Politică

Cristian Florian a asistat la ”cel mai jenant moment” de când este senator: ”E o anomalie”

Senatorul PDL Cristian Florian a spus că săptămâna aceasta a asistat la cel mai jenant şi stânjenitor moment de când este parlamentar, ”orgoliul cuiva fiind mai important decât bunul simţ şi respectul faţă de instituţii, de cetăţeni”: ”E anormal ca relaţiile între instituţii să fie călcate în picioare”.

”A fost scandal în plenul Senatului cu privire la invitarea preşedintelui Traian Băsescu la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului. În lista de protocol era trecut, doar că acolo unde era scris preşedintele României era tăiat şi semnătura preşedintelui Senatului, Tăriceanu. Ni s-a spus că el decide cine vine şi cine nu vine. E anormal ca protocolul şi relaţiile instituţionale să fie călcate în picioare de orgoliul sau de poftele unui om, fie el şi preşedintele Senatului. E o anomalie cu atât mai mult cu cât la ceremonie sunt invitaţi foştii preşedinţi, Casa Regală, nu se poate ca preşedintele în funcţie să nu fie invitat. Nu vorbim de persoane, ci de respectarea unor relaţii între instituţii. PSD a spus că preşedintele nu are ce căuta pentru că a susţinut Parlamentul unicameral şi desfiinţarea Senatului. E o acţiune greşită, am asistat la cel mai jenant moment de când sunt senator. Protocolul trebuie respectat şi cu asta basta. Pentru mine, momentul a fost stânjenitor. Orgoliul cuiva a fost mai important decât bunul simţ şi respectul faţă de instituţii, de cetăţeni. Ca şi cum nu era suficient, senatorii PSD au părăsit sala de plen”, a afirmat Cristian Florian într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spuscă nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral. Încercarea de convocare miercuri a unei şedinţe a Biroului Permanent pentru a discuta problema neinvitării preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului a eşuat, în condiţiile în care ora reuniunii a fost incertă, iar Tăriceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca şi majoritatea membrilor BP.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.