3 -8) = × 0 – 7?,)…

   SA SE RENUMERE VOTURILE ! vrem!
   Cetățenii urbei nu sunt fraierii voștri !

   47
   3
  • pai au votat masiv angajatii la stat, primarie aquabis, etc astia se tem sa nu-si piarda ” serviciul ” lingaii asta fac pt ca nu au alte competente decat sa pupe-n kiur pe sefii lor

   2
   2
  • Io mă tot chinui sa inteleg o chestiune.In județele si orasele unde alianța PSD -PNL a candidat pe liste comune la europarlamentare sunt psd isti buni alaturi de care veritabilii liberali nu au nici o retinere sa candideze? Adica psd isti de la europarlamantare sunt ok si adtia de la cj uri si orase sunt hoti si baroni?E valabilă intrebarea si in celălalt sens… psd istii de la europarlamentare nu vor sa salveze poporul de liberalii de la europarlamentare?

 • Va rog sa verificati pe AEP, este încărcat și procesul verbal, corect întocmit și semnat pe fiecare pagină de toti membrii comisiei.

  22
  5
  • Sunt 3 procese verbale, am scris și în știre, cu date diferite. Din ce am reușit să verific până acum, toate celelalte au aceleași cifre. Secția 16 are procese verbale cu cifre diferite. Trebuiau renumărate voturile cum reiese din procesul verbal că s-a cerut. Acum sigur trebuie renumărate.

   65
   10
  • Cei de la AEP au luat atâta timp salarii degeaba, nu au avut timp 4 ani să-și pregătească oameni capabili și care au avut experiență de a lungul anilor. Eu am sunat să întreb dacă pot să mă reînscriu ,căci în anii trecuți am mai fost și mi-au spus ca anul acesta numai cu drep ….. făcut cum spunea d.na SABĂU la distanță. Mă uit a greșit de atatea ori îl mai pun în fiecare an Toți pensionarii care nu știau cu ce se mănâncă un proces verbal , au chinuit acol membrii pentru prostia lor.Din păcate au mers numai pentru bani ….Au greșit să plătească penal , oricum tot corupți o sa fim mult și bine.

   17
   2
  • Intreb si eu ca prostu’, oare nu era normal ca pv-ul completat gresit sa fi fost taiat cu o linie si scris mare pe el ANULAT sau orice altceva din care sa reiasa ca nu e ok?

   11
 • Toată lumea acuza candidații X și Y ca fura voturi.Va spun un lucru cert și sigur, facand și eu parte într-o secție de votare:președinții sunt niște prosti de nu va puteți imagina, plus loctiitori la fel, nu îmi dau seama pe ce baza sunt aleși sa nu ști face un calcul simplu de 18+18,sa te încurci la numărat 12 bucăți și sa îți dea o data 10,o data 11,o data 12, sa nu ști completa un proces verbal, și cel mai rău sa nu recunoști ca ești prost și depășit de situație și sa ceri ajutor….eu zic ca aici sunt problemele adevărate și nu fura nimeni nimic voit, de PROSTI ȘI INCULȚI se pierd voturi.

  100
  14
  • Efectu facultăților la distanța,ecologice,de vest ,de nord ,de sud ,de studii politice și administrative ,de tip Stefan Gheorghiu al comunistilor cu know how identic doar cu sensul schimbat.Asa procedau si comunistii.Luau portarii și vizitii îi duceau la Stefan Gheorghiu si după un an se intorceau directori si secretari judeteni cu creierul spalat ca sunr niste genii super capabile si cu pretentii la fel.

   57
   2
  • Da proastă ești tu doamna sau domnișoara Anca dacă generalizezi și ne bagi pe toți în aceiași ecuație!

   8
   8
  • Pentru cetățeanca, sub acoperire „Anca”, nu este chiar așa cum glăsuiești caustic folosind „o vioară, fără sacâz”. Informează-te, la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a promova în Corpul Experților Electorali, precum și metodologia prin care se ajunge președinte sau locțiitor… studii etc. Of, „Vulpea dacă nu ajunge la struguri spune că sunt acri”.

 • Întreb nu dau cu paru : Menbri comisie unde votează acolo unde au domiciliu sau în circumscripția unde activează.
  Spun asta fiindcă AUR a avut un membru în comisie care logic ar fi fost ca măcar el să voteze cu Dobrinaş sau poate că şi acel menbru nu o place, în cazul viceprimarului Stan lucrurile sunt clare pe ăsta nimeni nu-l place.

  47
  6
  • E simplu raspunsul, pe Stan si pe lelea Rodică nu ii voteaza nici neamurile si „membri” de partid. Au trimis in sectiile de votare tot felul de diversi pentru ca ei nu au atatia membri de partid care sa acopere toate sectiile din Bistrita. Reprezentantii aia au mers acolo sa ia banul, nu ii intereseaza de Rodica si Calin.

   35
   21
  • Singurul consiler local OK din Bistrița este Pavelean care are în consiliu ridică probleme corecte şi nu este mânjit de caracatița de partid. Din nefericire din cauza celor doi lideri
   nătãngi menționați precedent care au dus partidu la groapade gunoi consilierul Pavelean nu va mai putea activa încă un mandat.

   38
   2
  • V-ati uitat pe procesul verbal? In dreptul lui Stan au scris 0 si au adaugat USR dedesubt. Nici macar nu au stiut cum se numeste partidul lui Stan Calin. Nici macar cel care a fost membru in comisie de la USR. La fel s-a intamplat si la Toniuc. Au adaugat partidul cu pixul. La AUR erau trecute cele 51 de voturi in tableta. A fost un talmes-balmes. Nu a fost doar neatentie, a fost multa prostie si dezinteres. Mie nu imi place sa acuz, dar poate au gresit si intentionat. Ideea este ca trebuie renumarate si punct. Toate, nu doar cele de la PSD si PNL.

   15
   9
  • da acel ” MENBRU „nu a votat, era la „tigare ” mereu, pt ca nu-l placea pe niciunu

   1
   0
 • Acuma urmașii brătienilor caută toate tertipurile ca să întoarcă rezultatul. Păi hai să numărăm și să renumărăm voturile până iese cine trebuie.

  22
  38
  • Procesul electoral trebuie să fie corect. Oricine câștigă trebuie să fie câștigător legitim. Nimeni nu are voie să își bată joc de votul nimănui și nici să compromită într-un fel sau altul procesul electoral.
   Cred că, având în vedere datele pe care le-am prezentat mai sus, se impune renumărarea voturilor la Bistrița, iar dacă actualul câștigător declarat, domnul Gabriel Lazany, va avea cu 1000 de voturi în plus, foarte bine. Va fi un primar cu atât mai legitim.

   109
   13
  • Nu contează cine votează, cine numără voturile! 😉
   PSD-ul a scos asul din mânecă: Și-a pus omul la conducere!

   31
   22
  • Sa admitem ipotetic că sefa sectiei a vrut sa faca o manevră.Atentie…ipotetic adica imaginar sa inteleagă si talibanii.Sa mai presupunem ca reprezentanta psd nu avea de ce sa faca gălagie.Dar reprezentanta Pnl ,reprezentantii ADU,AUR,si ceilalti membrii au mers blat ? Plus jandarmi si alti observatori?

 • De ce politia inca nu a facut o retinere in acest caz? Dincolo de simpatia pentru un candidat sau altul, e inimaginabil ca una voteaza oamenii si alta ajunge la biroul electoral. Cei care au semnat falsul trebuie arestati astazi.

  47
  10
 • Oricum ar fi, oricine ar fi, astfel de „erori ” trebuie plătite. Dosare penale și ancheta.
  Poate să fie primar Lazany sau Turc, nu ma interesează, dar sa măsluiești datele oficiale a unei secții de votare inseamna că ai tupeu si pe cineva in „spate”.
  Bănuiesc că s-au folosit de numărul mic de votanți în secția respectivă și nu au crezut că o sa controleze cineva.

  54
  8
 • Suntem balcanici, cu sute de ani de influență fanariotă, turcă etc. Șmen, peșcheș, ciubuc, bacșis; mai nou cu “mânăreală”, “cheie”, “șmecherie”, “combinație”, “tun”, toate acestea ne definesc pe mulți dintre noi.
  Când ca societate la vârf promovezi asemenea nulități, acesta este rezultatul!

  53
  4
 • Bună ziua!
  Am verificat procesele verbale existente pe platforma și pentru bună informare am observat următoarele: există 2 procese verbale: unul care are semnăturile membrilor comisiei pe fiecare filă, având datele ce apar în sistemul informatic și unul (cel prezentat în articol) care nu coincide cu datele din sistemul informatic și nu este semnat pe fiecare file.
  Sperăm ca se va elucida cat mai rapid.

  38
  8
  • Eventual mai verifica odata si daca sunt 3 procese verbare in platforma, sterge-ti comentariul. Si tine minte ca in general opiniile sunt optionale, nu obligatorii.

   13
   14
 • Cel mai corect e să se facă incă o numărătoare.Și voința alegatorilor sa fie suverană.Indiferent daca ne place sau nu ne place.Indiferent cine câștigă chiar și la un vot .Altfel de ce mai facem alegeri.Cel mai dăunător fenomen in campanii si post alegeri e clămpăneala ,,creatorilor digitali” niste trolli ,interesati plătiți care lansează in public media lozinci de genul ,,ne hotărăsc soarta asistații” sau trebuie interzis votul persoanelor de anumita vârstă ,sau in functie de ani de scoala sau diplome.Dacă nu intelegem că trebuie sa ne supunem regulilor democratiei si sa acceptam rezultatele procedurilor democratiei ,atunci poate vom fi cadorisiti cu un tătuc ,copie al unuia care a mai fost ,doar cu ideologie total opusă .Vom deveni o societate tribalizată ,fragmentată pe principiul adorării unui idol ,de data asta politic- interes propriu spre deosebire de triburile primitive fragmentate pe principii de adoratie religioasa unde fiecare trib avea un zeu care indemna adeptii sa extermine sau sa subjuge pe cei care nu credeau in ce cred ei.Ce sa faca acum Franța ,țara ,libertatii ,egalității si a fratenitații cu cei 33 la sută care au votat pentru formatiunea lui Marine le Pen? Sa i expulzeze? Sa i bage in lagăre?Fiecare partid care a fos la putere trebuie sa se gândească ce nu a făcut și unde a gresit daca la alegeri vede ca numarul opozantilor a crescut nu sa iși puna trolii și talibanii ideologici sa arunce anatema asupra unor categorii sociale Cum la alegerile trecute psd ul trebuia sa se gândeasca de ce 12000 au votat contra lor ,acum pnl trebuie sa se gabdeasca de ce 15000 au cotat contra lor.In Romania votul pentru ideologie si doctrina sunt inlocuite de votul membrilor de partid si de votul contra , votul anti care sanctioneaza.Este o oarecare deficiența de intelegere a mecanismelor democratice , care va disparea dupa mai multe zeci ani de democratie dar pâna la ai numi inapoiati si retarzi pe 15000 de cetateni ai orasului e cale lunga.Repet cel mai corect e să se reia număratoarea in toate sectiile de votare sub supravegherea organelor judiciare si cine a gresit sa sufere consecintele in functie de cum a facut o…cu voie sau fara voie.

  27
  22
 • oameni buni, linistiti-va…..habar nu aveti ce implica alegerile, tot procesul de votare …. comentatori gasesti peste tot…..la comentarii suntem cei mai buni …..

  11
  54
  • Investigația la Secția 16, este obligatorie și va dura 2 zile… Ziarul Răsunetul va informa…întru mulți ani !

 • Ne-am pierdut încrederea în sistem(oameni fără conștiință)nu mai știu cine ne mai poate salva?
  Să falsifici adevărul înseamnă furt! Înseamnă să îți bați joc de ce au votat oamenii!
  Numai bunul Dumnezeu ne mai poate salva!Nu vreau să îmi închipui ce este la nivel de țară în acest subiect “corectitudinea”

  32
  2
 • Pentru Victor!
  Ai dreptate: sunt 3 procese verbale, însă cel de-al treilea este forma scrisă electronic (word), fără semnături, a celui semnat de toți membri comisiei!
  Așteptăm verificarea!

  20
  3
 • Primul proces verbal l-au completat total aiurea, au incurcat cifrele intre mai multi candidati, cele de la AUR le-au pus la PNTT, etc. Probabil asta e si motivul pentru care a fost incarcat in platforma, ca dovada a greselii si a corectarii lui cu celalalt PV. Insa oricum, pentru astfel de greseli ar trebui trimisi putin in clasa a 4-a cei responsabili.

  27
  18
  • Au completat in ordine descrescatoare si au vazut ca nu corespunde cu ,candidatii de aceea nici nu este semnat pe fiecare pagina,de aceea au intocmit un nou pv care este si el incarcat in platforma.
   Simplu.

   4
   2
 • E simplu……FURACIUNE se numește, nu neglijență trebuie depusa plângere la politie , și verificate toate secțiile din județ, probabil asa sa furat și la consiliul judetean

  27
  11
 • IDEE DE ANCHETA JURNALISTICA: mi-as dorii sa urmariti cum se pedepseste sau cum va fi bagata sub preș cu motivatii jenibile o astfel de “neatentie” . ALTA DATA CINE NU E BINE INSTRUIT SAU POATE PREA BINE INSTRUIT INCAT POATE JONGLA CU ASA CEVA MI-AS DORII SA FIE ADUS IN OCHIUL PUBLIC ! VREM SA VEDEM SI NOI CAT DE USOR POTI SCAPA DACA FACI ASEMNEA MIJMAȘURI …Ps sunt un cetatean apolitic

  24
  6
 • Să vină domnul Gruia, că-i la un clik distanță, să lămurească prostiile făcute de comisii plătite gras de poporul slab.
  Este oare loc și de mai jos în privința competenței celor chemați să fie observatori imparțiali și obiectivi ?
  Nu ți se face lehamite când rămâi cu îndoiala că lucrurile s-ar fi putut repeta și aiurea ?
  Mai bine, pe viitor, alegem prin tragere la sorți, că există aceleași șanse, dar e mai ieftin !

  25
  3
 • Waw! Asta înseamnă ziarist adevărat. Dacă lucrurile se confirmă, atunci e încă o dovadă a faptului că nu contează cine votează, contează cine numără. Sunt convins că nici domnul Lazany nu-și dorește să ajungă primar prin fraudă. N-am îndoieli că doamna Cristiana Sabău o să urmărească cum decurge ancheta, iar sub presiunea unora ca dumneaei poate organele de anchetă nu transformă municipiul Bistrița în sectorul 1 al capitalei. No, numa zîc.

  34
  11
 • Ca să fie bine să nu fie rău, propun ca Bistrița să aibă doi primari, unu de dimineață, altul de dupamiază. Așa toată lumea fericită, poate să meargă Turc în concediu, Raul nu va mai fi acuzat de conducerea primăriei, Lazany va face echipă cu #se poate și intrăm în istorie ca și Caracalul. Decât “Carmen, dragostea mea pentru ambii”, mai bine modelul ăsta!

  24
  6
  • Sunt două procese-verbale total diferite pe care apar inversați cei doi candidați, odată apare unul cu 405 și celălalt cu 299, apoi invers. Nu mai înțeleg nimic.

 • E grav ce se intampla? Totusi in comisie sunt mai multe persoane. Oare toti „gandesc” la fel? Mai era o doamna Grapini prin parlamentul european, o doamna Roberta prin parlamentul Romaniei, tot asa „experte” in numararea voturilor.
  Traditia merge mai departe! Daca dispare si traditia disparem ca natie!
  Amu daca tat ii plin de PSD noi care nu facem parte din niciun partid sau sunt din alte partide cum sa mai traiesti in amaratul asta de oras daca nu faci parte din PSD? Se pare ca dupa 3 mandate ale primarului Cretu, cetateanul bistritean a inteles ca Bistrita e „pe maini bune”. De aceea te poti prezenta in continuare la un concurs intr-o institutie a statului ca te prezinti DEGEABA, postul e ocupat de cine trebuie, poti fi super calificat. Marea familie PSD va creste in continuare urmand aceleasi principii. Si peste 4 ani ne intrebam iar – cu cine sa votez? N-am cu cine, nu ma duc la vot, ca oricum se aleg intre ei.
  Acuma eu ca un om cu prea putina carte consider ca era bine ca domnu Lazany sa fi stat la spital sa termine proiectele pe care le-a inceput, domnu Turc sa fi iesit primar si sa-si termine proiectele pe care le-a inceput sau pe care le-a preluat de la fostu primar, si peste 4 ani sa se prezinte fiecare pentru primarie cu proiectele finalizate, acum fiecare incepe un mandat cu niste proiecte „abandonate”.
  Sa ma astept ca iar incep santiere – nu-i bine cum s-o asfaltat, nu-s bune bordurile, nu-i bun pavajul, nu-i bine cum s-o ingropat firele, nu-mi place cum s-o facut iluminatul, aici incapeau mai multe locuri de parcare, ce-i cu spatiul asta verde? scuar-ul asta e prea lat, se ingusteaza banda de circulatie, etc?
  Doamne da sa fie mai bine!

