Într-o interpelare adresată ministrului Sănătății, Sorina Pintea, deputatul PMP Ionuț Simionca i-a cerut acesteia să îi comunice stadiul implementării programului-pilot finanțat de Banca Mondială privind achiziția unui număr de 100 de ambulanțe, inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud:
”În vederea suplimentării creditelor bugetare pentru asigurarea transportului în condiții optime a pacienților din comune la unitățile medicale și luând în considerare răspândirea geografică a localităților și densitatea populației, în calitate de deputat de Bistrița-Năsăud am depus amendamente la dezbaterea bugetului pe anul 2018, care urmau să conducă la dotarea fiecărei comune cu câte o ambulanță”, a explicat parlamentarul PMP. ”În cadrul dezbaterilor bugetare, fostul ministru al sănătății, domnul Florian Dorel Bodog a confirmat că programul de ambulanţe care vizează dotarea cu ambulanţe pentru serviciile judeţene de ambulanţă este gestionat de Ministerul Afacerilor Interne, în programul de guvernare fiind într-adevăr prevăzute 3.000 de ambulanţe, o ambulanţă pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Totodată, fostul ministru al sănătății a promis pentru început achiziţia unui număr de 100 de ambulanţe în cadrul unui program-pilot, finanţat de Banca Mondială, care urmau să ajungă și în Bistrița-Năsăud”.
Simionca a solicitat, concret, date despre repartiția acestor ambulanțe pe județe și pe tip de ambulanță.
Demersul deputatului Ionuț Simionca vine în contextul unor mari frământări existente în domeniul sănătății, culminând cu greva de avertisment a angajaților din sănătate pe tema aplicării legii salarizării unice. În aceelași timp, astăzi se dezbate în Camera Deputaților o moțiune simplă pe sănătate intitulată ”PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică”.
Nu sunt bani de ambulanțe, pentru că banii se dup pe salarii.
Aceeaşi situație este şi la Poliție. Polițiştii au în dotare maşini ruginite, defecte, cu 300.000 km. la bord, dar ei vor salarii mărite şi pensionări anticipate.
Atât polițiştii, cât şi asistentele medicale au salarii prea mari.
Salariu mediu brut pe economie la toți 4200 lei brut!
Voi cât credeți că câstigă polițiştii şi asistentele in țările UE? Sunt vai de capul lor, nu câstigă nici măcar salariul mediu pe economie. Nu işi permi o locuință in Copenhaga, Stockholm, Oslo. Sunt nevoiți să stea prin suburbii, prin localitățile limitrofe. Fac naveta 20-40 km. în fiecare zi.
4200 lei brut la politişti, asistente, profesori etc. Când va creste salariul mediu brut la 6.000 lei, atunci şi ei să fie plătiți cu 6.000 lei.
Cand veti accepta dumneavoastra,stimabile,sa lucrati in conditii cel putin similare asistentilor medicali,pe putini bani,probabil vor fi bani pentru de toate…
Pâna când veti purta papucii noștri si veti faceti ce facem noi ,mai este!
Domnule Adrian C.
Sau sunteți prost informat ori sunteți rău intenționat și dezinformați. În Anglia o asistentă medicală câștigă peste 2000 lire. În Italia câștigă peste 2000 euro.
Bun, in Anglia, Italia, Danemarca o asistentă medicală câştigă mai mult de 2000 euro. Da, şi? Mare scofală!
Şi şoferii pe autobuz, poştaşii, zugravii, m6ncitorii din fabrici etc. câştigă mai mult de 2000€.
Problema in România, este că asistentele câsttigă mai mult decât cei care muncesc la Iproeb, TotalTaxi, DHL, GLS etc.
Nici o zi fără simionca! Cel mai promovat personaj de propaganda statului paralel.
Ambulantele sunt in Costa Rica ! Astepta s-o duca la maternitate pe febletea sefului tau, Simionca !
Ambulanțele sunt transformate și servite culinar în bucătăria hotelului Metropolis sub formă de apetizante și o parte se regăsesc în salariul lunar de 8000 de euro a unui pseudo-medic.
Salvări spectaculoase pentru cazuri care ar trebui tratate local de infirmiera de la dispensar…alocare de resurse (costuri) fără nici o logică, în cazul celor mușcați de vipere de exemplu unde costul zborului transportului medical nu se justifică dacă ar fi o doză actualizată de seruri antivenin.
Nu spun că toate cazurile nu merită.
O să afirm ceva și probabil unii o să râdeți.
Adevărul e că Rwanda a luat-o înaintea României cu sistemul lor inovator de livrare a medicamentelor și a sângelui. De la lipsă totală în regiuni, la o livrare în 15 min.
http://time.com/rwanda-drones-zipline/
Încă o dovadă că pe scena mondială teoria evoluției și dezvoltării unei națiuni poate fi nu e constantă și e dislocată de salturi majore..când anumiți factori circumstanțiali permit.
Dispensare in fiecare comuna domnu deputat.
Doamne cati oameni invidiosi sunt in lumea asta.
Adica omul acesta e in Parlament si lucreaza pentru noi, face legi si propuneri legislative. Daca e singurul care a cerut ambulante pentru judet, inseamna ca isi face campanie electoarala?
Ciudata mentalitate au unii.