Actualitate

Ioan Peteleu: De ce plătesc firmele din Bistrița cele mai mari impozite pe clădirile nerezidențiale?

Cu un primar obtuz care face administrație prin interpretarea după propria-i voință a legilor țării, nu este de mirare că firmele (persoanele juridice) din Bistrița plătesc cea mai mare cotă asupra valorii impozabile a clădirilor nerezidențiale, adică 1,3%. În timp ce codul fiscal permite autorităților deliberative (consiliilor locale) să stabilească cota de impozit/taxă pe clădiri între 0,2% și 1,3%, la Bistrița, primarul Crețu împreună cu majoritatea confortabilă formată din PSD-ALDE-PER-UDMR taxează la maxim tocmai pe cei care își riscă propriile capitaluri pentru a face afaceri în acest oraș, pe cei care printr-un management competitiv și muncă asiduă reușesc să creeze locuri de muncă și să contribuie atât la bugetul local cât și la bugetul de stat”, spune consilierul municipal PNL Ioan Peteleu.

El a adăugat: ”În ședința Consiliului Local de ieri, 17.11.2016, grupul de consilieri locali ai PNL a propus diminuarea acestei cote la 0,5% pentru anul 2017, așa cum de fapt a propus și pentru 2016. Bineînțeles că propunerea PNL a fost respinsă de majoritatea PSD-ALDE-PER-UDMR fără nici un argument. Este cu atât mai regretabil că o astfel de propunere nu a trecut ținând cont de faptul că administrația Crețu nu este în stare să cheltuie bugetul aprobat, în fiecare an rămânând bani necheltuiți”.

”Atâta timp cât la nivel național PSD-ul vine cu propuneri pentru eliminarea a 102 taxe iar la nivel local același partid (și nu numai) face ureche șută la propunerile de diminuare a unor taxe precum cea pe clădirile nerezidențiale ale persoanelor juridice, în mod evident în cazul PSD, atât la nivel național cât și la nivel local, este vorba de populism și demagogie”, a menționat Ioan Peteleu.

5 comentarii

 • la cluj taxa e 1% dar acolo firmele sunt mult mai puternice si oportunitatile sunt multe.
  la bistrita trebuia sa fie minim (0,2%) tocmai pentru a atrage investitori.
  e adevarat ca socialistii nu judeca in termeni economici de aceea nu trebuie votati.

 • Grupul asta de looseri in numele caruia vorbeste Peteleu a fost exact cel care a impus taxa anul trecut prin votul defectorilor: trei la numar daca-mi aduc aminte. Ultimul, care a si dat lovitura decisiva fiind eternul Moldovan. Anul asta, si in urmatorii patru, dupa prestatia lamentabila a liberalilor din campania electorala, PSD-ul isi poate stabili singur taxele cum vrea avand singur majoritatea necesara. Domnul consilier poate sa arunce cu rahat in ventilator cat doreste. Realitatea e ca majoritatea confortabila a asigurat-o PSD-ului, atunci cand avea nevoie de ea, exact PNL-ul. Si n-ar trebui sa uite ca urmare a majoritatii confortabile PSD-PNL din 2012 a ajuns si dumnealui politician si viceprimar. Pe vremea aceea Peteleu ne scotea la referendum pentru centura Bistritei si vota toate nazbatiile propuse de Cretu. Nu tin minte sa fi auzit de Peteleu inainte sa-l bage in consiliu Cretu si sa-l unga mana lui stanga in primarie. Ca dreapta, era Avram. Asa ca, vorbeste ciob de oala sparta, in dodii politice electorale.

 • Pana mai ieri Crețu nici nu trebuia sa se spele în spate ca aveai grija sa lingi și acum scuipi! Extraordinar caracter domnule Peteleu! Sa știi ca ești și foarte credibil tu și cu tot PNL-ul!

 • Proiectul de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale datorate de persoane fizice si juridice din municipiul Bistrita in anul 2017, s-a aflat pe ordinea de zi in sedinta din 17.11.2016 PE POZITIA NR 16.
  In concluzie se poate verifica ca a trecut cu 13 voturi , proiectul neavand nevoie decat de 11 voturi, dupa cum urmeaza : 10 voturi psd, deoarece un consilier psd a lipsit de la sedinta , 2 voturi alde si un vot udmr, in total 13 voturi daca analizam matematic problema.
  Insa domnul Peteleu vorbeste in articol ca acest proiect a trecut cu sprijinul consilierilor ecologisti, ceea ce nu este adevarat, deoarece daca votau si ecologistii trebuiau sa fie 15 voturi.
  Matematica este o stiinta mult prea grea pt consilierul liberal care cu tupeu de infractor face campanie politica in timpul sedintelor de consiliu.
  Judacati voi, de ce il acuzam pe stimabilu’ consilier : DE PROSTIE SAU DE MINCIUNA.
  Cred ca si una si alta.

 • Postacii ROSII de serviciu ai PSD nu mai stiu cu ce sa atace iar in lipsa de argumente arunca cu rahat in stanga si-n dreapta asa cum au fost invatati de Ponta si Dragnea. Doar ca, nu-i duce mintea sa faca calcule si sa-si de-a seama ca bugetul Bistritei e sustinut de firmele mici si nu de cele mari, ca urmare aceste ar trebui ajutate si nu sacrificate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.