Actualitate Politică

Învăţăturile lui Oltean către liberali: Să ne armonizăm sufletele, simţirile. Cui să-i fie frică de el

Deputatul Ioan Oltean a ţinut să le transmită un mesaj de pace liberalilor care "se tem" de el numindu-l "balaur cu 12 capete". Liderul PDL Bistriţa-Năsăud le spune acestora că nu are de gând să fuzioneze cu nimeni ca persoană şi că nu au de ce să-şi facă griji în privinţa lui decât "incompetenţii, iresponsabilii, cei care sunt mânaţi de alte interese decât de interesul general al unui partid".

Deputatul Ioan Oltean a anunţat că vineri şi sâmbătă, în temeiul unor decizii luate la nivel naţional, toate structurile judeţene ale PDL şi PNL se vor întâlni pentru a purta primele discuţii legate de modalitatea în plan judeţean „de apropiere, de compatibilizare a ideilor, a proiectelor, a simţirilor dacă vreţi, a sufletelor membrilor celor două formaţiuni politice în aşa fel încât să se evite orice fel de tensiune şi de replică neproductivă pentru noi”.

“În plan judeţean, am avut şi eu o primă întâlnire cu domnul preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud Stelian Dolha prin care am subscris amândoi necesităţii de a ne înscrie amândoi în programul stabilit la nivel naţional. Am stabilit ca prim lucru necesitatea constituirii unei comisii de negociere formată din şase membri – ca şţi comisia naţională – urmând ca fiecare partid să-i desemneze pe cei şase particianţi la negociere şi eventual săptămâna viitoare să aibă loc prima întâlnire pentru a se identifica starea de fapt şi de drept la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, la nivelul principalelor structuri teritoriale în aşa fel încât să evităm orice fel de reacţie negativă şi de conflict. L-am asigurat că PDL Bistriţa-Năsăud este pregătit pentru orice fel de discuţie, pentru o negociere corectă, constructivă, în interesul general şi nu strict de partid sau a unui grup de interese din interiorul partidului. Am aprofundat aceste lucruri, de dimineaţă, şi cu domnul Ludovic Orban. Trebuie să recunosc că suntem extreme de compatibili în privinţa aceasta. Gândim în multe privinţe al fel şi sper ca el să fie un model în ce priveşte modul în care se va realize fuziunea între cele două formaţiuni”, a spus Oltean.

În opinia liderului PDL, poate fi găsită „o formulă care să liniştească orgoliile şi de-o parte şi de alta”. Cu toate acestea, procesul de armonizare la nivel judeţean nu va fi deloc simplu, a mai adăugat Ioan Oltean.

„La cum se prezintă lucrurile în momentul acesta, este clar că cei ce reprezintă PNL în CJ vor merge în continuare alături de PSD. Noi credem că această construcţie judeţeană se va realiza greu. Noi suntem conştienţi de acest lucru atât timp cât există acolo oameni aserviţi cu trup şi suflet actualei puteri, oameni interesaţi şi cointeresaţi de majoritatea cu PSD. E greu să rupi, ca şi cum ai desprinde dintr-un trunchi o ramură, să o tai cu cuţitul, cu securea. Noi avem înţelegerea şi răbdarea necesară”, a adăugat el.

Întrebat adcă au motive liberalii să se teamă de el, Oltean a răspuns: „Aş vrea să fie lucrurile foarte clare. E vorba de o fuziune între două partide şi nu între două persoane fizice. Eu nu fuzionez cu nimeni personal, să ştiţi. Din acest punct de vedere nu trebuie să se teamă nimeni. Prin fuziune se va naşte un partid nou, fie că se va chema PNL sau cum se va chema. Partidul va avea o conducere aleasă. Sunt proceduri democrate. Nu văd niciun motiv să se teamă de mine decât cei care sunt incompetenţi, iresponsabili, cei care sunt mânaţi de alte interese decât de interesul general al unui partid la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Nu facem o dezbatere pe tema balaurului cu 12 capete cum spun unii că sunt. E adevărat că, în PDL, e mai multă democraţia decât este la liberali, vă spun cu toată certitudinea. E adevărat că, după ce se ia decizia, aceea se respectă de către toată lumea. O decizie luată se respectă. Nu cred că sunt atât de fioros”, a spus Oltean.

6 comentarii

    • După ce s-au scuipat în faţă ani de zile acuma se pupă în faţa tuturor. Greţos.

  • Domnule Olteanu, daca doriti binele si succesul acestei viitoare „constructii” de centru – dreapta, poate aveti intelepciunea si faceti un pas spre „lateral”, facand loc unor colegi mai tineri, pe care sunt sigur ca-i apreciati …Este foarte important, sa stii cand sa te retragi demn… Altfel, sa auzim numai de bine !

  • Uite cine da lectii liberalilor… un comunist ajuns cica democrat le da lectii celor din Partidul National Liberal, partid care se identifica cu istoria moderna a Romaniei. Mult tupeu poate sa aiba „omul” asta… Mi-e greata..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS