Politică Social

Ioan Oltean: Dorm liniştit, n-am nici vise

Secretarul general al PDL a afirmat că nu are niciun fel de emoţie privind rezultatul alegerilor în judeţul Bistriţa-Năsăud.

”Nu avem niciun fel de emoţie în ceea ce priveşte campania electorală şi rezultatele la alegerile din judeţul Bistriţa-Năsăud. Personal dorm liniştit, în ceea ce priveşte judeţul nostru, aş vrea să fiu foarte precis. Am nelinişti în privinţa altor judeţe, dar în ce priveşte judeţul Bistriţa-Năsăud dorm liniştit, n-am nici vise, nici alte gânduri, sunt convins că lucrurile vor curge într-o direcţie normală. Am făcut în acest judeţ mai multe lucruri decât s-au făcut între 1990 şi 2008, cred în responsabilitatea şi buna credinţă a oamenilor acestui judeţ, nu cred că pot fi păcăliţi şi înşelaţi. Fapta e faptă, ea nu poate fi decât apreciată. Vom fi prezenţi în continuare în teritoriu, să veghem ca investiţiile să se deruleze aşa cum a fost stabilit”, a spus Oltean.

Ioan Oltean a afirmat că este conţtient de faptul că imaginea PDL este, în multe privinţe, neatractivă. ”În plan judeţean, continuăm lucrările, judeţul este un adevărat şantier, nu există comună în care să nu fie cel puţin un proiect în plină desfăşurare. În plan politic, suntem preocupaţi de a ne menţine şi consolida imaginea în rândul electoratului, ştim cu toţii că nu este o imagine care să ne lase să dormim liniştiţi, imaginea noastră este în multe privinţe neatractivă. Credem că această neatractivitate nu are justificările cele mai profunde, vom încerca să demolăm orice fel de dezinformare, orice critic nejustificată la adresa guvernării şi la adresa noastră, astfel încât populaţia să cunoască exact ce s-a făcut în ţară şi la nivelul judeţului, pentru ca atunci când va veni vremea să ne judece, să ne judece corect, după faptele noastre, nu după minciunile unora sau altora”, a comentat el.

Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că există o anumită susţinere a primarilor PDL, poate mai evidentă, dar aceasta nu este discriminatorie.

Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii pentru a contracara acuzaţiile aduse de opoziţie privind alocarea discreţionară a resurselor financiare.

„Ne întâlnim zilnic cu imputaţii ale puterii în ce priveşte alocarea resurselor financiare. Judeţul Bistriţa-Năsăud vine să contrazică total aceste afirmaţii nesăbuite ale unor oameni nesăbuiţi fiindcă numai nişte oameni nesăbuiţi pot să facă astfel de afirmaţii”, a spus Oltean.

El a declarat că, în judeţul Bistriţa-Năsăud se fac lucrări de anvergură peste tot, în comune cu primari liberali, cu primari PSD, cu primari PDL.

„S-au asfaltat zone de interes judeţean. Colibiţa, de exemplu, nu este o zonă a unui partid sau altul, ci o zonă de interes judeţean. DJ 151 (aflat în proces de reabilitare –n.r) trece printr-o parte a judeţului, dacă ne referim după culoarea partidelor, roşie. Dar astfaltul nu e roşu, ci are culoarea asfaltului, dar e făcut într-o zonă cu preponderenţă primari PSD”, a spus Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a mai dat ca exemplu şi municipiul Bistriţa, condus de Ovidiu Creţu (PSD), pe care susţine că l-a sprijinit să acceseze „milioane de euro” de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Municipiul Bistriţa a beneficiat şi beneficiază de milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării, pe proiecte care vizează interesul general al acestei comunităţi. Nu demult s-au semnat contracte de 4 milioane de euro. Se semnează de 10 milioane de euro, contracte care ar putea să nu se semneze dacă pe mine mă chema R.M. (Radu Moldovan) şi nu I.O”, a declarat Ioan Oltean.

El a recunoscut că primarii PDL sunt susţinuţi mai mult decât ceilalţi, dar că această susţinere nu e discriminatorie.

„Niciodată nu am făcut o discriminare cum a făcut-o PSD. Există o anumită susţinere a primarilor noştri, poate mai evidentă, dar nu este discriminatorie. Dacă noi am susţinut şi dacă aceste proiecte s-au semnat nu vreau să vă spun cine are rolul principal fiindcă e mai puţin important acest lucru”, a spus el.

Ioan Oltean a mai ţinut să sublinieze că are o relaţie foarte bună cu primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

„Eu vreau să subliniez la modul foarte serios excelenta relaţie între între primarul Ovidiu Creţu şi deputatul Ioan Oltean. Colaborăm. De câte ori primarul Ovidiu Creţu m-a sunat şi m-a rugat într-o anumită chestiune, am spus OK, hai să facem”, a declarat el.

În ciuda acestei situaţii, Oltean a declarat că PDL vrea, în continuare, să recâştige Primăria Bistriţa.

1 comentariu

  • somn usor domnu oltean. nici noi nu mai avem vise… nici cu pdl nici cu usl. poate singutul meu vis e sa va vad pe voi politicienii cu visele si vietile spulberate. cand v-am vazut smiorcaindu-va la tv, in episodul cu andreica, a fost „de vis”. a’ propos… se spune ca oamenii cu cat sunt mai inteligenti, cu atat au activitate onirica mai intensa. (dati pe google cum v-a spus marinaru’). hai gata, ca e injositor sa discut cu dvs.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.