Economie

Investiţie de 20 de milioane de euro în comuna Mărişelu

Preşedintele filialei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a afirmat că în comuna Mărişelu o companie germană va construi un parc fotovoltaic, investiţia ridicându-se la aproximativ 20 de milioane de euro. ”Este foarte important pentru locuitori ca afacerea să se realizeze”, a spus Dolha.

”O veste bună. Am făcut câteva demersuri pentru ca o investiţie de aproximativ 20 de milioane de euro, un parc fotovoltaic care o să se construiască în comuna Mărişelu, la Domneşti, în perioada imediat următoare, să prindă contur. Demersul respectiv a avut nişte probleme, reprezentantul firmei germane a venit disperat. Cumpărase patru parcele de teren în comuna Mărişelu, pentru care trebuia să primească o descărcare de sarcină arheologică. A primit un aviz pentru o singură parcelă. Pentru restul de trei, de nouă luni nu s-a mai întâmplat nimic. M-am dus la Ministerul Culturii, dosarele se pierduseră pe drum, s-a refăcut toată documentaţia şi a primit toate actele necesare. 23 aprilie era data limită în care contractul ori continua, ori era pierdut. O să fie şi câteva locuri de muncă, e foarte important pentru locuitorii din Mărişelu ca această afacere să se realizeze”, a spus Dolha.

La finalul anului trecut, o companie elenă a dezvoltat şi a conectat la reţeaua de electricitate un proiect fotovoltaic de 3 MW în Lechinţa (foto). Proiectul solar a fost realizat pentru investitori privaţi români, fiind utilizate panouri REC 250 şi invertoare Power One.

1 comentariu

  • dl deputat STELIAN DOLHA vrem usl si la Sieu-Odorhei,daca este posibil cit de repede nu mai mult de 3 luni….ca este mare VAI.. la noi…multumim.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS