Actualitate Economie

Învinsă de managementul integrat al deşeurilor, Urbana îşi caută de lucru în alte judeţe

Introducerea sistemului de management integrat al deşeurilor la nivel judeţean lasă fără o parte din obiectul muncii firma Urbana SA care a câştigat bani frumoşi din adunatul gunoaielor. Numai în prima jumătate a anului, compania a făcut profit de peste o sută de mii de lei. Acum este obligată să se orienteze spre alte judeţe şi să facă ceva în plus.

Potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti la care este listată, în semestrul întâi, Urbana a avut venituri de 4,8 milioane de lei şi a avut cheltuieli de 4,2 milioane de lei. Profitul brut realizat a fost de circa 672.000 de lei, iar cel net de peste 108.000 de lei. La 30 iunie 2014, Urbana avea 176 de salariaţi, cu 18 mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Întrucât domeniul în care activează societatea, respectiv salubritatea, se confruntă cu mari schimbări, compania a cerut acordul acţionarilor să-şi completeze lista domeniilor de competenţă şi cu activitate peisagistică.

„Deoarece în judeţul Bistriţa-Năsăud este implementat deja sistemul de management integrat al deşeurilor – şi cuprinde două din activităţile în care societatea a operat: colectare, transport, depozitare deşeuri şi exploatarea depozitului de deşeuri – , iar în urma licitaţiilor au fost desemnaţi alţi operatori, pentru a avea continuitate în domeniu vom participa la licitaţii în ţară. Deoarece am constatat că se solicită în cadrul licitaţiilor de salubrizare stradală şi întreţinerea spaţiilor verzi considerăm că trebuie să facem demersurile necesare pentru includerea acestor activităţi în actul constitutiv al societăţii”, se arată în motivarea transmisă acţionarilor.

De altfel, aceştia au fost de acord în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor cu modificarea transmisă la începutul acestei luni şi BVB.

SC Urbana SA este a fost înfiinţată prin preluarea activelor fostei secţii mixte I.J.G.C.L. Bistriţa, urmarea unui proces urmat de privatizare. Societatea îşi desfăşoară activitatea în baza licenţei A.N.R.S.C. nr. 551/11.10.2006 şi în baza Contractului de delegare de gestiune nr. 64/D/20.09.2005, încheiat cu Consiliul Local Bistriţa, completat cu Acte adiţionale, având încheiate contracte de prestări servicii de salubritate cu toţi producătorii de deşeuri de pe raza teritorial-administrativă a Municipiului Bistriţa.

Activitatea de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor, managementul staţiilor de transfer şi al centrelor de colectare din Bistriţa-Năsăud va începe efectiv de luni 15 septembrie, noul operator SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA, în asociere cu alte două firme, primind ordinul de începere a contractului. Este vorba de SC Brantner Servicii Ecologice SA şi SC Floricon Salub SRL. În consecinţă, contractele cu operatorii care prestau până acum serviciile de salubrizare, Urbana în cazul Bistriţei, vor fi reziliate.

3 comentarii

  • cica …….. < > > cum poate sa se privatizeze o societate prin preluarea activelor unei alte societati??????? si acolo s-au facut smecheriiiii…..

  • cica …….. SC Urbana SA este a fost înfiinţată prin preluarea activelor fostei secţii mixte I.J.G.C.L. Bistriţa, urmarea unui proces urmat de privatizare…. cum poate sa se privatizeze o societate prin preluarea activelor unei alte societati??????? si acolo s-au facut smecheriiiii…..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS