Politică

Senatorul Ovidiu Florean s-a înscris în AUR

Senatorul Ovidiu Florean a părăsit formațiunea condusă de Ludovic Orban și s-a înscris în Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR). Este al treilea partid în care activează în acest mandat după PNL și Forța Dreptei.

Ovidiu Florean (54 de ani) a ajuns senator pe listele PNL. În octombrie 2021, el anunța în plenul Senatului că și-a depus demisia din grupul parlamentar PNL, rămânând senator neafiliat.

”Motivul demisiei mele îl reprezintă atitudinea majorităţii colegilor mei care, prin obedienţă faţă de preşedintele Iohannis, au girat dezastrul sanitar, cel economic şi criza politică (…). Domnul preşedinte Iohannis l-a sprijinit, mult prea mult, nejustificat, într-un mod pătimaş şi de neînţeles pe domnul Cîţu. Această atitudine a dus la destrămarea coaliţiei, la căderea Guvernului şi a amplificat criza economică şi pe cea sanitară”, a declarat atunci Ovidiu Florean.

În opinia sa exprimată atunci, „autoritatea şi imaginea lui Florin Cîţu sunt compromise ireversibil”: „În perioade de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor. La noi a fost sacrificat poporul pentru un amărât de capital de imagine. Domnii Iohannis şi Cîţu au subestimat electoratul ajungând acum la cote de încredere incredibil de mici”.

Ovidiu Florean s-a alăturat Partidului Forța Dreptei, condus de Ludovic Orban.

În cursul zilei de luni, el a părăsit formațiunea și a semnat adeziunea la AUR.

”Săptămâna viitoare mă voi afilia grupului de senatori AUR. E opțiunea politică cea mai bună pentru România, pentru județul nostru și pentru mine personal”, a transmis Ovidiu Florean care, începând de luna trecută, distribuie pe pagina sa de Facebook diverse mesaje ale AUR.

37 comentarii

 • Ovidiu Florean nu ține cu dinții să mai prindă un mandat, el vrea să ajute județul țara, oamenii, planeta și numai din Parlament poate s-o facă. Pentru asta să-și pună verigă în nas și cercei în urechi dacă trebuie, numai să fie din aur, iar noi să spunem ca boarii de pe Valea Someșului din vremea copilăriei noastre: Hide, Florene!

  94
  13
  • …totul pentru ciolan!
   Ei nu au nici o treaba cu noi!
   El crede ca daca va fi ales inseamna ca e reusit in viata….hai sictir politica de rahat!

   84
   5
 • Motivul demisiei din PNL – astfel cum este redat mai sus – este unul deplin justificat, după opinia mea.Este o dovadă de independență și verticalitate față de derapajele puterii de atunci.

  14
  84
 • Că vine și-o vreme în care
  Boașele cad între picioare.
  Femeile-ți zic: Slăbănogul,
  Unde ți-a plecat – inorogul?
  E la păscut? Prin ce parte?
  Departe? – Foarte departe!
  Urmează – apoi — diatriba:
  Uite, s-a uscat cum îi hriba.
  Uite, s-a tuns până la piele
  Ca Moromete! Ca Mălăele!

  43
  12
  • Aici era locul tău Florene! Faci orice pentru funcții! În sfârțit după atâtea căutări te-ai găsit și te-ai nimerit în locul potrivit. Băi, lipsiți de caracter și moralitate puteți fi! Azi sunteți aici, iar mâine, dincolo! totul pentru propriul vostru confort și interes. Vă faceți frați și cu diavolul, chiar dacă dăunăzi l-ați înjurat, doar pentru a vă fi bine și pentru a mai obține nițcaiva putere și funcții! Bravo, Florene! În sfârșit ai nimerit în troaca violenței, urii, demagogiei și circului absolut! Mai bine rămâneai în penalău, erai măcar în marea familie fsnistă, unde dacă nu curgea picura! Ai sărit din lac în puț, ambele înțesate cu rahat „frumos” mirositor!

   61
   8
 • Ce bine ne distrăăăm! Adevărul că avea față. Florene, mi-ai făcut ziua. Hi, hi, hi, ha, ha, ha! Sughițuri 🙂 Următoarea stație va fi la Răducu în poartă cu pălăria în mână așteptând să te invite înăuntru la o cafea. Hi, hi, hi! Mare om, mare caracter!

  81
  7
 • E foarte bine că s-a înscris într-un partid ca lumea, cum spune el, opțiune politică optimă. Omul a spus că nu a stat în PNL fiindcă au făcut alianța cu PSD. Forța dreptei se aliază acum cu USR( după ce și-au dat în cap la guvernare) și cu PMP, un partid de 2% din electoratul lui Băse. AUR va câștiga alegerile în 2024, iar cu Florean acolo, va avea rezultate incredibile. Ăsta-i singurul bărbat adevărat din politica BN. Trece peste adversarii politici ca buldozerul. O să vedeți.

  14
  83
  • Las-o Florene balta! Intelegem disperarea, vin alegerile si un loc caldut bine platit nu strica, dar justificarile tale sunt patetice!!

   56
   8
  • Du-te băi trotinetă si fumează alea 3 grame.Drogalăii e bine să aibă drept de vot? Ku rk ubeule

   2
   2
 • HAUR e alegerea perfectă pentru nivelul intelectual al lui Florean, acolo sunt numai „personalități” ca el, o să fie în mediul lui. Îi urez MULT SUCCES!

  82
  8
 • Nimic nou sub soarele mocirlei (politichiei) românești. Un fost gardian public prins cu mâna-n banii instituției, dat afară de Radu Moldovan, ajunge consilier județean pus pe listă de Olteanu, apoi înfipt tocmai în fruntea listei la Senat de către Orban, fără acordul organizației județene. Ca tacâmul să fie complet, mușcă mâna care l-a hrănit și ajunge în HAUR. Sigur cu această mișcare face un mare deserviciu partidului care totuși părea altfel, doar părea…
  PĂREREA MEA!

  71
  6
  • Dacă încă n-ai aflat, Nea Ion, îți spun eu: Ovidiu Florean a câștigat toate procesele cu Radu Moldovan. Eu dau crezare justiției nu unui hater anonim cum ești tu.

   11
   52
  • Nea Ion, părea altfel?!… Serios? Altfel cum! De toată groaza??? Pe matale te-o fi impresionat semeon? Șoșoaica? Târziu? Larvic? trist! Chiar credeai că e altfel și a venit acest monstru sacru al politichiei dâmbovițene și te-o determinat să nu mai vezi calitatea găștii ultras a semeonului, șăf de galerie și fin agitator. Îmi pare rău pentru dumneata domnule Ion. se mai întâmplă să ai dezamăgiri în viață…. În rest, pentru Florean, cine se aseamănă, se adună! gloata haur: vine, vine, calcă totul în picioare! În sfârșit cineva ne va uni cu muma rusie și îl va aduce pe răsputin în vizită pe la noi! Așa popor, așa lichele conducătoare: violente, analfabete, populiste și mari patrihoațe!

   27
   8
  • Nu prea obișnuiesc să intru în polemică cu cei care comentează, dau și eu un like, sau dis-like, după cum cred, dar respect părerea fiecăruia, chiar dacă nu sunt de acord cu ea. Acum fac o excepție:
   @ Mircea Domide, care cred eu că-i Florean însăși. Eu nu-i cred pe speciali dumnezei și toate deciziile lor sfinte. Aici nu era vorba de chiloțereala dintre Radu Moldovan și florean, ci despre comportamentul celui din urmă cât a fost gardian șef.
   @ion-el. Eu spuneam că părea AUR, altfel. Până una-alta, nu bădăranii ăștia ne-au adus în situația în care suntem, ci ,,dottorii, academicienii, precum iliescu, băsescu, johăniță et comp. În rest fiecare cu simpatia lui, cu mențiunea că nu există gașcă ( partid) în România, în care să nu găsim infiltrați securiști, mai nou sereiști și alți pupincuriști. Cu cât gașca e mai mare, cu atât mai mulți. No numa zîc.

   31
   6
  • Nea Caisă, nu-l cunoști pe senator dar postezi una-ntr-una. Tu înafară de a debita inepții sub anonimat mai ai vreo preocupare în viața asta? Toată ziua ești pe Timponline și delirezi ca un papagal care se repetă. Nu ești în stare să scrii ceva util, ești un troll pesedist de 2 bani. Dacă ăsta-i scopul și misiunea ta în viață, ești de compătimit, mă Depresie.

   3
   2
 • Ar fi interesantă o finală Turc-Florean la primăria Bistrița. Cred că Turc ar lua sub 10%. Ar avea și Bistrița PRIMAR, în sfârșit, după 35 de ani de la Revoluție. Până acuma n-a avut, din păcate.

  11
  65
 • Nea Ioane, ești analfabet rău sau ești ungur. „Florean însăși”, cum spui tu, demonstrează treaba asta. Nu mai posta că te dai de gol.

  9
  20
 • Asta era ceacanaul, nu????
  Parca e senatorul ceacanaul așa îi zice, vrea și el loc caldut, nu e de ocărât vrea și el bani și să frece menta

  23
  5
  • Ceacanăul e de la PSD, Zăpârțane. Ceacanăii nu au școală, dar nu n-ai de unde ști. Florean are școală cât tot neamul tău la un loc… deînmulțit cu 10🙂.

   10
   38
 • Nea The pârțane, de ce socotești necesar să te vadă ori audă lumea ? Crezi că ai ceva de spus ? Ori ”numa așă” , să te afli în treabă, ca mulți alți analfabeți funcțional (nu ”funcționali”, cum cred ei că li se zice)!

  9
  6
 • Țuțării rosii si galbeni au intrat in sevraj.La anul vă luați convoiul de neamuri si amante de prin instituții și la muncă tovarăsi.Așa Ceacănău cum e o sa va spulbere .

  8
  14
 • Să recapitulăm: domnul Florean a fost ales în 2020 pe lista PNL, a trecut la Forța Dreptei și acum la AUR, deci 3 partide în 3 ani – frumoasă performanță, poate e chiar un record.
  Întrebări pentru toți domnii/doamnele parlamentari:
  1. E normal ca legea să permită să treci de la un partid la altul fără a pierde mandatul?
  2. E normal ca legea să permită ca o formațiune politică care nu a participat la alegeri (Forța Dreptei) să fie reprezentată în parlament?
  3. E normal ca legea să permită ca un partid (AUR) care nu a obținut în județul nostru (pe baza voturilor din 2020) un mandat de parlamentar să aibă acum un senator?
  Răspunsul este evident și e același la toate cele 3 întrebări. Acest răspuns e una dintre cauzele pentru care am fost și vom fi din ce în ce mai puțini la urne.

  21
  6
  • Măi Pop Ioan, ar trebui să pui întrebările celor care guvernează, deci PSD PNL pentru că doar ei fac legi și doar ei pot schimba legi acum. Logic și moral vorbind e normal ca domnul Florean să părăsească PNL dacă PNL s-a cununat cu PSD.
   E normal să fie „membru fondator Forța Dreptei”( deci nu membru de partid cu adeziune adică nu se pune la număr ca partidul cu nr 2) dacă e prieten cu Orban și vrea să-l ajute. E normal ca domnul Florean să fie acum în AUR dacă dânsul are convingerea că e singura alternativă corectă pentru România. E normal tot ce se întâmplă în România pentru că așa se întâmplă și în Germania, Franța sau SUA. Nu inventăm noi capitalismul, l-au inventat alții. Dacă nu-ți convine măi Pop Ioan, intră tu în politică și schimbă ce nu ți se pare normal, sau emigrează în China, sau ține-ți gura pentru că nu pricepi pe ce lume trăiești. Așa e normal, filozofule. Puteai rămâne filozof, dacă tăceai.

   6
   21
 • Mulțumesc filizofule! Fiind așa deștept luminează-ne, încearcă să răspunzi și la următoarea întrebare: De ce primarul își pierde funcția dacă în timpul mandatului migrează la alt partid?
  P.S. Ai auzit de votul uninominal?

  9
  3
  • Domnule Pop Ioan, da-ți timpul înapoi, puneți mâna pe carte, faceți un liceu ca lumea la Bistrița, faceți o facultate ca lumea la Cluj și vă veți lumina singur. Nu va fi nevoie să tot puneți întrebări de grădiniță ca să vă luminez eu.

   4
   10
 • Conform legislației actuale senatorul Ovidiu Florean se poate plimba pe la toate partidele. Nu are nicio relevanță dacă a avut sau nu inițiative legislative. „Cuiul lui Pepelea” este pe ce listă se va găsi la alegerile din 2024 și voturile valabil exprimate pentru formațiunea respectivă condiționată de 5% pragul electoral.

 • Să fie pe lista unui partid, pe un loc eligibil (1-2) la nivel de județ, care are șanse să treacă pragul electoral. Pe surse, donație de până la 1 mil. de euro. „ Are balta pește”. Cetățenii votează o listă de nume, „Vrei nu vrei, bea Grigore, agheazmă”. Formațiunea de mai sus are mari șanse să trimită 2 oameni de la noi în Parlament. PSDNL se salvează la anul cu recalcularea pensiilor chiar în pripa alegerilor. Votul este emoțional iar românul este imprevizibil. După europarlamentarele din 9 iunie vor curge și mai abitir promisiunile pentru recucerirea redutelor pierdute. Și apoi, „Să vii, s-o vezi”!

  5
  1
  • Gavrilă, ești mortal cu milionul tău de euro. Se depune la mandatarul financiar al partidului suma stabilita prin lege( in 2020 a fost 133.000) de lei si de acolo se plateste toata campania. Dupa campanie Autoritatea Electorala Permanenta( un fel de Curte de Conturi a partidelor) verifica cum s-au cheltuit banii si candidatii primesc toti banii inapoi. Deci de la 133.000 de lei( pe care ii primesti inapoi) tu ai ajuns la 1milion de euro șpagă( pe care n-o primesti inapoi🤣). Îți dai seama cât poți abera?

   1
   5
 • Tu nu știi nici să cauți, ar fi culmea să găsești. După cât ești de curioasă pariez că ești femeie. Mai insistă și vei afla, madam Vasilica.

  2
  10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.