  25
  12
  • Turc si-a terminat proiectele incepute. Trenuletul e functional, trambulina la locul ei, WC-ul inteligent la fel autoutilitara la suprapret in curtea primariei. Si aici putem pune punct poriectelor incepute de Turc

   23
   16
  • Bade Ioane, ce ziceți dumneavoastră nu are legătură cu cartea! Dar cu mintea, da! Mintea va lipsește! Am votat pentru ca avem încredere în noul primar, ne-am saturat de mocirla în care am stat 4 ani. Din păcate, o sa mai stam deoarece bălțile s-au mutat pe trotuare și piste de biciclete. Am votat cu speranța că banii nostrii vor ajunge pe mâini bune! Pentru …acasă!

   14
   15
  • Domnule Bistrițean și doamna Maria apreciez punctele dumneavoastră de vedere, dar vad că sunteți liniștiți că acum Bistrița e pe mâini bune. Să așteptăm renumărarea voturilor. Faptul că există păreri diferite să știți că e de bine. Unii au mintea în colțuri, alții n-au umblat încă la ea, da no ne-o tunat și ne- o adunat. No acuma daca plouă nu e bine că e plin de băltoace și se umple pista de biciclete, totuși era mai bine să fie cald. D-apoi după ploaie vine soare!

   7
   5
 • Cum se face ca tot la PSD ies in plus la PNL nici odata . La Maieru la fel tot pentru PSD . Oare nu va este sila la cei care sustineti acest partid ? In mod normal dupa informatiile prezentate de Robert in campanie Radu Moldovan v-a infunda puscaria . Astept ca cineva sa se sesizeze si sa deschita dosar de cercetare . Este vorba totusi de 1 milion de euro.

  23
  16
 • Asta e rezultatul faptului ca au fost pusi tot incultii sa conduca aceste sectii de votare. Ar trebui sa trecem de urgenta la un sistem de votare digitalizat unde sa nu mai depindem de toti neica-nimeni.

  23
  7
 • Ceva nu este în regulă acolo. Mai ales că „ciorna” deci foaia inițială pare că are fix invers trecute voturile față de cea semnată și față de varianta electronică. Ori s-au încurcat pe ciornă și ulterior au corectat pe procesul verbal deci e vorba de prostie pură/neatenție, ori e cu intenție, o mică „șmecherie” de alegeri negândindu-se poate că o să se ajungă la diferențe de câteva voturi și o să trebuiască o renumărare și o verificare la sânge. Faptul că s-a refuzat renumărarea în secția respectivă dă de gândit.

  17
  5
  • Să se întrunească din nou comisia, datorită faptului că au fost plătiți să presteze o muncă față de cetătenii orașului.

   17
   1
  • E cu intenție. Primă data după ce trec rezultate corecte la PNL și PSD greșesc intenționat la Dobranis si Stan pt a avea motiv de refacere a procesului. După aceea refac procesul și inversează primele 2 poziții, toți fiind atenți la corectarea greșelilor de mai jos.

   21
   3
  • Site: Detalii generale Bistrița Năsăud –
   Nr secție: 16–-
   Adresă LOC. BISTRIŢA, STRADA RODNEI , NR. 23 ––
   Sirută: 32394
   Uat MUNICIPIUL BISTRIŢA
   https://prezenta.roaep.ro/locale09062024/romania/pv-part/
   ––
   Sunt 3 versiuni de PDF !!! De ce?

   Versiunea online PDF : nume:
   be_bn_1_pv_sv_16_p_photo_t_20240610_065908
   Ex:
   -( site: Dobraniș G. – AUR – 51 voturi)
   In timp ce pe
   – foaia scrisă , din articol AUR: are 0 zero voturi !!???
   CEVA „NU PUȘCĂ!!”😢🤬 La nai––ab!

   18
   2
 • Sigartău e procuror sau judecator ? In țara asta și in toata lumea civilizată,in general, oamenii merg la puscarie in urma unei hotarari judecatoresti,nu cand vrea Luigi sau Sigartău .Ca si cetatean care esti ,conform codului penal ai obligatia sa te prezinti la organele in drept daca ai cunostinta ca un individ a savârsit o fapta penală care are ca sanctiune puscaria pentru vinovat.Daca faci asta si individul e gasit vinovat de catre un judecator ,nu de predicatorul tau,atunci societatea iti va fi recunoscatoare.Daca minți trebuie sa suferi aceași pedeapsa,cu puscaria ,pentru delatiune,fzls in declaratii,inducere in eroare a justitiei si calomnie.

  17
  7
  • Pe foaia din art. Sus
   , PNȚ Maniu – Mihalache- 51 voturi (probabil ale lui AUR??)
   Iar pe tabel la poziția șapte mai sunt scrise „de mână” încă 14 voturi pt
   PNȚ Maniu – Mihalache.????¿?????????

   11
   2
 • …eu nu inteleg de sunt 2 procese verbale scrise de mana, cu valori diferite si doar unul semnat de toti din comisie. mi se pare mie sau asa este la sectia 16, de care scrieti dumneavoastra in articol?

  9
  1
 • ce sa vezi? a fost totul corect. o eroare doar cu o poza a unei ciorne fara valoare. acuma ca sa zicem?? BRAVO, FELICITARI SI SPOR LA MUNCA NOULUI PRIMAR ALES AL MUNICIPIULUI BISTRITA, sa fie pentru bistriteni, pentru oras si pentru bunastarea tuturor nu doar pentru consilieri si prieteni.

  12
  21
  • In concluzie, ramâne asa cum e cazuta – pe partea stânga.
   Când amorteste, peste 4 ani o mutam înapoi pe dreapta.

   7
   6
 • Noroc că mandatul noilor aleși începe abia la toamnă, avem așadar toată vara la dispoziție să renumărăm voturi, apoi să contestăm numărătoarea, apoi să rezolvăm contestația, apoi…

  11
  1
 • Cu aceste procese verbale este aceeaşi situație ca şi cu PUG Bistrița.
  Nici acum nu se ştie care este cel legal fiecare face după PUG-ul care îl vrea după cum are el interesu.

  24
 • Sectia 16 de vot !
  Presedinta sectiei era vai de capu ei nu cunostea nici legea !!
  Mai precis am vrut sa fac o poza cu nepoata de 5 ani la urna (ATENTIE NU IN CABINA DE VOT)Mi-am cerut voie frumos si a sarit ca o fraiera ca este ilegal ca risc amenda etc.
  Toate tv si ziarele filmau si pozau in ziua votului tot felul de politicieni dar pt un sau o viitoare votanta in puterea ei a fost interzis ! Jenant !

  23
  4
  • pai si ati facut poza? sau ati cedat si i-ati dat dreptate? daca tot va cunoasteti drepturile de ce nu luptati pentru ele?
   Membrii comisiilor sunt exact o oglinda a societatii, asa a ajuns sa arate poporul roman sub obladuirea partidului stat pesede penele. Dar la bistrita grofii mimeaza galceava si prostii se cearta intre ei in comentarii.
   Duminica orbului reloaded ne-a aratat ca in 34 de ani nu s-a schimbat nimic, suntem in aceeasi situatie ca in 1990.
   Scapa cine poate!

   16
   3
 • ar fi bine să începem să votăm primarul din 2028, ca să fie timp de numărare a voturilor și de eventuale și necesare contestații.

  11
  2
 • Adevărul e că-i cam ‘ nasol să pierzi alegerile la 8 voturi, nimic de zis, poate nu se aștepta nimeni dar trebuie să ne învățăm această lecție și-anume : orice vot contează și nu mai merge că las’ câ tot,, el „iese !

  15
  2
  • Am citit comentariile (mai în viteză, așa, să mă corectați dacă greșesc), însă nu am văzut pe nimeni să se mire de ce PNL BN nu emite o poziție oficială vizavi de rezultatul alegerilor și de eventualele fraude pe care ei le-au văzut.

   Am văzut un punct de vedere al fratelui Robi, pe Instagram, și atât.

   Lipsa de acțiune arată cât este de slabă organizația locală a PNL. Și ne face să ne amintim cum au făcut (sau N-AU FĂCUT) opoziție PeSeDe, în ultimii 4 ani.

   15
   3
 • PV 1 in care castiga Turc a foat creeat in sistem la ora 04:57 la scoala Moisil. PV 2 la care castiga Lazany a fost incarcat la 2 ore distanta la ora 6:50 la BEJ. Datele le-am scos din metadatele fisierelor pdf. Nu stiu daca conteaza informatiile acestea in vre-un fel.

  13
  3
  • Daca este asa, pare a fi frauda.
   Cat de prosti pot fi cei care cumpara aburelile acestui baron rosu?
   Nu va dati seama cat este de periculoasa aceasta abordare pentru viitorul acestui judet si oras?
   Cat de mult egoism puteti avea in voi sa nu va pese de traseul gresit spre care va ghideaza partidul rosu si baronul rosu?
   Sau sunteti ignoranti si inculti si nu intuiti riscul…

   15
   4
  • Primul PV a fost introdus de catre OPERATOR BN Maghidanu Dorel la SV 16 Mosil la ora 04:57:04 iar al doilea PV de catre Operator BECL BN 177 Huzmezan Claudiu Adrian BECL1 la centru.

   5
   1
  • Doua ore diferenta….

   De ce nu 5,10,15 minute diferenta sa remedieze problema daca au constatat ca au gresit primul proces verbal si acesta a fost doar o ” ciorna ” dupa cum spunea cineva mai sus.

   Si culmea,tot in favoarea psd au ” gresit ” primul proces verbal.

   De era invers,Turc sa se aleaga cu 405 voturi la final nu mai zicea nimeni nimic…isi merita soarta.

   Dar asa…foarte dubioasa aceasta situatie.

  • La Consiliul local câștigător e PSD in secția respectiva. Proporția de la primar pt lazany se păstrează si la consiliul local. Nu e nici un furt, pv1 e o eroare nu e nici semnat.
   Lazany pe secția respectiva beneficiază si de voturile UDMR ce se vad in voturile de consiliu local.

   2
   1
 • Se va pune batista pe țambal se va ajunge la o înțelegere cu uşile închise între partide şi vor renunța delicat la contestați că vor fi traşi de urechi de la centru că nu este deloc bine să facă scandal în coaliție că vor ieşi la lumină şi alte năzbâti iar cel care a cãzut de fazan va primi o funcție călduță în stilul Registrui Comerțului pe şablonul rotației funcților ( la gunoie este ocupat deja de alt loser).

  8
  2
 • Dacă:
  – Moldovan,
  – Suciu,
  – Lazany,
  știu că toate voturile sunt REALE, voturile valabil exprimate pentru Lazany sunt REALE și în favoarea candidatului Lazany, să CEARĂ ei, pentru elucidarea și clarificarea presupunerilor de fraudare a votului, RENUMĂRAREA voturilor.
  Verificarea concordanței proceselor verbale olografe cu cele electronice.
  Alt fel se bucură dar se bucură DEGEABA.
  Va fi un primar NELEGITIM.
  Indiferent de ce spun birourile electorale, fără RENUMĂRAREA, REVERIFICAREA voturilor, Lazany va fi un primar NELEGITIM, care ocupă funcția prin FRAUDAREA alegerilor specifică abilităților de partid.
  Lazany ești NELEGITIM, punct!
  Persoanele care doresc să afle adevărul, ORICARE ar fi el, trebuie să ne unim pentru a face demersurile necesare pentru renumărarea voturilor pentru a avea un Primar LEGITIM, oricare ar fi el.

  27
  11
  • Cu siguranță este nevoie de un „Sherlock Holmes” pentru a dezlega misterul. Cazul va deveni subiect pentru noi romane polițiste,ecranizări celebre… la câți regizori, scenariști (în special SF) comentează pe marginea unei hârti/ciorne ne ștampilată, scrisă greșit dar corectă și semnate toate paginile de către toți membrii secției – PNL, PSD etc- dar na dacă vrem circ….

   2
   3
 • Vad aici mulți PNL-isti nervoși…adevărul din comunicatul BEM – CARE SPUNE CA S-AU RENUMARAT VOTURILE DE LA SECTIA 16. SI AU IESIT CU 4 IN PLUS PENTRU LAZANY. Concluzia e clara…au contesta aceasta secție, s-au renumarat, au semnat procesele verbale fără obiectii…..asta înseamnă că totul a fost acceptat. Doamna Sabau da-ti și hârtiile de la Birourile electorale ( cele oficiale) …pentru o corecta informare…pana atunci este o știre incompleta…și lăsată asa…pentru fratii PNL…nu am pierdut noi ci ne-au furat…și părerea mea ca fără ajutorul „fratilor” Turc avea mult mai putine voturi

  4
  5
 • Fiecare vrea sa citeasca doar ce-i convine. Adevarul este al fiecaruia si desigur ca difera. De aceasta data cei mai multi au mers dupa fenta. Au fost insa si catva care nu s-au lasat pacaliti. Ma gandesc la # Mihai Moldovan , #Cosmin si # Calin , ultimul dand explicatii pertinente pentru cei care au avut puterea de a discerne intre franturile de adevar „condimentate” cu glii mari de minciuna. Asadar la sfarsit de zi trebuie ca lumea sa stie doar ce trebuie. Asadar , adevarul „oficial” este acela ca D-l Lazany a ramas castigatorul alegerilor locale si ca nu se mai renumara voturile intrucat acest lucru nu se justifica tehnic , toate procesele verbale fiind semnate de cei in drept , in lipsa unor contestatii de fraudare la (toate!) sectiile de votare din municipiu si cartiere.

  3
  1
 • PNL mai sunteti prin B-N?
  Ati disparut din peisaj.
  Domnule Turc ati renuntat prea usor.
  M-am asteptat sa fiti mai combativ.
  Nu va vad nicaieri.
  Ce se intampla?

  3
  5
  • Jumătate din ei stau la coadă la PSD ,cealaltă jumătate merg inapoi la PD.

   4
   4
 • Și dacă o pers.(membru a biroului electoral sect.de vot)
  Refuză sa semneze Procesul Verbal final ????
  What happens next?🤔 Se anulează ceva? –––
  secție: 45: Total alegători prezenţi la urne: 1016–– prez.100%>
  „Proces -verbal” (..142207.pdf)
  PROCES- VERBAL :
  Expunerea pe scurt:DL . Xxxxxx y, un Reprezentant din secție (al unui partid ) ‼️ REFUZA să Semneze.📝
  ________________________
  Modificarea?? La:
  a) nr.Total Alegători PREVĂZUT în Listele electorale existente în secție de votare ( modificat 1016 cu: _ 2032)
  a1) nr.Total Alegători potrivit lista Electorală PERMANENTĂ: 995 înlocuit cu: 2006….
  ________etc.
  Nr secție: 45; (ROT)
  Adresă LOC. BISTRIŢA, STRADA GRĂNICERILOR , NR. 1/ Sirută: 32394
  Uat MUNICIPIUL BISTRIŢA
  Circ. elect. jud. nr.6
  Județ BISTRIŢA-NĂSĂUD
  ___be_bn_1_dec_pv_sv_45_photo_t_20240610_141051.pdf( DECIZIE de modificare , vers.2)
  Și :
  be_bn_1_pv_sv_45_p_photo_t_20240610_142207 (1).pdf (proces verbal).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.