Actualitate Recomandări

Deputatul Ionuț Simionca cere Guvernului deblocarea subvențiilor în agricultură

Deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud, i-a propus ministrului Agriculturii o soluție care poate să deblocheze plățile subvențiilor directe pentru agricultori, în contextul în care APIA a suspendat depunerea cererilor unice de plată pentru fermieri. Mai precis, acesta cere înlocuirea cererii unice de plată, pe care fiecare fermier trebuie să o depună anual la APIA, cu o declarație pe proprie răspundere a fermierului.

”Criza generată de pandemia Covid-19 a obligat cele mai multe instituții publice să se debirocratizeze și să se digitalizeze. Statul trebuie să rezolve problemelor stringente ale cetățenilor și, în același timp, trebuie să își protejeze funcționarii în fața riscului de răspândire a coronavirusului. În acest context, vă propun o procedură care poate să deblocheze plățile subvențiilor directe pentru agricultori, în contextul în care APIA a suspendat depunerea cererilor unice de plată pentru fermieri. Mai precis, vă rog să fiți de acord cu înlocuirea cererii unice de plată, pe care fiecare fermier trebuie să o depună anual la APIA, cu o declarație pe proprie răspundere a fermierului”, explică Ionuț Simionca într-o scrisoare adresată ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

Astfel, fermierul poate declara: că se găsește în aceeași situația ca anul trecut – dacă efectivele de animale și/sau parcelele și culturile nu s-au schimbat în raport cu anul precedent; sau că, față de anul trecut, au survenit modificări ale efectivelor de animale și/sau ale parcelelor și culturilor raportate în anul precedent, cu menționarea schimbărilor.

”În perioada crizei epidemiologice, aceste declarații ar putea fi colectate chiar de primării, urmând ca primăriile să le expedieze ulterior la APIA, iar plățile să se facă în conformitate cu aceste declarații. Propunerea mea are în vedere nevoia de a continua acordarea subvențiilor agricole directe și pe perioada crizei, iar când spun acest lucru nu mă gândesc doar la fermieri-beneficiari direcți, ci și la populația României care are mare nevoie, și în această perioadă, de hrană”, a declarat deputatul PMP Ionuț Simionca.

11 comentarii

 • Ionuț Simionca trebuie si zilieri si cei care au muncit la negru sa aiba un venit in zilele astea .

  In SUA unde ai trait Bernie Sanders- cu sanse mari se ajunga presedinte propune $2000 pentru fiecare american pe luna

 • Cineva se gandeste si la bietii oameni care lucreaza in agricultura. Cu siguranta agricultura va fi pargia de salvare a economiei dupa trecerea pandemiei si a crizei economice.
  Doamne ajuta sa fim bine cu totii. Multumim pentru sustinerea noastra, a fermierilor

 • Ionuțe, ai o bere și un pahar de lapte de la vaca ce paște tăpșanul finanțat din subvenția agricolă. De astfel de oameni are nevoie această țară, ești o lumină pe timp de întuneric! Un luceafăr pe timp de noapte! Un val de liniște, în perioada grelelor stihii! O cărărușă netedă, în noianul de hârtoape! Un neuron zglobiu, călare pe un porc rânced! Un geniu în lumea celor ce nu cuvântă! Un zeu între muritori! Bravooooooooooooooooo, Ionuțe strateg!!!

 • Keep calm and beat your coasa!!!! Doneaza banii castigati ca deputat nevotat pentru aceasta criza!!!! Se catiga mai bine decat in america fiind parazit???

 • Cati din cei ce comentati santeti agricultori,santeti de la bloc taeti p..a in loc de porc.Pai dnl deputat vrea sa ne ajute iar voi golani faceti misto.Ideia e foarte buna numai ca va veti pali de un zid birocratic,salarile la APIA sunt f mari,majoritatea salariatilor sunt pupile ale politrucilor.In rest dragi bitriteni,nu cumva sa alegeti pe baiatul asta,alegeti alt dobitoc sa va schimbe in mandatul urmator,struti si veveritele,cu ursi polari si jderi,iar marul cu o castana cu tepi,ca teapa ati luat de cand va stiu,in rest dnle Simionca va doresc succes in alegeri si de la noi aveti 6 voturi.

  • Vasile, ce vrea deputatul azi , exact acelasi lucru eu i l-am cerut lui Cioloș acum catva ani , cand era prim ministru si a doua oară cand a înființat platforma Romania100 (azi partidul +)
   Lucram singur peste 3ha de livada si ma saturasem sa pierd vremea la usa primariei pentru tot felul de adeverinte , iar la Apia sa razim zidurile pana mi-a veni rândul sa intru la “doamna”.
   Nu s-a întâmplat nimic ! Probabil din cauza ca putina dreptate are cel ce râde de “ răspunderea la romani “ .
   Am renunțat la subvenție numai ca sa scap de batjocura la care eram supus de stat .
   N-am sărăcit ,asa cum nici subvenția nu m-a îmbogățit , dar sunt bucuros ca sunt liber sa lucrez printre pomi .
   Ceea ce in vremurile astea , trebuie sa recunoști ca nu-i putin lucru !

 • Las ca vin ei, baietii astia de la bloc, la toamna,sa se roage de tarani sa le dea mancare….Agricultura va fi de baza in Romania In anii ce urmeaza, pentru ca importurile se vor sista, tarile de unde importam acum aproape tot ,nu o sa mai aiba productie de export.Haterii daca vor sa faca politica sa se inscrie in partide,in care vor ei,nu conteaza….doar sa se implice ,ca degeaba stam si punem comentarii la articole de ziar….

 • Un neam de prosti si inculti! Asa sunt toti care doar comenteaza fara sa faca nimic!
  Cati dintre cei care ati postat lucrati in agricultura? Voi astia de la oras, de la bloc , habar nu aveti cat se munceste pt cativa lei
  Sa va fie rusine!
  Cât despre initiatiava deputatului, consider ca e oportuna pt aceste momente, macar acest om incearca sa daca ceva bun…..dar de ce sa apreciem cand putem sa aruncam doar cu cuvinte

 • Subvențiile vin de la UE! Dar uni dintre dumneavoastră dezinformați intr-un fel de nedescris, aveți atâta răutatea ca ma mir ca va mai rabdă pământul! Sa văd eu ce mâncați cand se blochează importurile si când se termina stocurile! O sa ajungeți sa Spune-ți ca a fost o propunere buna!Acum va bateți joc de cei care va produc mancarea, sa văd ce o sa faceți când nu o sa mai aveți mâncare! Niște PSD-Isti ipocriți!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS