Politică

Ionuț Simionca: PMP nu mai acordă sprijin politic actualei conduceri a CJ

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, secretar general al partidului la nivel național, a anunțat că organizația județeană PMP ”a decis să ridice sprijinul politic acordat actualei conduceri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud”.

PMP are patru consilieri județeni, dintre care Ciprian Kecskes-Simionca ocupă o funcție de vicepreședinte al CJ.

”Ținând cont că PSD și PNL s-au comasat de mult timp la nivelul jduețului, cel puțin din 2022 când noi am votat împotriva măririi salariilor bugetarilor și ei la unison au votat pentru, și că atunci când PMP a cerut lucruri pentru cetățenii județului și pentru dezvoltarea județului aceștia s-au opus, au făcut front comun și înțelegeri subterane în detrimentul cetățenilor, considerăm că trebuie să îi lăsăm să guverneze transparent, fără să-i mai păcălească pe bistrițeni. Lipsa de onestitate, de transparență, de corectitudine a președintelui PSD Emil Radu Moldovan față de PMP și de cetățenii județului ne-au pus în această situație de a ieși din majoritatea de la CJ”, a declarat președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, într-o conferință de presă.

El a adăugat că printre motivele de a nu mai sprijini majoritatea de la CJ se numără respingerea propunerilor pentru bugetul pe 2024, pe care PMP nu l-a votat (printre care alocarea de resurse financiare pentru construirea de șanțuri, rigole și trotuare pe drumurile județene de pe Valea Bârgăului, unde copiii merg la școală chiar pe carosabil, pentru conservarea unor importante monumente istorice, solicitări cu privire la bugetul CS Gloria 2018).

Ionuț Simionca a menționat că un lucru ”extrem de grav” a fost faptul că ”PSD a început să pună presiune pe oamenii noștri și l-a convins pe primarul Lucian Tarniță de la Cetate să treacă la PSD”: ”Această manevră a PSD ne obligă să facem acest pas, să oficializăm ieșirea din majoritatea de la CJ, să retragem sprijinul politic pentru președintele CJ. Domnul primar m-a sunat și mi-a spus că sunt făcute presiuni, în sensul în care nu a primit bani de la Guvern în trei alocări bugetare, cetățenii fiind astfel sancționați doar pentru că este primar PMP. Ăsta e jocul politic, s-a întors în PSD, e alegerea dumnealui, dragoste cu forța nu se poate. Mă gândesc că astea sunt presiunile: vii, îți dăm, nu vii, nu îți dăm. În 2020 domnul primar a fost dat la o parte de PSD, n-a mai fost bun pentru PSD, iar împreună cu echipa noastră și-a recâștigat mandatul. Se pare că acum e bun pentru PSD. Fiecare face cum consideră că e mai bine pentru comunitatea lui și această decizie sper să se vadă, să fie semnate contractele pe care PSD și PNL le țin blocate, proiecte precum căminul din Satu Nou sau sediul Primăriei Cetate”.

În ceea ce privește funcția de vicepreședinte al CJ deținută de Ciprian Kecskes-Simionca, liderul PMP Bistrița-Năsăud a precizat: ”Îi invităm pe cei de la PSD și PNL să își dea arama pe față, să oficializeze odată pentru totdeauna această alianță, această căsătorie, și să își voteze noi vicepreședinți. Conduceți împreună, votați împreună, nu mai mimați că nu sunteți împreună. Noi am intrat în această majoritate de bună credință, pentru proiecte, n-a fost un cec în alb, am avut destule voturi împotrivă, am votat și multe proiecte bune pentru județ. Așteptăm ca noua majoritate PSD-PNL să voteze noi vicepreședinți. Dacă nu se va întâmpla, atunci vicepreședintele PMP își va da demisia”.

9 comentarii

 • Doamne ce pierdere😪 nu cred că îl știe cineva pe domnul vicepreședinte Ciprian Simionca. A stat 3,6 ani făcând nimic, dar având mașină, secretară și multe altele, iar acum pleacă…drum bun și cale bătută. Sper să nu pățeasca și doamna Simionca, soția, fostă deputat PSD, ce-a pățit soțul doamnei șoșoacă…ăștia n-au mamă, tată, ce să mai vorbim de obraz, când e vorba de gașca numită partid, adică de bani și interese. No, numa zâc.

  55
  7
 • Avea bunica o vorbă: „hai să grăim nimica”. Din lipsă de inspirație, s-a băgat în seamă și PMP. Când s-au cununat cu PSD pe 4 ani pentru un vicepreședinte la CJ( tocmai cumnatul lui Ionuț Simionca) a fost bine cu pesedeul. Acum mai sunt 3 luni jumate și hai să fentăm electoratul, poate uită. Nu uită Ionuț, îi amintim noi! 4 consilieri din 31 nu înseamnă sprijin politic, a fost obediență de fapt. Ați stat „ghiocel” aproape 4 ani prin CJ pentru o sinecură de vicepreședinte. Asta da atitudine de politicieni…pârliți.

  16
  4
 • Ce bine ne distrăm! De când nu mai acordați sprijin politic? Alegerile sunt anunțate pentru iunie asta înseamnă ca precampania cu strângerea de semnaturi banerele și outdoor-ul începe în aprilie. Acum suntem în 22.02, practic în Martie. Deci Simionca nu mai acordă sprijin politic în luna Martie din cei 4 ani în care i-a dus trena președintelui de județ.
  Bugetul pe 2024 e votat, îi doare-n 14 pe pesediști că a făcut Simionca anunțul ăsta. În realitate treaba merge ca înainte că Simionca e căsătorit cu PSD-ul la biserică.
  O să mai găsească câțiva proști care să-l voteze. Dar nu mulți.

  10
  3
 • Vai sărăcuții de voi cum vă amintiți de interesele cetățenilor, doar în campania electorală. Trei ani și jumătate toți ați fost prieteni, mâna în mână pentru interesele voastre și brusc vă dați seama că vă pasă de noi:))). Chiar nu aveți pic de rușine să repetați aceeași placă o dată la patru ani și să aveți pretenția să vă credeam?

  14
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS