Actualitate Economie

Între Maieru şi Valea Anieşului se circulă pe un drum modernizat cu bani europeni şi locali (FOTO)

Drumul care face legătura între centrul comunei Maieru şi Valea Anieşului spre Şaua Gărgălăului a fost inaugurat în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Au participat la recepţia lucrărilor preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul judeţului, Ioan Ţintean, vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna, deputatul Ioan Oltean şi senatorul Cristian Florian.

Primăria Maieru a depus, în 2009, un proiect cu finanţare europeană pe Submăsura 125 B privind îmbunătăţirea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii. Investiţia în valoare de 1,5 milioane de euro a vizat asfaltarea a 8,7 km de drum forestier care fac legătura între centrul comunei Maieru şi Valea Anieşului. Lucrările au început în 2011 şi au fost făcute de două firme în asociere: Frasinul şi M.I.S. Grup Anieş.  Recepţia lucrărilor s-a făcut marţi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a prefectului Ioan Ţintean, a vicepreşedintelui CJ Alexandru Pugna, a deputatului PDL Ioan Oltean, a senatorului PDL Cristian Florian, a şefului secţiei Bistriţa de la Direcţia Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita şi a altor oficialităţi locale şi judeţene.

Potrivit constructorului, Traian Larionesi, reprezentantul Frasinul, s-au făcut poduri, podeţe, acostamente şi apărări de mal. Costul total al proiectului fiind de şapte milioane de lei plus TVA, o parte din lucrări au fost suportate de Primăria Maieru care a dorit ca drumul să fie mai lat decât se prevedea în proiectul cu finanţareeuropeană. Finanţatorii au acceptat doar drumuri de 3,5 metri lăţime, iar autorităţile din Maieru au făcut un drum de 6 metri lăţime.

Julia Popa

drum Maieru 2 drum Maieru 1 drum Maieru 2 drum Maieru 3 drum Maieru 4 drum Maieru 5 drum Maieru 6 drum Maieru 8

4 comentarii

  • Gogu a intrebat ce cauta popa acolo. eu zic asa: Popa ca popa,ca-i din sat si nu vrea sa i se apropie duhurile rele de parohie.Da ce cauta mister Ioan Oltean fata in fata cu „duhurile rele” ale USL-ului.Pt ca acolo stau fata in fata,poate la masa data cu ocazia inaugurarii vor fi stat cot linga cot,iar la conferintele de presa dl. Oltean asa-i huleste si asa-i afuriseste pe cei din USL de parca USL-istii ar fi stra-stra-stra-nepotii lui Sataan iar mister Ioan Oltean ar fi vreun ingeras fara de prihana, ori Sf.Ioan ori Sf.Petru.Mare ti-i Gradina cu politicieni Doamne, si la toti una li-i cununa.

    • doru dar numai oltean ,radu nu….problema este ca oamenii au facut ceva bun pentru comunitate….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS