Sport

Întreceri sportive regionale cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Penitenciarului Bistrița

La Penitenciarul Bistrița vor avea loc, miercuri, concursuri sportive la care vor participa echipe formate din deținuți din Regiunea Nord-Vest, respectiv din Bistrița, Gherla, Baia Mare, Satu Mare și Oradea care se întrec cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Penitenciarului Bistrița.

Potrivit unui comunicat transmis marți de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, Laura Opriș, în data de 1 mai 2011, Penitenciarul Bistrița aniversează 20 de ani de la înființare.

Seria activităților dedicate evenimentului aniversar va debuta miercuri, unitatea găzduind în intervalul orar 9.00–15.00, competiția sportivă regională destinată persoanelor private de libertate, care se vor întrece la disciplinele: fotbal-tenis, șah, tenis de masă și skandenberg.

Opriș a informat că la turneu vor participa echipe formate din persoane private de libertate aflate în custodia penitenciarelor din Regiunea Nord-Vest, respectiv din Bistrița, Gherla, Baia Mare, Satu Mare și Oradea.

Conform paginii de internet a instituției, în perioada 1981-1988 a funcționat “Secția de deținere Bistrița” aparținând de Penitenciarul Gherla. În această perioadă, secția avea o capacitate de 750 locuri. Aici erau cazați condamnații definitiv, recidiviștii și nerecidiviștii cu condamnări până la 10 ani.

În anul 1988, ca urmare a Decretelor de amnistie și grațiere a unor pedepse cu închisoarea, Secția Bistrița s-a desființat, rămânând în continuare la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud până în 1991 când, prin ordinul Ministerului Justiției nr.91/C, cu data de 01.05.1991 s-a înființat  Penitenciarul Bistrița.

1 comentariu

  • hmmmm…aniversarea unei puscarii…sa rad? sa plang? Domnisoara poate va ganditi sa refaceti un pic textul. :))
    La multi ani prin puscarie=))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS