Politică

Ionuț Simionca, PMP: Cum rămâne cu pensiile speciale? Nu vă mai crede nimeni!

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, secretar general al partidului, spune că PSD și PNL au știut de la început că legea privind eliminarea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituțională.

”Domnilor PSD-iști și PNL-iști, cum rămâne cu pensiile speciale? După decizia CCR prin care legea voastră de eliminare a pensiilor speciale a fost declarată neconstituțională, v-ați făcut mici, ați dispărut în peisaj, v-ați ascuns.

Ați știut de la bun început că promovați o lege strâmbă, care nu va trece de controlul de constituționalitate, dar i-ați indus în eroare pe români. Mai mult, acum vreți să puneți biruri mai mari pe firmele românești pentru a plăti, în continuare, pensii speciale.

Să le fie rușine parlamentarilor care i-au mințit pe români! De la parlamentarii bistrițeni din PSD și PNL aveam pretenția să fie onești, mai ales că ardelenii sunt cunoscuți drept oameni de onoare, de cuvânt. Ne-ați înșelat și acum v-ați pitit. Sunteți ipocriți și pasați responsabilitatea și vina de la unu la altul, nu vă mai crede nimeni! Dați-vă demisia și plecați toți acasă, ne-am săturat de badjocura voastră. Să vă fie rușine!”, a postat pe Facebook Ionuț Simionca.

9 comentarii

 • Șpețialii😃😃
  Intratât sunt de „speciali” încât au capacitatea de a urina fără să scape un strop pe lângă ceea ce noi ceilalți niciodată nu vom reuși….
  Niște slăbănogi sunt cu toții!!!

  7
  9
 • Bugetarii îndeamnă tinerii să iasă din nou la proteste : ,,Poate ne dublează Parlamentul salariile!”

  7
  1
 • Nici pe tine nu te mai crede nimeni tovarășe Simionca. Degeaba dai din mâini. Degeaba arunci cu vorbe care ți se potrivesc și ție:
  „Să le fie rușine parlamentarilor care i-au mințit pe români!.. Ne-ați înșelat și acum v-ați pitit…”
  Ai mințit că ești împotriva pesedeului și acum te-ai pitit confortabil în curtea baronului roșu și tragi foloase. De abia aștept să te văd șef la USR-u. Altă comicărie cu viceprimarul Stan. Să te ții apoi „opoziție” la coaliția pesede-penele din poziția amantei: în pat cu dușmanul.
  Apropo, „badjocura” o socotim acum ca o greșeală de scriere. Doar de data asta. Deși t și d nu sunt chiar una lângă alta pe tastatură.

  24
 • Baiul e în altă parte. Dupa cum era previzibil, prin decizia de neconstituţionalitate a legii privind eliminarea pensiilor speciale si trecerea lor pe contributivitate, Curtea Constituţională a României (CCR), acest „cimitir al elefantilor” a demonstrat încă odată că este o institutie puternic politizată care prin actiuni anacronice a sabotat constant toate încercările de modernizare a societătii românesti. Asadar, „specialii României” își conservă privilegiile și îi vor sfida în continuare pe românii obișnuiți care, după o viață de muncă si contributii pentru asigurari sociale (pensie), au niste pensii de mizerie.
  Pe de altă parte, duplicitatea coalitiei de guvernare PSD-PNL este evidentă când se pronuntă categoric pentru eliminarea pensiilor speciale, fără să facă acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor care au fost introduse prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă în anul 2019. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea legii in parlament.
  Asadar, proiectul de lege care se referă la pensiile speciale ale magistraţilor, militarilor, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari, personalului curţii de conturi, aeronautic, se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia CCR din 2 august, 2023. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, săptămâna viitoare, va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR, prilej cu care ar trebui eliminate inclusiv pensiile speciale pentru alesii locali.

  13
 • Fa bine spus d le Raduunde mai pui că ordonanța austetitatii n are nimic în comun cu politicienii care nu renunță la nimic din privilegiile lor,:indemnizații generoase, sedii asigurate, mașini și tot ce înseamnă beneficii asigurate din fondurile publice.
  Da, asta cu consilieri personali niciunul nici la administrația publică centrala nici la locala.Aceștia nu sunt altceva decât lipitorile de afișe, neamuri, nepoți, pile.
  Ai administrator public, ar trebui și posturile de viceprimari și vicepreședinți desființate, funcții politice care n au nimic cu administratia dar încasează 50,% din câte știu bani pe proiecte europene fara să facă nimic, nici o răspundere.
  No baiatule Simionca când o să veniți cu soluții în ce vă privește și pe voi politicul atunci mai dați comunicate.

  10
  • Ionuțe nici pe tine nu te mai crede nimeni!!! Orice doar să mai ajungi 4 ani la ciolan. O sa te vedem într-o alianță de aur după alegeri?

 • Daca romanii ar fi ca Grecii si Francezii sa se adune pentru dreptate si principii nici CCR-ul nu ar mai sustine cu zel specialii acestei tari. Insa suntem un neam de mamaliga si nu ne ramane decat sa fim batjocoriti.
  Chiar ca ne meritam soarta !

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS