Politică

Ioan Deneș: Există șanse foarte mari să ne întâlnim cu ursul pe stradă

Senatorul PSD Ioan Deneș a avut o intervenție în plen la inițiativa legislativă privind modificarea Legii vânătorii, în sensul introducerii cotei de prevenție la vânarea ursului brun.

Ioan Deneș a spus:

”Această inițiativă legislativă a pornit sau a fost, a trebuit și a fost necesar să vină în plenul Parlamentului pentru că trăim în România o realitate pe care o știm cu toții, și anume: ursul brun a devenit un obișnuit al localităților noastre. Există șanse foarte mari să ne întâlnim cu el pe străzile din orașele în care locuim și unora dintre conaționali noștri chiar li s-a întâmplat acest lucru.

Și pentru că e important să știți de ce e nevoie sau de ce a fost nevoie de această inițiativă legislativă și de ce este nevoie să devină lege, am să vă spun trei lucruri care caracterizează această specie, și anume:

1. Ursul brun este un animal aflat în vârful lanțului trofic, singurul dușman pe care îl are este omul;

2. Este un animal teritorial, nu suportă semenii lui în jurul sau în teritoriul pe care l-a ocupat un exemplar mai puternic din specie;

Și

3. Este un animal oportunist. Atunci când consideră sau constată că face mai repede rost de mâncare, el revine în acea zonă.

Vreau să vă spun că în urmă cu o săptămână jumătate, în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud, localitate unde locuiesc, niciodată de 50 de ani de când stau în această localitate nu s-a întâmplat să aud că vreun urs a colindat vreo stradă a orașului sau în proxima vecinătate a orașului. Ei, acum o săptămână și jumătate s-a trimis un Ro-Alert că un urs brun, pe o stradă vecină, se plimba nestingherit. Vreau să vă spun că, în urmă cu câteva ore, pe acea stradă, o mamă, vecină de-a mea, și-a plimbat copilul și n-a știut cum să răspundă la faptul că putea să se întâlnească cu acest urs dacă plimbarea cu copilul era mai târziu decât a făcut-o în perioada respectivă.

În urmă cu trei săptămâni, tot așa, un exemplar de urs s-a plimbat prin străzile din municipiul Bistrița și dumneavoastră știți foarte bine multe localități din țară unde se întâmplă aceste lucruri. Drept urmare, eu cred că această inițiativă legislativă este o necesitate, dar este doar un prim pas în reglementarea acestei realități pe care noi o avem în România. În concluzie, Grupul PSD va vota pentru această inițiativă legislativă”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS