Actualitate

Învățământul bistrițean, din nou în doliu. Încă o profesoară a murit din cauza Covid-19

Încă un cadru didactic din Bistrița-Năsăud și-a pierdut viața după ce a făcut o formă gravă de Covid-19.

”Din păcate, vă anunțăm cu regret că ne luăm rămas bun de la încă un cadru didactic ce își continuă misiunea de educator printre îngeri. Colega noastră, Ana-Maria Cociș, profesoară de fizică la Colegiul Național “Andrei Mureșanu”, a pierdut lupta cu virusul nemilos. Drum bun spre ceruri, Ana-Maria!”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

”Ana-Maria Cociș ne privește de astăzi discret, dintre îngeri… Profesoară de fizică a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, Ana-Maria, o prezență luminoasă și echilibrată, pentru care legea atracției universale a fost fascinația disciplinei de studiu, s-a lăsat în final doborâtă de aceasta, trecând în eternitate cu mare grabă. Rămas bun, Ana-Maria! Condoleanțe familiei îndurerate! Per aspera ad astra, Ana-Maria Cociș!”, este mesajul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița.

Ana-Maria Cociș (55 de ani), care nu era vaccinată împotriva Covid-19, era internată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Daniela Buiea, profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” din orașul Sângeorz-Băi, a decedat la numai 39 de ani după ce a făcut o formă gravă de Covid-19. Apoi, a fost anunțat decesul Luminiței Căluș (41 de ani), profesoară pentru învățământul primar la Grădinița cu program prelungit nr. 1 din orașul Năsăud. Și Maria Anghelina, profesoară pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Urmeniș, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a pierdut lupta cu coronavirusul. Niciuna dintre ele nu era vaccinată.

26 comentarii

 • Regretabil, intradevar ! Dureros si dramatic, sa urmarim zilnic , oameni de langa noi din motive puerile ,inca tineri si care ezita sa urmeze recomandarile medicale competente! Condoleante familiei ! Cu tristete,dr.MNPop

  • Doamne, câta tristețe si durere! O profesoara discreta și harnică ! Lucra cu pasiune și rareori ocolea munca! Am colaborat cu succes la CJEXBN și la Olimpiadele școlare. Drum lin printre stele Ana -Maria! Dumnezeu sa te așeze de-a dreapta sa și sa te odihnești in pace!

  • Da domnule profesor! O profesoară de fizică discretă și harnică. Despre morți numai de bine. Doar că nu este în regulă faptul că profesoara, Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească era o antivaccinistă care își împărtășea convingerile antivacciniste elevilor la clasă. Poate dacă colegii, sau conducerea școlii ar fi avut o discuție cu ea și i-ar fi explicat că nu e în regulă ce face, astăzi nu am fi vorbit despre acest eveniment tragic. Și, din păcate nu este singura. Nici în liceul în care ați fost director atâta vreme situația nu este alta. Și, din păcate antivacciniști militanți sunt destui dintre foștii dvs. colegi. O probă în plus că participarea la olimpiada de fizică nu e un certificat de inteligența și nici o dovadă a îmbrățișării valorilor științei.
   Și, inspectoratul în loc să scrie panegirice ar face bine să transmită prin directorii de școală tuturor profesorilor că propaganda antivaccinistă este o infracțiune, că este interzisă în scoli și să caute și măsuri de sancționare a celor care nici acum nu înțeleg că propaganda antivaccinistă este o molimă de egală virulență cu virusul și face victime reale.

 • Tuturor primitivilor care răspândiți teoriile conspirației: aveți sânge pe mâini. Sunteți criminali. Incepând cu primarii care își sfătuiesc subordonații să nu se vaccineze (se știe cine sunt), politicienii care nu au luat măsuri, popii ipocriți care se vaccinează pe ascuns și nu zic nimic să nu supere poporul de oi, comentatorii de doi bani care fac pe deștepții pe aici. Aveți sânge pe mâini.

  • Ba cretin, ca mai bine nu pot zice, ce te f.te grija, vaccinist idiot ce esti, semianalfabet se scrie legat nu cu m l- ai scris tu! Ai dreptate, tu esti analfabet nu ,,semi-analfabet. Sunt medici care stiu ce contine acest vaccin, dar cum sa pricepi tu asta!!! Auzi cine vorbeste de gramatica!!! Spune numele sa vedem cine esti!

  • Șterge spumele de la gură, doamnă! Lasă pe fiecare să aleagă pentru el. Nu constrângere și amenințări!

 • alta raspuns despre starea natiei, venit singur,de ce are zero calitate invatamantul romanesc iar prostia se transimte din generatie in generatie.

 • E trist, cu atât mai trist cu cât ei, dascălii, ar trebui să fie luminătorii nației nu adeptii teoriei conspiratiei, nu opozantii stiintei si ai progresului. Ce sa mai așteptăm de la cei care nu au sau nu au avut acces la educatie, la știință.
  Trist, foarte trist!
  Dumnezeu sa o odihnească!

 • Răspuns contra Gică. Îmi pare rau de tine, ești un idiot. Ar trebui sa te informezi foarte bine înainte de a lansa fumigene legat de procentul de 80% de medici nevaccinați. Ți-ar veni mintea la cap daca ai sta in terapie macar 3 zile ceea ce nu îți doresc sa ajungi…îți răspund din propria experiență…

 • Gică tati,
  în primul rând, ești certat cu gramatica limbii române.
  În al doilea rând, ești un ticălos. Răspândești intenționat știri false. NU este adevărat că 80% dintre doctori nu ar fi vaccinați.
  Ești o mizerie! Din cauza celor ca și tine, mor oameni

 • Romani 13:1
  ,,Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte, căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu.
  Și cei ce se împotrivesc își vor lua osânda,,
  Alte comentarii sunt de prisos !

  • Romani 13:11
   „Și aceasta cu atât mai mult, cu cât știţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârșit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.”

  • Pildele lui Solomon
   ….

   Cap 14
   7.Fugi dinaintea omului fără de minte, căci tu ştii că nu este nici o ştiinţă pe buzele lui.

 • Bai, gica contra, pricepi tu rolul vaccinului! Cum dracu toti cretinii de felul asta comenteaza aici! Spune cum te chiama ca iti fac plangere penala idiotule!

 • Gică, medici în mare parte sunt vaccinați sau mai sunt și cei trecuți prin boală înainte de apariția vaccinului. Cei de la spital își fac analize pt determinarea nivelului de anticorpi.În situația epidemiologică actuală ei fac un „rapel” săptămânal. Din cadrele medicale cel mai puțin vaccinaţi sunt infirmieri, brancardieri.
  Cât despre pompieri nevaccinați, ei au plătit tribut deja . Dacă fostul șef trecut în rezervă nu s-a vaccinat, ce mai aștepți de la foști subalterni ?
  De la polițiști și jandarmi actuali ce părere să am ?
  Bancurile nu sunt degeaba.
  PS Când un polițist face o prostie (fapt recunoscut de colegi) era să fie omorât, cheltuie statul sute de milioane cu îngrijirea și recuperarea el este avansat.

 • Vaccinatule ai uitat sa iti iei pastilele, bai nulitate, fiecare are dreptul de sa hotarasca asupra ce baga sau nu in corpul lui, cine dracu esti tu sa crezi ca parerea ta este mai buna ca a altuia, arata o tara in care sunt 90% vaccinati si nu mai au cazuri de covid. Pana atunci, taci dracului din gura, dupa ce te-ai facut cobai voluntar mai si comentezi! Ai scapat deocamdata, dar sunt altii nefericiti care au murit dupa vaccin, du-te si spune familiilor alora ca e idee geniala sa te vaccinez sa vad cum te-or casapi! Apoi sa se dea filmul pe Ghita TV.

 • Vai, vai, ce bun creștin poți fi atunci când afirmi că Dumnezeu drăguțul îți pune capăt zilelor când decide el, deci nu ai decât să crezi că e un Dumnezeu al morții, când, de fapt, e taman pe dos. Ne-a dat rațiune pentru a o folosi, nu pentru a o ignora. A te abandona voii lui Dumnezeu nu are de-a face cu a fi pasiv. E cam ca în pilda aceea cu un mare credincios, care în timpul unor inundații puternice, ca să își salveze viața se urcă pe acoperiș. Apele continuă să crească, iar pe lângă el trec trei bărci de salvare care îi oferă posibilittea să poată fi dus într-un loc sigur, dar cel credincios refuză ajutorul, motivând că el nădăjduiește că Dumnezeu îl va salva. Nu se întâmplă acest lucru, moare înecat, iar la contactul cu Tatăl Vieții, îi reproșează că deși și-a pus toată nădejdea în El, nu a supraviețuit încercării. Iar Dumnezeu îi răspunde că acest lucru nu este adevărat, atâta timp cât El a trimis cele trei bărci de salvare. Cine are discernământ va pricepe, cine nu, nu!

 • Este un mare semn de idioțenie? Sau de libertate în gândire? Parcă vaccinarea era un act medical la libera alegere. Evident, până în 2021, când am evoluat atât de mult, încât nici Constituția nu mai este valabilă. Toți înțepații săriți cu „placa” : „ce studii medicale ai tu, mă ‘?”; la fel te întreb și eu pe tine. Atâta timp cât medici de top în virusologie și vaccinologie sunt rezervați, sau chiar împotriva injectarilor experimentale, iar tu crezi mai mult pe neica Paramedicul…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS