Sâmbătă, începând cu ora 8.00, participanții vor începe un curs de yoga, iar apoi vor afla că « Schimbarea începe în farfurie ». Georgeta Sandu îi va învăța pe cei prezenți să pregătească mâncare vegetariană, iar Philippe Coupe va da lecții de construcție a unui cuptor solar. După-amiaza între 16.00 și 18.00 va fi partea a doua a cursului „Schimbarea începe din farfurie”.
Ziua de duminică, 19 iunie, va începe tot cu un curs de yoga, va urma apoi o plimbare și cu proiectul « Terrana eco-village” cu Georgeta Sandu.
În cadrul acestui proiect în care principiul este «Cu adevărat ești ceea ce mănânci”, toți cei interesați vor afla că boala are la origine o alimentație toxică, prin urmare își poate gasi remediul în alimentație. La atelierul de nutriție se va discuta despre noi opțiuni în bucătarie – informații generale despre importanța nutrientilor și despre apă, sare, zahăr, ulei din diferite perspective – și se vor găti rețete vegetariene cu și fără foc.
Philippe Coupe este un cetățean belgian care a ales să se stabilească în satul Malin, într-o zonă izolată, unde, împreună cu o româncă, Adriana Sigartău, conduce o fermă cu opt hectare de pământ, înconjurată de o pădure, de pășuni și de livezi. Încă de acum trei ani, Coupe și-a autorizat ferma și organizează circuite cu măgăruși, dar se ocupă și cu permacultura, un sistem ecologic proiectat să susțină în toate aspectele o comunitate umană, într-un mediu natural.
Malin este un sat situat la 10 km la sud de Beclean, în comuna Nușeni, la limita județelor Cluj și Bistrița-Năsăud. Ascuns într-o regiune de dealuri împădurite și pășuni, la poalele Munților Carpați, satul Malin are 400 de locuitori vorbitori de limbă română și maghiară.
Adaugă comentariu