Politică

Ioan Deneș: Se creează cadrul legal pentru modernizarea drumurilor forestiere

În Senat a fost dezbătută și adoptată o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Senatorul PSD Ioan Deneș a spus în plen că această lege creează cadrul legal pentru modernizarea drumurilor forestiere:

”Legea nr. 192 nu se modifică și destinația drumurilor forestiere, cine și ce e voie să circule pe aceste drumuri forestiere, rămâne în continuare. Modificarea sau sensul modificării este posibilitatea unităților administrativ-teritoriale locale, județene sau persoane fizice sau juridice să poată să se creeze cadrul legal pentru modernizarea acestor drumuri forestiere.

Sunt locații, obiective turistice la care ajungeam extrem de greu, pe un drum forestier, pentru că nu era modernizat. Prin această inițiativă se creează posibilitatea acestor unități administrativ-teritoriale, așa cum vă spuneam, să fie preluate și să se acceseze fonduri pentru modernizarea drumurilor forestiere. Subliniez, rămân în continuare în vigoare prevederile Legii nr. 192 – ce și cine are voie să aibă acces pe aceste drumuri forestiere.

Însă problema care rămâne în continuare, și aici mă adresez Ministerului Mediului, rămâne lipsa de modernizare a drumurilor forestiere în ansamblul lor în România. Și aici amintesc următoarea statistică: în România avem 6,5 metri liniari de drumuri forestiere la hectarul de fond forestier, pe când media în Uniunea Europeană este între 25 și 40 de metri liniari pe hectar. Aceste drumuri accesibilizează fondul forestier, deci, drept urmare, trebuie să se gândească foarte bine Ministerul Mediului ce bani se alocă pentru a reuși să ajungem și noi la media europeană”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.